Hamilelik öncesi Folic Acid kullanımı

lotus_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
574
1
96
İstanbul
Arkadaşlar
ınternetten araştırma yaptım ama kafam iyice karıştı
kullananlardan yardım istiyorum
folic acidi hamilelikten ne kadar önce kullandınız ? Ya da hamilelikten sonra mı başladınız???

ben hamilelik düşündüğümü doktora söyleyince bunu kullanmaya başla deyip folik asit vermişti. 3-4 ay kullandıktan sonra hamile kaldıum.düşükle sonuçlandı.. hala kullanıyorum folik asit. Allah verirse yine bebek istiyoruz..
Rabbim her isteyene hayırlısını versin.. sanada versin lotus ınşAllah

bende oğlumdan once 3 ay kullandım hamıle ıkende kullandım...
oglum suan 3,5 yasında ..
yıne bebek oldu ondada kullandım..2 aylık düşük oldu..ama hala kullanıyorum ..düşük olalı 39 gun oldu...yınede kullanmaya devam edıyorum çunku yenıden bebişistıyorum..

ben hamilelik düşündüğümü doktora söyleyince bunu kullanmaya başla deyip folik asit vermişti. 3-4 ay kullandıktan sonra hamile kaldıum.düşükle sonuçlandı.. hala kullanıyorum folik asit. Allah verirse yine bebek istiyoruz..
Rabbim her isteyene hayırlısını versin.. sanada versin lotus İnşAllah

İnşallah en kısa zamanda hamile kalırsın ...
Ben aslında şunu öğrenmek istiyorum korunmasız ilişkiye girmeden 3 ay evveli mi başlamak lazım ?

bende oğlumdan once 3 ay kullandım hamıle ıkende kullandım...
oglum suan 3,5 yasında ..
yıne bebek oldu ondada kullandım..2 aylık düşük oldu..ama hala kullanıyorum ..düşük olalı 39 gun oldu...yınede kullanmaya devam edıyorum çunku yenıden bebişistıyorum..

İnşallah nasip eder Allah 2.bebişinide

tüm hamileliğin boyunca mı kullandın folic acidi?? fisfisfis

canim benim doktorum hamilelik fikrini düsünmeye basladigin ay hapada baslamami tavsiye etmisti.hamilelik öncesinde vücüdun depolamasida iyi oluyomus

Bende doktora bebek istediğimi söylediğim zaman yazdı ne olduğunu bilmiyordum burdaki kızlara sordum bebek düşünen ve hamile olanların kullanması gereken bir ilaç olduğunu söylediler bende aldım ve başladım canım...

canım bende ilk bebek düşündüğüm zaman dr verdi folbiol..3 ay içtim hamile kaldm düşük oldu..düşükten sonrada kesmedim devam ettim..4 ay sonra yeniden hamile kaldım..yani hamile kalmadan önce yaklaşık 7-8 ay içtim..şu an 24 haftalık hamilyim folic plus içiyorum..

canım bende ilk bebek düşündüğüm zaman dr verdi folbiol..3 ay içtim hamile kaldm düşük oldu..düşükten sonrada kesmedim devam ettim..4 ay sonra yeniden hamile kaldım..yani hamile kalmadan önce yaklaşık 7-8 ay içtim..şu an 24 haftalık hamilyim folic plus içiyorum..

esracım folbiol 1 tane mi yutuyordun.. kimisi yarım kullanılır diyor da, bende ne yapacağımı bilemez oldum.. bu arada hayırlı olsun yavrucuk :)

hamilelikten sonra başladım ilk 3 ay kullandım,sonra zaten vitamin ve kan hapının dışında folikaste gerek yok dediler:CüvCüv:

esracım folbiol 1 tane mi yutuyordun.. kimisi yarım kullanılır diyor da, bende ne yapacağımı bilemez oldum.. bu arada hayırlı olsun yavrucuk :)

teşekkür ederim canım..günde 1 adet alıyodum ben folbiolu..hiç bi yan etksi falanda olmadı..şu an folic plus ı da günde 2 tane alıyorum..

hamilelik pilanlanıyosa mutlaka 3ay önceden folik asite başlanılmalı.

folik plus olursa gunde 2 kere, solgar folik asit daha güçlü olduğu için günde 1 kere , folibiol hakında bilgim yok. Ayrıca hamileliği düşünür düşünmez almaya başlanıyor. 3 Ay once ya da sonra değil.
Hamileliği düşündüğünüzde kaç ay içinde hamile kalcagınızı kesin olarak bilemediğinizden, eger hamile kalırsanız bu esnada bünyenizde folik asit olsun diye doktorlar planlı hamileliklerde hemen başlamayı oneriyorlar

folik asit antianemik bir ilaç ben evlenmeden önce de doktor kan sayımım düşük olduğu zaman veriyordu aylarca kullandım. bi zararını görmedim 19 aydır bebek istiyorum hala da kullanıyorum. şükür bi sıkıntı yok doktor bırak da demiyor

canim benim doktorum hamilelik fikrini düsünmeye basladigin ay hapada baslamami tavsiye etmisti.hamilelik öncesinde vücüdun depolamasida iyi oluyomus

Bende hamilelikten 3 ay öncesinde diye biliyorum ama hamile kalındıktan sonrada alındıgını okudum CADIARZU

Cevap yazan herkese teşekkürler , bende planlıyorum hamileliği , Allah nasip eder inşallah..

En iyisi doktora görünmek sanırım

ben de folik plus kullanıyorum günde 3 adet verdı dr um
1 aydır kullanıyorum

Back
X