Yani siz kendinize bi elbise alacaksınız birine gösterdiniz mesela bu o elbisenin parasını ver demek ki oluyor sizin lugatınızda? Enteresan doğrusu. Bende yana yakıla aynı konuları açıp durmuyorum zaten bebekten konuşuluyor onu alıcaz bunu böyle düşündük diye konuşuyoruz klasik ev muhabbeti. Ne anlatacam çocukla alakalı o da henüz muhabbete başlamadı ki.
alacagim elbiseyi gosterdigim kisi "ay ne gerek var, musriflik etme, ihtiyacin yok, aynisindan var zaten" vs diye salak salak konuşsa ikinciyi anlatmam.
misal isim olarak 2 isim dusunuyoruz bir turkce bir esimin dilinden. kiz icin de erkek icin de kesin gibi gectigimiz isim. ama biliyorum ki o isimleri soylesem bos bos konusup beni deli etme konusunda kıdemli annem "iyice gavur yap cocugu, koyamazsin, sacmalama, igrenc" diyecek beni üzecek. o yuzden hic asla konusunu acmadim bile. ismi de koyacagim - gizli sakli da degil ama dile getirip canımı sıkmasina müsade etmeyecegim.
biraz da insanlari taniyip bilip ona göre muamele etmek gerekir.
bak sen ne demissin?
" Bu konuları açtığımda destek olmak yerine
sürekli ne gerek var yapmayın, sonra yaparsınız, sen çalışmaya başla o zaman bakarsınız.
Sürekli bu tarz konuşmalar"
e sürekli mal mal konusup seni dellendiriyorlarsa konuşma olsun bitsin.
kendini strese sokmaya deger mi?
Size kötü bir haberim var. Yapmıyorlar

Hasta da olsam sürünsem de ne evlerine davet ediyorlar ne de gelip ay iyi misin diyorlar. Ha şöyle bir şey var onu da asla yapmak zorunda değiller diyorum ya ben fiziken bir şey beklemiyorum zaten. Sadece herhalde birike birike takıldım kaldım ben bu konuya günlerdir
siz hastayken gittiniz de kabul etmediler mi?
misal arayip " canim xyz cekti anne haftasonu yapar misin" dediniz de yapmadi mi?
bence denemek icin arayin caniniz biraz zor bir yemek ceksin. ondan yapmasini isteyin gün verin.
eger yapmazsa , hatta eve davet etmezse o zaman hakli sebeple gönül koyabilirsiniz. en azindan yarin bir gün gelecekte "hamileyken agzimla soylememe ragmen bana xyz yapmayan kadina fedakarlik yapamam" dersiniz, elinizde somut kanit olur