Hamilelik öncesi kan değerlerine vs baktırdınızmı

laviniaas

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2024
64
6
1
26
Kızlar benim gittiğim doktor hiç bişey demedi sadece 2 güne bi ilişkiye girin yumurtlama zamanını hesapla dedi folik asiti sordum ona bile sen bilirsin şart değil dedi.Arkadaşımın gittiği doktorda şart kullanmak demiş kan değerlerine vs baktırmış benim gittiğim hiç bi bilgi vermedi siz yaptırmışmıydınız hamile kalınca da bakmıyolarmı zaten

Kan değerlerine bakılması iyi olur çünkü bazı değerler düşükse veya yüksekse hamilelikte riskli olabiliyor(örneğin guatr, şeker, demir vesaire) buna göre bir ilaca başlayabilir. Aynı zamanda bazı değerlerin düşüklüğü sebebi ile hamile kalmak zorlaşıyor o nedenle de baksa önlem alsanız iyi olur her açıdan.

Ben gittim gebelikten önce kontrole, kan tahlillerimi dahiliye de full yaptırdım gebelik düşündüğümü söyledim, jinekolojiye de gittim gebelik düşünüyorum genel bı muayene olmak istiyorum dedim, muayenemi oldum folik asit baslamami söyledi öyle ilerledim

Dahiliyede rutin kan kontrollerimi yaptırdım. Kadın doğumda da reglin 2. Günü gidip hormon testi verdim ve vajinal muayene oldum. Bence bakılması gerekiyor. Örneğin bende vajinal enfeksiyon çıkmıştı ve tedavi oldum. Bazı kişilerde prolaktin vs yüksek çıkabiliyor bunlar gebeliğe engel olabilir.

Sağlık ocağında bakıyolarmı acaba bide sabahtanmı gitmek gerekiyor

Amh kesin baktır sen demezsen Amh istemiyorlar benim doktorum istememiş sonra gidip parasıyla baktırmıştım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…