hamilelik panik atak ve anksiyete

_BERAY_

Nirvana
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2007
1.571
35
643
47
kızlar ne olur yardımcı olun ben hiçbir yere sığamıyorum
içim sıkılıyor bunalıyorum sürekli kafamda kötü düşünceler evde tek basıma kalamamaya basladım en zoruda bu nasıl geçer zaman hiiç bilmiyorum kafayı yicem diye korkuyorum
benim durumumda olan var mı ilaç kullanan ne olur kızlar yardımcı olun

ooo aramıza hoş geldin canıımm.öncelikle çookk geçmiş olsunn.sende bendensin.
şuan 28 haftalık ikizlere hamileyim.bütün gün evde tek başımayım.sadece tv ve internet var.akşam 5 te eşimin işten gelmesiyle yanlızlığımın ancak bitiyor.panik atağım be krizin ne zaman geleceği belli olmuyor.tek başıma dışarıda çıkamıyorum.zaten karnımda çok büyüdü,rahat yürüyemiyorum.ee bi de panik atak olunca evin içinde boğuluyorum sıkıntıdan.
psikiyatristim pasiflora vermişti,onu kullanııyorum 2-3 aydır.bitkisel bir şurup,bebeklere zararı olmaz demişti.az da olsa faydası var.
sende psikiyatriye git bence,dr desteği çok iyi geliyo insana.mecbur bir iyi bir kötü idare edeceğiz doğuma kadar.allah tüm hamilelere sabır ve kolaylık versin.

meraba
sen ne güzel evde kalabiliyorsun ben kalamıyorum

pasiflora nasıl rahatlatıyor mu

bende aynıyım.Sanki artık herseyden boğuluyorum.Hep aklımda felaket senaryoları.ıçim huzursuz,mutsuz.Delircem bu gidişle(

merhaba arkadaşlar.........bende hamileliğimde panik ataklarımdan çok zorlanıyordum.gece yarıları uyanıp eşimle beraber evde turlardık,bende titreme sıkıntı kasılma bulantı anlayacağınız herşey vardı.....ben çok zor tedaviyle hamile kaldım.buna rağmen bebeklerim bile çıkıyordu aklımdan....ama eşimin teskinleri ve benim panik ataklı olmamı kabul etmem gerektiğini normalde çok sağlıklı olduğumu sürekli tekrar ettiridi bana..o zaman sadece ikizlerimi düşünür ve onları hayal ederdim.bu şekilde diğer aylarımı çok rahat geçirdim.sizede tavsiyem sadece bunu düşünün ve bebeğinize odaklanın inanın çok rahatlatıyor.

bende aynıyım.Sanki artık herseyden boğuluyorum.Hep aklımda felaket senaryoları.ıçim huzursuz,mutsuz.Delircem bu gidişle(
ben de acaba deliriyormuyum diye aklımdan geçmiyor değil
allah hepimizin yardımcısı olsun

ne güzel eşin yardımcı olmuş benim eşimde elinden geldiğince yardımcı oluyor
ama ben ne kendimi telkin edebiliyorum ne de söylenenlerle rahatlıyorum
sürekli içim sıkılıyor halsizim bitkinim sanki bütün eklemlerim ağrıyor

aynı durumdayım berayy daralıyom sokalarda gezyiom valal bir haftadır ggösüme bi sıkıntı çöküyo hamile kalmasaydım keşke bile diyorum ilaçlarımı içemedigim için yarın konuşcam pikiyatrimle gelişmelri yazarım sana randevumu bile önealdım okadar sıkıntıdayım zaman durmuş gibi ben varmıyım yokmuyum beli degil öyle yaşıyorum sanki gösüme gelen sıkıntı olmasın diye dua ediyorum süreklii benim şuan sata göre 6+3 senin nekadar lık bebiş

doktorun dedikleri bile bi kulagımdann giriyo birinden çıkıyo hamile kaldıma bile sevinemedim okadar bebek isteyen ben degildimde başkasıydı sanki çok tuhaff bi duygu ALLAH yar ve yardımcımız olsun

Bendede anksiyete vardı anksiyetede hamilelikde beni zorlayan kısmı daralmalarımdı yattığımda olurdu yada aniden uykudan daralma hissiyle uyanırdım öyleki yatağa sığmazdım kalkıp koşasım gelirdi gözümden uyku akdığı halde o daralma hissi yüzünden yatakda öylesine bile yatamazdım ama ilaç kullanmadım sıkdım dişimi neyseki her gece yaşamıyordum ara ara oluyordu birde sorunlu bir hamilelik geçiriyordum üstüne üstlük şu an yaklaşık 2 yıldır ilaç kullanmamış oluyorum hamile kalma süreci hamilelik emziriyorum v.s 2 yıl olmuş yaklaşık bende nasıl geçireceğim hamileliğimi böyle diye daha hamile kalmadan çok düşünmüşdüm çok kafama takmışdım ama 10 aylık bile oldu şimdi kızım sizlerde inşallah sıkıntılarınız en aza iner kolay geçirirsiniz

inşallah bizdede geçer yada azalır canım.Sen ne guzel atlatmıssın o zor gunleri.Darısı basımıza..

kızlar hepinize geçmiş olsun.ben de 4 yıldır panik atak hastasıyım .dönem dönem ilaçla tedavi oldum ama şunu söyliyim bu öyle bi illet ki ilaçla falan tedavi edilecek bir yanı yok.herşeyden önce nasıl bir hastalıkla mücadele ettiğimizi bilmemiz ve bunu kabul etmemiz gerekiyor.siz kendinizi bıraktıkça o daha çok üstünüze geliyor.temmuz ayında ilaç kullanmayı bıraktım eşimle bebek panladığımız için ve şimdi de 6 haftalık hamileyim.kesinlikle aklıma panik atakla ilgili hiçbirşey getirmiyorum düşünmüyorum bile ilerleyen aylarda başıma ne gelebilir diye.sadece ve sadece hamileliğinize odaklanın.e tabi hamileliğin getirdiği bazı sıkıntılar olacaktır bunlara da allahın izniyle katlanıcaz .ben kendime hamileliğimin ve bebişimin bu hastalığı ortadan kaldıracağı telkinini veriyorum.inşallah da öyle olur.

ılk hamileliğimde yasadıgım olaylardan dolayı basladı bende de panık atak + anksiyete bozuklugu başlamıştı simdi 23 hafalık hamileyim en ufak bir şeyde acildeyim doktorlar psikolojık diyor ama anlatamıyorum bunu kendime o an evin içine sığmıyorum resmen nasıl gececek 3 ay daha bilmiyorum bazen eşim hamile kaldıgına pişman gibisin diyor oyle değil aslında bebeğimi cok seviyorum asla pişma değilim ama kabus gibi geciyor hamileliğim rabbim kucagımıza almayı nasip etsin bebeklerimizi.ılaç istedim doktorumdan pasiflora kullanayım bari dedim hayır kendi kendine atlatacaksın dedi. Oyle yapmaya calısıyorum bende

evde tek başına kalmak,bir panik atak hastası için o kadar zor ki.bu hastalığı yaşamadan anlamak imkansız bence.bu hastalık yüzünden hamileliğin en güzel anlarını yaşıyamıyorsunuz,mutlu olamıyorsunuz.diğer hamileler,bebeklerinin tekmelerini hissedince çok mutlu olurken;ben panik atak esnasında bir tekme hissedince çok husursuz oluyorum.doğumdan sonra iyi bir anne olamıyacakmışım,onlara yeterli sevgiyi veremiyecekmişim gibi hissediyorum.anlıyacağınız hep kötü bir düşünce var kafamda.ama bu düşünceler bebeklerimi istemediğim anlamına da gelmiyor.elbette herkes gibi bende onları kucağıma almayı dört gözle bekliyorum.

pasiflora kullanıyorum,hani az da olsa faydası var bence.zaten bu hastalıkta en önemlisi bence sosyal çevremizin olması.

Bendede var bu hastalık panık atak nefret edıyorum ama gercekten ılac falan fayda etmez cunku hersey bızım kafamızda gercekten ole ben tam anlamıyla allah a sıgındım ama ıcten gelerek ozaman o korkularım sıkıntılarım gıdıyor yenmıs oluyorum yanı benı sıkıntıya sokan namaz kılamamk ıbadetlerımımı yapamamk dıye dusunuyorum bazen ve bunun gıbı bırcok ama ıcınızden gele gele allah a sıgınmanızı tavsıye ederım allah ıstemedıkce hıcbırseyın sıze zarar veremeyecegını dusununce hastalık kalmıyor solemek yeterlık degıl ınanmakta lazım

Sıkıntılarım sadece ıbadet edememk degıl bazen aıleme bısey oldu esıme bısey oldu cocugum sole olacak bunları yazmak bıle ıstemıyorum gozumun onune bunlar geldıgı zaman cıldırıyordum ama cok hafıfledım bole

anlattıklarınızın hepsi ve daha fazlasını yaşıyorum..
pasiiflora kullanıyorum pekte etkili gelmiyor ama yapacak bişeyde yok

aynen bende yaşıyorum o hastalığı geçmek bilmiyo baya ilaç tedavisi gördüm iyi oluyorum birşeyi kafama taktımmı tekrarlıyo 12 haftalık hamileyim doktorumda pasiflora verdi ama kapsül olanı aldım şurup ii gelmiyo bana kapsül ii geldi çok şükür arada biraz oluyo okadar sabrediyorum.cenabı hak herkese yardım etsin çok zor bi hastalık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…