Hamilelik Oncesi Testler

epack_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2011
2.170
13
158
- Yurtdışı
Iyi Gunler Doktor Bey,
Yurtdisinda yasiyorum ve hamilelik oncesi test olarak sadece idrar testi ( bakteri olup olmadigi) ve kan hemoglobin yaptirdilar. Hormon duzeyi icin herhangi sikayet olmadan yapilmiyor. Bu imkanlar dahilinde herhangi bir jinekolojik sikayeti olmayan bir insan icin bu testler de en azindan bilgi vermeye yardimci mi? Ille ki hormon duzeyi sikayet olmadan da bakiliyor mu? TR deki sistemi bilmiyorum o yuzden soruyorum..

Iyi Gunler Doktor Bey,
Yurtdisinda yasiyorum ve hamilelik oncesi test olarak sadece idrar testi ( bakteri olup olmadigi) ve kan hemoglobin yaptirdilar. Hormon duzeyi icin herhangi sikayet olmadan yapilmiyor. Bu imkanlar dahilinde herhangi bir jinekolojik sikayeti olmayan bir insan icin bu testler de en azindan bilgi vermeye yardimci mi? Ille ki hormon duzeyi sikayet olmadan da bakiliyor mu? TR deki sistemi bilmiyorum o yuzden soruyorum..

Turkiye'de sistem yok. Ben hastalarimdan sadece Rubella IgG, TSH (tiroit için) ve tam kan istiyorum

Cevap icin tesekkur ederim. Ben de genetik muhendisi oldugum icin az cok biliyorum tiroid hormonu (T3 T4), progesteron, luteinlestirici ve folikul uyarici testleri de istedim ama sanirim TR de istesem yaparlar. Immunoglobulin G aklima gelmemisti..

Bu hormonlarin duzensizligi ille de bir sekilde vucutta cikar mi yani suan sikayetin olmamasi bozukluk olmadigini garantilemez saniyorum? iyi calismalar

Cevap icin tesekkur ederim. Ben de genetik muhendisi oldugum icin az cok biliyorum tiroid hormonu (T3 T4), progesteron, luteinlestirici ve folikul uyarici testleri de istedim ama sanirim TR de istesem yaparlar. Immunoglobulin G aklima gelmemisti..

Bu hormonlarin duzensizligi ille de bir sekilde vucutta cikar mi yani suan sikayetin olmamasi bozukluk olmadigini garantilemez saniyorum? iyi calismalar

TSH vermeyebilir. Digerlerine baktirmaniza gerek yok.

TSH vermeyebilir. Digerlerine baktirmaniza gerek yok.

Yani TSH belirti vermeden de bozukluk olabilir diyorsunuz yanlis anlamadigsam. Sorularim soyle
1- Normalde 1 kisi icin belli bir sure var mi hormon duzeylernin kontrol edilmesi icin? yilda bir gibi?
2- Pap smear yapmak da lazim mi 30 yas alti da olsa?
3- Bir de vajinal mantar saniyorum hem gebelik engelleyici hem de gebelikte tehlikeli. Bu da belirtisiz olabilir mi? Yani vajinanin dogal florasi icin vajinal muayane sart degil mi?

Yani TSH belirti vermeden de bozukluk olabilir diyorsunuz yanlis anlamadigsam. Sorularim soyle
1- Normalde 1 kisi icin belli bir sure var mi hormon duzeylernin kontrol edilmesi icin? yilda bir gibi?
2- Pap smear yapmak da lazim mi 30 yas alti da olsa?
3- Bir de vajinal mantar saniyorum hem gebelik engelleyici hem de gebelikte tehlikeli. Bu da belirtisiz olabilir mi? Yani vajinanin dogal florasi icin vajinal muayane sart degil mi?

Ben hastalarıma gebe kalmaya karar verdiklerinde1 kez bakiyorumç PAP 20 yasin ustunde tum kadinlara onerilmektedir. Sikayetiniz olmadikca candida yı dert etmeyin.

Doktor Bey kan sonuclarim normal cikti. Birkac deger soracagim
Mean cell volume (MCH): 82 fl 82-98 arasi normalmis
MCH: 28 27-33 normal
Trom: 191
Hb: 129
HKR: 0.38

Idrarda da
Eritrosit:1
Lokosit: 0
pH: 5
Eritro-o : +
Om.p : ≤ 1.005 ( buyuk esit deil de yalnizca buyuk olacak)

bold yazanlarla ilgili ozellik yorum alabilrsem sevinirim.. iyi calismalar

Doktor Bey kan sonuclarim normal cikti. Birkac deger soracagim
Mean cell volume (MCH): 82 fl 82-98 arasi normalmis
MCH: 28 27-33 normal
Trom: 191
Hb: 129
HKR: 0.38

Idrarda da
Eritrosit:1
Lokosit: 0
pH: 5
Eritro-o : +
Om.p : ≤ 1.005 ( buyuk esit deil de yalnizca buyuk olacak)

bold yazanlarla ilgili ozellik yorum alabilrsem sevinirim.. iyi calismalar

Demir depolariniza baktirmanizi oneririm. Kadinda idrar testinde kan cikabilir (vajenden bulasabiliyor). Saglikli gunler dilerim.

om. p
( Specific gravity) mi yani bu deger de dusuk cikmis idrarda..
Kansizlik sadece 129 olan Hb disinda MCV den demi anlasiliyor? Yani ciddi kansizlik yok deil mi?

Yardimlariniz icin tekrar tesekkur ediyorum.
Burda hepsi normal dediler detay cok olmadi Turkiye ye gelince ozaman ilave ne testi yaptirmam lazim.. Kan deposu derken tam kan hucre sayimi mi?

Yardimlariniz icin tekrar tesekkur ediyorum.
Burda hepsi normal dediler detay cok olmadi Turkiye ye gelince ozaman ilave ne testi yaptirmam lazim.. Kan deposu derken tam kan hucre sayimi mi?

Turkiye ye gelince gorusuruz. Su anda endiselenmenizi gerektirecek bir bulgu yok :)

Bora Bey simdilik elde ettigim bilgilere gore TSH 3.6 tokluk kan sekerim 133 ve ferritin 11 sanirim kan depom azalmis ve tsh gebe kalmak icin yuksek mi? normal deger icerisinde aslinda. yorumlarsaniz sevinirim

Bora Bey simdilik elde ettigim bilgilere gore TSH 3.6 tokluk kan sekerim 133 ve ferritin 11 sanirim kan depom azalmis ve tsh gebe kalmak icin yuksek mi? normal deger icerisinde aslinda. yorumlarsaniz sevinirim

bEN 2 CİVARINDA TUTMAYA ÇALIŞIYORUM, DEMİR REPLASMANI ALABİLİRSİNİZ. GEBE KALMANIZ VE BEBEĞİNİZE KAVUŞMANIZ DİLEĞİYLE

TSH 3.16 yanlis yazmisim. Bu degerin gebelik icin mi 2 olmasi lazim yoksa normal sinir max. 4 yaziyor testte. Yani gebelik dusunmeyen icin normal sanirim. Benim asil sorun yemeklerden sonra asiri yorgunluk bitkinlik uyku sanki yemegi kaldiramiyor vucudum ozellikle oglen ve aksam yemeginden sonar. Bu da demir depomun eksik olmasina mi bagli sadece.. Diger testler de yapildi mesela Anti tiroid, Mg, Na gibi mineral testleri, 5 saatlik seker yuklemesi bir de uzun suren bir test glorubin mi hatirlamyorum..

Ben geçen ay rahim filmi çektiricektim fakat mantar rahatsızlığından dolayı çekilmedi fitil kullandım bu ay adetime 10 gün kala eşimle ilişkiye girdim 30.05 de olmam gereken adetim gecikti acaba filim çekilmesi için alttan muayneden dolayı enfeksiyon kapmış olabilirmiyim yada fitil antibiyotik gibi ilaçlar adet düzensizliğine sebep olabilirmi 9 gün geçti hamilelikten şüphelendim 4 gün önce idrar testinde negatif çıktı kan testi için beklemelimiyim cvp verirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim.

Back
X