Hamilelik ve anlaşamama

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yorumlarda dikkatimi çekince söylemek istedim. Neden gebelik diye soruluyor eee zaten konuda açıklanmış mesele . Aynı soru 2 3 defa sorulunca şaşırdım ilgimi çekti. Kötü bi niyetim yok bende hamileyim malum hormonlar.
Her türlü duygu dönüşümünün farkındayım

Tamam hanımlar lütfen uzatmayın. Destek istedim köstek değil iyi günler

Hamilelik zaten farklı bir süreç. Tedavi ile kaldım diyorsunuz ki bunun psikolojisi de kolay değil. Aşırı hassas olmanızı da buna bağlıyorum ama aynı hassasiyette değil eşiniz. Bir şekilde durumu idrak etmesi lazım çünkü böyle bir ortamda çocuğu çok zor büyütürsünüz. Kv bir şekilde engellersiniz ki sorununuz kv ile değil eşinizle.

Kaç aylık şu anda?

Biraz sakin olun.

Kayınvalideniz fazla daralmış ama aramasaydı da ilgilenmedi olurdu. Anladığım kadarıyla kötü niyetli bir araması yokmuş.

Ben de çok sevmem öyle telefonda görüşmeyi, akraba ziyareti vs.. Ancak bunu ifade etmenin başka şekilleri var.

Yoksa eşiniz sizin her türlü onlara büyük tepki gösterdiğinizi düşünerek sizin fikirlerinizi dinlemeden onlara hak verecektir. Bir aile kurdunuz 6 aydır berabersiniz. Birbirinizin dengesini yeni yenş çözeceksiniz.

Tek oğlan olunca bazen bi şeyler değişik farklı olabiliyor evet . benim eşimde tek oğlan mesafeleri tavırlı belirli ölçülü bi şekilde koyunca ise yarıyor hamileliginizde hayırlı olsun. Inşallah sağ salim kucağınıza alırsınız .☺

3 senelik evliligin 2.5 senesi ayri gecmis. Ben bunu 6 aylik evlilik sayarim sahsen. Bence bebek için fazlasiyla erkenmis. İyi cesaret.

Son düzenleme:
Tahmin ettiğim gibi, kadin kim bilir kaç kayıp yaşadı ya da neler çekti o nedenle size hassas davranıyor.
Yaşamadığınız için anlamıyorsunuz ama bu kötü bir şey değil

Hamile kişilerin konusuna çok yorum yapmak istemiyorum, hamilelik yaşamadığımdan empatiden yoksun olabileceğimi düşünüyorum.

Ancak konu sahipleri genelde yorum yapanları azarlıyor gibi davranıyor. Konu açmaktaki amaç, 3.şahıslardan da farklı bakış açıları görmek değil mi ? Tabii ki her yazanın yorumu size göre olmayabilir ama tartışmak yerine aklınızın bir köşesinde tutabilirsiniz ya da size yarar görüşleri cebinize koyarsınız.

Burada yazan kişilere verilebilen tepkileri, asıl sorun yaşadığımız kişilere verebilsek -yapıcı bir şekilde- zaten aslında sorun da kalmayacak.

Konu sahibi oncelikle sakin olun stres bebeğinize zarar verir Rabbim sağ salim kucağımıza almak nasip etsin eşinizle ilgili şöyle bir konuya dikkat çekmek istiyorum erkekler Bizim gibi değil Mesela şöyle düşünün bir kız çocuğu daha minicikken Ayağında bebeğini alıp Ne bileyim işte kucağında sallayıp pış pış yapıp Bu benim bebeğim şeklinde evcilik oynayabiliyor ama bir erkek çocuğu kucağına bebeğini alıp Bu benim bebeğim Ben bunun babasıyım demiyor Oysa kız çocuğu Ben annesiyim şeklinde kuruyor oyunu yani demek istediğim erkekler Bizim gibi değil biz hamilelik haberini aldığımız an itibarıyla annelige bürünüyoruz Ama erkekler Yeri geliyor kucaklarına almadan ve hatta o ilk doğduklarında ki sevimsiz diyebileceğimiz halleri geçmeden bebeğe ısınamadıkları oluyor o yüzden eşinizi bu anlamda darlamayın Ama kayınvalde Evet gerçekten tepki koymanız mesafe koymanız ve dikkatlice sınırlarınızı çizmeniz gereken bir duruma gelmiş bunu da bence yapabilirsiniz şunu da eklemek istiyorum hali hazırda var olmuş Allah'ın lütfedip verdiği bir bebek için neden diye sormak bana çok aptalca geliyor Yani neden diye sorulduğunda Ben Hamileysem ne yapabilirim öldürecek miyim aldıracak mıyım bilmiyorum bunun mantığını bu sitede hiç çözemedim Keşke bir anlatan olsa yani Ben hamileyim ha neden niye yaptın niye sana ne niye?

Konu silmek yasak bu yüzden banlanacaksınız. Sizin cümlelerinizle konuşacağım 2,5 senedir ayrısınız hiç gezmediniz tozmadınız madem hemen çocuk yapmanız doğru bir karar değil. E bir de isteyerek oldu diyorsunuz. Neticede tedaviye başlamışsınız.Kendi ellerinizle evliliğinizin altına dinamit döşemişsiniz. Aldırın diyen yok ama hatalarınızı elbette yazacağız. Daha karı-koca olmak ne demek anlamadan, birlikte bir şeyler paylaşamadan, evlilik hayatınızın tadını çıkartamadan hemen anne baba olma çabasına girmişsiniz. Farklı şehirden ilişki yürütmekle aynı evin içine girmek bir değil ki. İstediğiniz kadar uzun zamandır tanıyor olun evlenmek, bir evde birlikte yaşamak çok başka. Sorun eşinizin şahsında. Baba olmaya hazır değilmiş evet bu noktada yapılacak bir şey yok. Başınıza gelecekler az çok belli, takmamayı öğrenmeniz gerek. O da zaman içerisinde alışacaktır bebek sizin karnınızda ikinizin hissiyatı bir olamaz şu an için. Bekleyin bebek doğsun o zaman bir şeyler değişecektir, kendinizi strese sokmayın doğuma dek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…