Hamilelik ve anksiyete/panik atak

syasya

Üye
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2023
15
12
8
28
Herkese merhaba, forumda ilk defa konu aciyorum. Konuyla ilgili diger basliklari da okudum fakat yalniz olmadigimi hissetmek istiyorum sanirim. Ben suan 14 haftalik hamileyim. Tup bebek ile 2.denememde hamile kaldim. Tup bebek sureci gercekten korkulacak bir surec degil fakat bende hormonal dengemin bozulmasi sebebiyle (sanirim) yogun kaygi basladi. Hamile oldugumu ogrendikten 1 ay sonra falansa tekrar o donemki gibi kaygi ataklari yasamaya basladim. Onceden boyle bir sorunu olmayip hamilelikte anksiyetesi baslayanlar var ise nasil cozum buluyorsunuz yardimci olabilir misiniz? Simdiden herkese cok cok tesekkur ediyorum.

Bende de sağlık anksiyetesi baş gösterdi gebelikte. Herhangi bir şey yapmadım iyice ilerledi. Kendimi kanser olduguma inandırdigim için her gün agliyordum bebeğime ne olacak nasıl tedavi olucam diye. KBB,cildiye vs surekli gezdim en sonunda kendimi ikna ettim hiçbir şeyim olmadığına doktorlar da artik dalga geçmeye başladılar hiçbir şeyin yok diye. Ailemle artık kavgalarim başladı inanmıyorlar bana diye. Baktım rezil oluyorum artık saldım kendimi. Kendimi salinca o saçma sapan belirtiler de kayboldu resmen kendi psikolojimle kendim yapmisim. Şu anda iyiyim. Biraz irade göstererek yendim sanırım. Psikolojik yardım için yine de araştırma yapıyorum. Bu süreçte yapılabilecek en iyi şey irade göstermek.

Hamilelik çok deli bir süreç.. ben de 3.tüp bebekte hamile kaldım.
Her şey iyi gitmesine rağmen, ufacık bir şeyi bile kafama takıp günlerce anksiyete ve kalp çarpıntısı yaşıyorum. Ama tamamen bebek ve sağlığı ile alakalı.
Benimki pek sağ salim doğurmadan geçecek gibi değil. Maalesef bu yüzden asla hamileliğin keyfini çıkaramadım. Sürekli diken üstündeyim. Kesinlikle yalnız değiliz, herkes çok farklı şekillerde yaşıyor 😕

Cok tesekkur ederim yorumlariniz icin, ben de sizlerle cok benzer seyler yasiyorum. Umarim surec hepimiz icin kolaylasir ve sag salim kucagimiza aliriz bebisleri :)

Back
X