• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelik ve asiri kilo

Maviportakal123

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
29
Puanlar
88
Merhaba, hamile kaldigimi ogrendigimde 10-13 kilo fazlaligim vardi. Su an 20. Haftadayim ve baslangic kilomla neredeyse ayniyim yani totalde hic kilo almamisim ama son uc dort haftadir yaklasik 1-2 kilo aldim yani hamileligin basinda verdigim kilonun yarisini aldim. Su an 171-83 kiloyum. Insulin direncim oldugu icin ilk haftalarda seker yuklemesi gibi bisey de yapti doktor, sonuc cok iyi cikti. Ama ben su anda cok kilolu oldugumu dusunerek, kilo almamak icin ac kaldigim oluyor. Kotu bi durumda miyim acaba? Benim gibi fazla kiloyla hamile kalanlar acaba bu haftalarda kac kilo aldilar ve kac kiloyla tamamladilar hamileligi?

75 ile hamile kaldim su an 35+2 hafta hamileuim 88 kiloyum. Kilo alinirda verilirde kilo almamak icin ac durmaniz size fayda degil bebeiginize zarar verir. Su an kilodan cok bebeginizi dusunmeniz gerek dogumdan sonra diyet yaparsiniz olur biter

75 ile hamile kaldim su an 35+2 hafta hamileuim 88 kiloyum. Kilo alinirda verilirde kilo almamak icin ac durmaniz size fayda degil bebeiginize zarar verir. Su an kilodan cok bebeginizi dusunmeniz gerek dogumdan sonra diyet yaparsiniz olur biter
Bebege zararli diye aslinda kilo almamak istiyorum. Yoksa dogumdan sonra verebilecegimin farkindayim. Bebek cok kilolu olur, diyabet vs bi zarari olur diye korkuyorum

Boyunuz kacti bu arada

22. haftadayım 92 ile hamile kaldım, boyum da 165. İlk aylar kilo verdim kusmaktan, şu an geri 92 olmuşum. Doktorum 3. aydan sonra kilo almaya başlarsın demişti 5. ayda almaya başladım 2 ay kardayım diye düşünüyorum 😂 zaten bebek bu haftalar yarım kilo, e ammiyon sıvısı rahim büyüdü vs derken onlar da kiloya ekliyor sen kendi vücuduna kilo almasan bile. Bence sıkıntı yok rahat ol aşırıya kaçmadan sağlıklı sağlıklı beslen aç kalma

22. haftadayım 92 ile hamile kaldım, boyum da 165. İlk aylar kilo verdim kusmaktan, şu an geri 92 olmuşum. Doktorum 3. aydan sonra kilo almaya başlarsın demişti 5. ayda almaya başladım 2 ay kardayım diye düşünüyorum 😂 zaten bebek bu haftalar yarım kilo, e ammiyon sıvısı rahim büyüdü vs derken onlar da kiloya ekliyor sen kendi vücuduna kilo almasan bile. Bence sıkıntı yok rahat ol aşırıya kaçmadan sağlıklı sağlıklı beslen aç kalma
Caninin her istedigini yiyebiliyo musun peki abartmadan kucuk porsiyonla mesela revani sekerpare aseriyorum ama serbetli diye aklimin ucundan gecirdigim icin kendime kiziyorum 😀

Caninin her istedigini yiyebiliyo musun peki abartmadan kucuk porsiyonla mesela revani sekerpare aseriyorum ama serbetli diye aklimin ucundan gecirdigim icin kendime kiziyorum 😀
Yani abartmadan yiyorum, tatlı falan tüketiyorum kararında. şu an iştahım aşırı aşırı yüksek değil sıkıntı olmuyor. Zaten sıkıntı 3. Trimesterda, o zaman iştah çok açılıyor, 28. haftadan sonra özellikle dikkat edilmeli ama alacaksan da alıyorsun işte. Sizin insülin direnciniz de varmış, kendi kendinize yaptığınız uzun süreli açlık şekerinizi daha fena oynatabilir bu da kilo aldırır bebeğe, bir diyetisyen ile ilerlemeniz daha iyi olur

Cokta yemeyin ama açta kalmayın lutfen. Zaten bebeğinizde kilo alacak sadece sizin bedeniniz kilo almayacak. Bence dengeli guzel beslenirsin annesi. Suan bir mucizen var kiloyu dert etme.💕

Bebege zararli diye aslinda kilo almamak istiyorum. Yoksa dogumdan sonra verebilecegimin farkindayim. Bebek cok kilolu olur, diyabet vs bi zarari olur diye korkuyorum

Boyunuz kacti bu arada
Ama aç durmanizda bebeğe zarar, mesela size kilo aldıracak şeyler yerine bebeğe kilo aldıracak şeyler yiyebilirsiniz. Ben hergun süt iciyorum peynir yoğurt ogunlerimden eksik olmuyor tatlıda yiyorum ekmekte çok seviyorum ne diyabet oldu ne bişey. Boyum 1.55

Merhaba konudan bağımsız sormak istedim. ben de 74le hamile kaldım ve 16*4 haftalık hamileyim. 78-79 arasıyım şuan. Bebeğin hareketlerini ne zaman hissetmeye başladınız? karnınız ne zaman büyüdü

Merhaba, hamile kaldigimi ogrendigimde 10-13 kilo fazlaligim vardi. Su an 20. Haftadayim ve baslangic kilomla neredeyse ayniyim yani totalde hic kilo almamisim ama son uc dort haftadir yaklasik 1-2 kilo aldim yani hamileligin basinda verdigim kilonun yarisini aldim. Su an 171-83 kiloyum. Insulin direncim oldugu icin ilk haftalarda seker yuklemesi gibi bisey de yapti doktor, sonuc cok iyi cikti. Ama ben su anda cok kilolu oldugumu dusunerek, kilo almamak icin ac kaldigim oluyor. Kotu bi durumda miyim acaba? Benim gibi fazla kiloyla hamile kalanlar acaba bu haftalarda kac kilo aldilar ve kac kiloyla tamamladilar hamileligi?
bende 74le kaldım şuan 78-79 arası oldum. kilo alırım korkusu bende de var. ama kendimi aç bırakmıyorum. küçük ama sık öğünler yiyin kuruyemiş meyve tüketmeye çalışın. bebişe yararlı şeyler tüketin. doktorunuz herhangi bir sıkıntı görmüyosa emin olun yoktur. aldığım kilolara doktorum gayet iyi diyor sıkıntı görmüyor.
Kayınvalidem eşime hamileyken 30 kilo almış sağlıklı 3,5 kilo doğurmuş içinizi ferah tutun bebişi doyurun 🥰

88 ile hamile kaldım ve 20. Haftalarda hiç kilo alımım yoktu 25 den sonra başlıyor genel olarak alım ve 98 ile doğuma girdim şuan 87 88 arası gidiyorum🤣😅

kuzum aç kalmanı asla tavsiye etmem şekerli unlu şeylerden uzak dur yeter. Bende 170 boyum 72 ile ilk oğluma hamile kalmıştım 80 le doğuma gittim çok az aldım ve sonrasında da hemen verdim kilomu ama hiç kafama takmadım. Şimdi ikinci oğluma hamileyim 72 ile yine hamile kaldım şuan 6. aydayım ve 82lerdeyim doğuma kadar biraz daha alırım sanırım. Alınır verilir hiç dert etme kendine yeter ki iyi olsunlar

Merhaba konudan bağımsız sormak istedim. ben de 74le hamile kaldım ve 16*4 haftalık hamileyim. 78-79 arasıyım şuan. Bebeğin hareketlerini ne zaman hissetmeye başladınız? karnınız ne zaman büyüdü
Ben ilk 18+4 te hissettim ilk gebeliğim. Karnım 8 ayda büyümeye basladi

ben her sabah karnım büyüdü mü diye aynaya bakmaktan yoruldum da 😂 çok teşekkür ederim cevabınız için
Bende öyleydim hatta kimse hamile olduğuma inanmazdi komşum ben 7 buçuk aylık olunca hamile olduğumu öğrenmiş oda neden işten durduğumu sordu. Ama inanın 8 ze girince başlıyor göbeğiniz çıkmaya benim hala öyle çok bı göbeğim de yok çevremde herkez ne güzel sevin diyorlar büyük gobekle uyumakta zormuş

Şaka yapıyorsunuz herhalde
hamilesiniz farkında mısınız ?
Kilo almamak için aç kalmak nedir ya
Bu kadar kafaya takıyorsanız diyetisyen eşliğinde hamileliği sürdürebilirsiniz kafanıza göre aç kalmayın yazık günah o bebeğe

92 ile hamile kaldım 104 ile doğuma gittim
İlk 3 ayda 90 a geri döndüm yine
Emzirdiğim için kolayca verdim aldığım kiloyu

Bende öyleydim hatta kimse hamile olduğuma inanmazdi komşum ben 7 buçuk aylık olunca hamile olduğumu öğrenmiş oda neden işten durduğumu sordu. Ama inanın 8 ze girince başlıyor göbeğiniz çıkmaya benim hala öyle çok bı göbeğim de yok çevremde herkez ne güzel sevin diyorlar büyük gobekle uyumakta zormuş
tabi çok güzel bişey karnın çok büyümemesi rahatlık en azından hareket uyku vs konusunda , ama insan büyüsün istiyor şuan 4 aylık hamileyim ama karnım hiç çıkmadı kendi göbüşüm duruyo hareketlerini hissetsem tedirginliğimde gidicek kilomdan dolayı geç hissedebilirimi biliyorum. inşallah sağlıkla doğum yaparsınız bebeğinizi kucağınıza alırsınız Rabbim yardım etsin 🥰🙏

tabi çok güzel bişey karnın çok büyümemesi rahatlık en azından hareket uyku vs konusunda , ama insan büyüsün istiyor şuan 4 aylık hamileyim ama karnım hiç çıkmadı kendi göbüşüm duruyo hareketlerini hissetsem tedirginliğimde gidicek kilomdan dolayı geç hissedebilirimi biliyorum. inşallah sağlıkla doğum yaparsınız bebeğinizi kucağınıza alırsınız Rabbim yardım etsin 🥰🙏
İlk çocuğunuz mi? İlk çocukta genellik 18 haftadan sonra hissediliyormus ikincide daha erken hissediyormussun. Bende hissedemem diye çok korkuyordum ama hissediyorsun dışarıdan çok belli olmuyor hareketli bende ama ben baya şiddetli hissediyorum. Eğer plasenta önde ise göbeğiniz çok oynamaz arkada ise daha belirgin olur. Amin canım inşallah sende sağlıkla yavrumu kucağına al. Allah tüm hamilelere kolay doğum nasip etsin 🫶🫶

Ben ilk hareketi 16+5 de hissetmiştim tesadüfi bi şekilde hatta hissetmeyi beklemiyodum bile ama ben zayıf hamile kaldım 40 kiloyla hamile kaldım şuan 18+5 ı'm ve 46 kilo erkek bebekler daha erken hissedilir mis ondan mi. Bilmiyorum belkide zayıfım diye de. Olabilir

Sizinki aşırı kilo değil bence 🫠 ben ilk hamileliğimde 80le başlayıp 96 ile doğurdum, hamilelikte ne gördüysem yedim hiç dikkat etmedim sonrası da biraz stresliydi yeme işini hiç düzenleyemedim. 5 sene 96 hiç inmedi bende sonra ikinciye hamile olduğumu öğrendim aslında zayıflamak isterdim ikinciden önce ama napalım nasip.

Bunda daha normal beslenmeye çalıştım hani şu “iki canlısın iki kere yemen lazım” laflarını duymazdan geldim 😅 şu ana kadar 7-8 kilo almışım 20. Haftaya kadar almadım da tabi son aylar iştah artıyor bebek büyümeye başlıyor kilo kaçınılmaz oluyor. Ama kesinlikle aç kalmayın bu doğru değil. Çantanızda mutlaka kuruyemiş, kuru meyve ya da taze meyve olsun. Atıştırmalık olarak yulaf, kefir, muz gibi şeyler yiyebilirsiniz inanın almazsınız kilo, bebek de güzel beslenmiş olur. Stres yapmayın doğurunca veririm diye düşünün 🙋‍♀️

Back
X