hamilelik te işten ayrılınca ne gibi haklarımız var

Bende işten çıkarıldım ama benimkisi çok yerinde oldu zaten çıkacaktım ben işimle ilgili yeni düzenleme çıktı ve başka bir şubeye göndermek istediler kabul etmedim ozaman hamilesin en iyisi çık dediler. tüm haklarımı tazminatımı vererek ..benim için çok çok iyi oldu 4 yıllık tazminatımı aldım işsizliğede daha gidemedim gidicem...İşten çıkarılanlar nasıl tazminatınızı alamadınızki neyi bahane ettiler şikayet edebilirsiniz hemde hamileyken çıkarılmanın işyerine cezası var...

arkadaşlar ben ekim ayından beri özel sektörde öğretmenlik yapıyorum..
benim tazminat hakkım olduğunu sanmıyorum çünkü hem ekim ayında işe başladım hem de aylık 8er gün yatıyor sigortam yani eksik gün benimki..
benim sorum şu..
ben 1 yıllık sözleşme yapmıştım kurumla..
tazminat isteme hakkı var mı kurumun bilemiyorum ama ben işte çıkmak istiyorum çünkü zor bir hamilelik geçiriyorum..
13.haftadayım ve nasıl yapayım rapor falan mı alayım çıkabilmek için.. ?

Eğer hamileyken işten çıkarılmayla ilgili bir problemse şöyle bir tazminat durumu var diye biliyorum;

Hamileyken İşten Çıkarılma Tazminatı Var Mı?

İşveren tarafından ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan hallere dayanarak süresiz fesih bildirimi dışında kalan sözleşmenin işveren tarafından feshi hallerinde işveren kıdem tazminatı ödemekle yükümlüdür. Bu sebeple, hamile çalışanın işten çıkarılması da bu duruma istisna teşkil etmemektedir ve normal bir çalışanın işten çıkarılması gibi değerlendirilmelidir. Ayrıca dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise, İş kanunu madde 25 uyarınca ihbar bildirim süresi dikkate alınarak, ihbar bildirim süresinden 6 hafta daha fazla rapor kullanan çalışanın iş sözleşmesinin işveren tarafından haklı şekilde feshedilebilmesi hükmüdür. Ancak hamilelik durumuna kanunen ayrıcalık tanınmıştır ve hamile çalışanlara doğum öncesi 8 hafta ve doğum sonrası 8 hafta olmak üzere toplam 16 hafta doğum izni hakkı verilmiştir. Bu sebeple hamilelik süresinde raporlu olan çalışanın işten çıkarılması haklı fesih nedeni sayılamayacaktır.

Umarım faydası dokunur canm :)

Merhaba arkadaşım bn suan 5 aylık hamileyim 32. haftaya kadar çalışmayı düşünüyorum doğumdan önceki ve sonraki doğum izinlerindeni hariç 6 ay ucretsiz izin istendiğinde is yeri maaş idemiyorya sigorta odemek zorundami yardimci olursaniz sevinirim.

Merhaba
9 aydır aynı işyerinde çalışıyorum. Ve 23 haftalık hamileyim. 1 hafta raporluydum ki işe geldim, işveren sürekli hamileliğimden dolayı işe gelmediğimi bunun onlar için sıkıntı yaratttıgını söyleyerek işime son vereceğini açıkladı sözlü olarak. yazılı bir bildirim yapılmadı daha. Bende tamam dedim haklarımdan haberim yokmuş. Ne yapmam lazım yazılı bir fesih yapılırsa bana? Mayıs sonu zaten doğum iznine çıkıcam amacım doğum paramı alayım haklarımdan faydalanayım. Sonra zaten bende çalışmam bir daha burada. Ama anlaşmaya gitmedi işveren illa çıkaracak. Dava açsam ne kadar zamanda sonuçlanır ve kaç para alabilirim kazandığım durumda?

Merhaba dilek hanim ben 36 haftalik hamileyim raporumu isyerine verdim doğum öncesi ve sonrası için işyeri bnm sigortami odemek zorundami yardimci olursaniz sevinirim.

7 aylık evli isen evliliğini göstererek cıkarsan kıdem tazminatı alabilirsin. nikah tarihinden itibaren 1 yıl böyle bir hakkın var. geri kalan seyleri dilek34 cok guzel acıklamıs zaten

Ssk dan para alabilmek için geriye dönük 90 gün yetiyor mu yoksa 32. haftaya kadar çalışmak mı lazım anlamadım? ben calıstıgım yere yeni girdim daha 1 ay olmadı ama bebek istiyoruz acıkcası bebekten sonrada calısmayı düşünmüyorum o yüzden tazminatı geçtim ama su sskdan alınan paraya hak kazanmak istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…