Hamilelik ve Beklentiler.

Hormonlar hormonlar😂
O yorgunlukta 2. Trimesterda gidiyor. Ben de gün 25 saat olsun 25 saat uyuyayım isterdim. Planlanmış birkaç seyahatimiz vardı otel odasında uyuyarak geçirmiştim😂
Ben hem lohusalıkta hem de gebelikte kafama taktığım şeylere çok üzülüyorum şimdi bakınca aman onları mı dert etmişim diyorum. Siz yapmayın💕
Şu hormon dalgalanmaları da geçer umarım 2. Trimesterda ondan beklentim çok büyük ahahahha. Teşekkür ederim desteğiniz için elimden geleni yaparım 💕

Gereksiz beklentiye girmişsiniz bunları düşünmeyin hamileliğinize odaklanın bence, yapsalar çok hoş ama mecbur da değiller bir yerde,
anne baba olmayı seçen sizsiniz sonuçta sizin sorununuz biraz bunlar, eni konu düşünüp girişilmeli bu işlere o yüzden.

Kızlar selam 9+5 haftalık hamileyim. Bu sürecimde önceki konumu okuyan bilirler iş yerimle vs sorunlar yaşadım çalışma şeklim konusunda ve ortak bir payda da haftanın 6 günü çalışıyorum ve gerçekten bu beni çok yoruyor. Kimseye güvenerek hamile kalmadım tabii ki herkes bana baksın diye bir beklentim yok eşim zaten sağolsun elinden geleni yapıyor. Ama şu kayınvalide görümce vs işi canımı sıkmaya başladı. Evlendiğim günden beri torun torun diye yanıp tutuşan insanlar beni ne arıyor ne soruyor, bir şeye ihtiyacım var mı 6 gün çalışıyorsun bak yemeğin aşın var mı? Hiç kimse yok. Aynı şehirde yaşıyoruz ve isteseler yapabilirler. Onun yanında tabi ki bebek masrafıyla geliyor birde evimiz küçük ev değiştirmeyi düşünüyoruz bebek doğmadan çünkü sığamayız. Bu konuları açtığımda destek olmak yerine sürekli ne gerek var yapmayın, sonra yaparsınız, sen çalışmaya başla o zaman bakarsınız. Sürekli bu tarz konuşmalar. Gerçekten uyuz oluyorum zaten ben para versinler diye açmıyorum ki bu konuları insani desteğe ihtiyacım olacak bu süreçte onu dillendiriyorum aslında. Gerçekten aşırı sinir olmaya başladım. Tabi ki kimse bir şey yapmak zorunda değil ama insan birazda olsa destek görmek bekliyor.

Hala geçen gün bana sana gelelim mi diye soruyorlar kibarca reddettim hepsini 10 kişi yemeğe geliyorlar hiç kimse hiçbir şeye yardım etmiyor. Biri de bir çorba kaynatıp getirmiyorlar birde kalkıp onlara bu yorgunluktan yemek hazırlayıp hizmet edemem kusura bakmasınlar. Sorsan hepsi çok iyi çok seviyorlar çok mutlular. Ama öyle kuru mutlulukla ilerlemiyor bu işler kimse kusura bakmasın
oooo daha yaşayacakların geride arkadaşım, çok istisnalar dışında görümceden kvden bi halt olmaz, sakın maddi manevi beklentiye girme, fikir alma fikir beyan etme, en çok üzülen sen olursun tecrübeyle sabit.
ben neler yaşadım hamilelik döneminde ve sonraki iki sene, allaha havale ettim hepsini ve mecburi olmadıkça görüşmüyorum hiçbiriyle.

9 haftalık hamilesiniz, herhangi bir sıkıntınız yok anladığım kadarıyla niye size yemek ve destek konusunda yardım teklif etsinler? Zaten temizlik kısmını hiç anlamıyorum. İlk hamileliğimle çalışıyordum, annemden de bir şey beklemedim hiç. Karı koca ne yapabiliyorsak o kadar yaptık. Bu beklentiler sizi yorar sadece.

Sizi haklı bulduğum tek konu, evinize o kada kalabalık hem de yemeğe gelmek istemeleri. Bunu da artık çok yoruluyorum deyip yemeğe alamayacağınızı söyleyin. Haftanın altı günü çalışan hamile bir kadının evine de kendi kendine yemeğe gelelim diye teklif edilmez. Görmek isteyen kendi çağırır. Gelirlese de çaya çağırır hazır bir şeyler alırsınız yanına.

Gereksiz beklentiye girmişsiniz bunları düşünmeyin hamileliğinize odaklanın bence, yapsalar çok hoş ama mecbur da değiller bir yerde,
anne baba olmayı seçen sizsiniz sonuçta sizin sorununuz biraz bunlar, eni konu düşünüp girişilmeli bu işlere o yüzden.
İşte hoş olurdu ciddili. Yoksa gelen sorumlulukla alakalı hiçbir derdim tasam yok. Zaten bunların hepsini bilerek ve isteyerek çocuk sahibi olduk. Ağlanıp sızlanmam yapamıyorum ya da yapamayacağım diye değil hadi azıcıkta yanımda durun diye. Ay ne bileyim tabi ki zorunda değiller de azıcık ilgilenseler benimle cidden mutlu birisi olurum şu an hormonlarım bu konu üzerinde horon tepiyor çünkü 😂

9 haftalık hamilesiniz, herhangi bir sıkıntınız yok anladığım kadarıyla niye size yemek ve destek konusunda yardım teklif etsinler? Zaten temizlik kısmını hiç anlamıyorum. İlk hamileliğimle çalışıyordum, annemden de bir şey beklemedim hiç. Karı koca ne yapabiliyorsak o kadar yaptık. Bu beklentiler sizi yorar sadece.

Sizi haklı bulduğum tek konu, evinize o kada kalabalık hem de yemeğe gelmek istemeleri. Bunu da artık çok yoruluyorum deyip yemeğe alamayacağınızı söyleyin. Haftanın altı günü çalışan hamile bir kadının evine de kendi kendine yemeğe gelelim diye teklif edilmez. Görmek isteyen kendi çağırır. Gelirlese de çaya çağırır hazır bir şeyler alırsınız yanına.
Yapsınlar diye değil ki sorsunlar sadece 🥹 Ay ben anlatamıyorum çok gereksiz konulara takılıyor benim aklım artık hormon mu yoksa ben hamilelikten böyle mal gibi mi oldum bilemiyorum. İlgi bekliyorum azıcık. Yoksa zaten ne hamilelikte ne normal şartlarda kimseden bir şey istemem yaptırmam da. Öf aman bilemedim

oooo daha yaşayacakların geride arkadaşım, çok istisnalar dışında görümceden kvden bi halt olmaz, sakın maddi manevi beklentiye girme, fikir alma fikir beyan etme, en çok üzülen sen olursun tecrübeyle sabit.
ben neler yaşadım hamilelik döneminde ve sonraki iki sene, allaha havale ettim hepsini ve mecburi olmadıkça görüşmüyorum hiçbiriyle.
Gelmiş geçmiş olsun 🌸 Umarım hayatta bundan sonra sadece güzellikler size kucak açar. Ne bileyim benimki de dertsizlikten herhalde. Ama uyuz oluyorum hepsine zaten evlenirken de buna benzer davranmışlardı öyle öyle takıldı kaldı bu konu kafama. Çözücez bakalım bir kaç gün öncesine kadar aklıma bile gelmiyordu muhtemelen hormonlarımda bu düşüncelerde yavaş yavaş gidicek 😂

İşte hoş olurdu ciddili. Yoksa gelen sorumlulukla alakalı hiçbir derdim tasam yok. Zaten bunların hepsini bilerek ve isteyerek çocuk sahibi olduk. Ağlanıp sızlanmam yapamıyorum ya da yapamayacağım diye değil hadi azıcıkta yanımda durun diye. Ay ne bileyim tabi ki zorunda değiller de azıcık ilgilenseler benimle cidden mutlu birisi olurum şu an hormonlarım bu konu üzerinde horon tepiyor çünkü 😂
Mutlu birisi olmak için hiç ihtiyacın yok bence kimsenin ilgisine, sen içinde baştan totoya en fazla 32 mm olan bir şey taşıyorsun ayol, bunu düşünüp düşünüp mutlu olabilirsin bence😇🌸

Ay ne kadar sinirlendin dur ahahahha. Para beklemiyoruz ki evime de merak ediyorsanız masraf yapmadılar tabii ki her şeyi benim ailem ve eşimle ikimiz yaptık eheheh. Para beklentim ne kendi ailemden ne de onlardan yok kendime de çocuğuma da eşim olmasa dahi tek başıma yetebilecek kadar kazancım var hayatımda kimsenin eline bakmadım Allah’ta bakacak duruma düşürmesin 🙏🏻
e para beklentin yoksa niye yanlarinda "şu lazim bu lazim" diye konu açiyorsun gelen cevabin seni sinir edecegini bile bile?
açma hic konuyu.
"sana gelmek istiyoruz" dediklerinde "hamileyim bulantim var, ama gorussek iyi olur siz organize edin sizde bulusalim" de. her "gelmek istiyoruz" diyeni evine almak zorunda degilsin ki - ustelik yogun calisiyorken.
Konu benim manevi destek beklememle alakalı sadece bana yemeğin var mı deseler de gel evime yemek yap demicem zaten mutlu olucam sadece düşünüldüğüm için. Ya da evin temiz mi deseler gel hadi temizle diyecek halinde yok sadece düşünüldüğümü bilmek istedim bu sürecimde o kadar. Aile dediğin şey de o kadarcık yanında olamıyorsa neden hayatımda var diye sorgular insan
ben de hamileyim senden bir bucuk ay öndeyim, ailemle de cok yakij oturuyorum. ne birisi "kizim yemegin var mi" dedi, ne birisi "kizim evin temiz mi" dedi.
yemegim yoksa, evim pisse ben o kocayi eşşek başi diye mi aldim? kocam yapar yani anneme vs sira gelene kadar.
benim ailem de bana hic demedi bunlari, evime de gelmediler yurume mesafesinde olmama ragmen. Hicbir sorun yok ama. hic de kizmak vs aklima bile gelmedi.
gereksiz beklentiye girmeyin, tek beklentiniz eşinizden olsun.
ev daginiksa temizlemesi gereken karninda bebegi haftanin 6 günü yogun calisan siz degilsiniz. eli ayagı tutmuyor mu birkac gunde bir acsin supurgeyi temizlesin evi - ilgilensin mutfakla
. Kedi de doğuruyor her yavrusunu sokağa salıyor marifet bunda değil ya 🌸
kedi kendi doguruyor, kendi emziriyor, kendi yalayip temizliyor.
hic kaynanasindan destek bekleyen kedi görmedim. hatta bebek buyuyunce de gidiyor kedi kendi hayatina bakmaya devam ediyor. kaynanalar oglunu 30a getiriyor, yine beklentiler bitmiyot

Hayat bu binbir türlü hali var. Eşim rahatsızlanabilir, benim durumum ağırlaşabilir vs vs. Ne bileyim belki de hormonlar etkiliyordur beni
oyle zamaninda ararsin "anne esim rahatsiz size geleyim bakin bana" dersin kurulursun esinin bekarlik odasina, bakarlar zaten, merak etme.
benim ailem de yemegimi temizligimi dusunmez (ki niye dusunsun) ama gecen haftalarda cok pis hastalanmistim, dr ilac da vermemisti hamileyim diye, bitki cayi da yasak, esim de ise gidiyor, benim desen corbayi isitmaya halim yok - aileme gittim kendimi bir odaya attim baktirdim:)
düsmanin degiller ki seni de sevdiklerini söylüyormus. zor aninda talep edersen yardim ederler - niye etmesinler?
beklentini azalt yeter

e para beklentin yoksa niye yanlarinda "şu lazim bu lazim" diye konu açiyorsun gelen cevabin seni sinir edecegini bile bile?
açma hic konuyu.
"sana gelmek istiyoruz" dediklerinde "hamileyim bulantim var, ama gorussek iyi olur siz organize edin sizde bulusalim" de. her "gelmek istiyoruz" diyeni evine almak zorunda degilsin ki - ustelik yogun calisiyorken.

ben de hamileyim senden bir bucuk ay öndeyim, ailemle de cok yakij oturuyorum. ne birisi "kizim yemegin var mi" dedi, ne birisi "kizim evin temiz mi" dedi.
yemegim yoksa, evim pisse ben o kocayi eşşek başi diye mi aldim? kocam yapar yani anneme vs sira gelene kadar.
benim ailem de bana hic demedi bunlari, evime de gelmediler yurume mesafesinde olmama ragmen. Hicbir sorun yok ama. hic de kizmak vs aklima bile gelmedi.
gereksiz beklentiye girmeyin, tek beklentiniz eşinizden olsun.
ev daginiksa temizlemesi gereken karninda bebegi haftanin 6 günü yogun calisan siz degilsiniz. eli ayagı tutmuyor mu birkac gunde bir acsin supurgeyi temizlesin evi - ilgilensin mutfakla

kedi kendi doguruyor, kendi emziriyor, kendi yalayip temizliyor.
hic kaynanasindan destek bekleyen kedi görmedim. hatta bebek buyuyunce de gidiyor kedi kendi hayatina bakmaya devam ediyor. kaynanalar oglunu 30a getiriyor, yine beklentiler bitmiyot
Yani siz kendinize bi elbise alacaksınız birine gösterdiniz mesela bu o elbisenin parasını ver demek ki oluyor sizin lugatınızda? Enteresan doğrusu. Bende yana yakıla aynı konuları açıp durmuyorum zaten bebekten konuşuluyor onu alıcaz bunu böyle düşündük diye konuşuyoruz klasik ev muhabbeti. Ne anlatacam çocukla alakalı o da henüz muhabbete başlamadı ki.

Sizin konuşmaları ve olayları anlama şeklinizle benimki bir değil demek ki sonsuz saygı duyuyorum bu konuda.

Eşim konusunda da eşim zaten elinden geleni yapıyor bende zaten konumda hiç ay evi de b.k götürüyor biri de temizlemedi evimi yandım kor alevlere düştüm demiyorum ki. Bu aralar biraz ilgi bekler dönemimdeyim belli ki onu dillendiriyorum sadece. Sizin kendi annenizden bile destek beklemeyişinizi büyük alkışlarla karşılıyorum ancak aynı insan olmadığımız için sanıyorum ben bu süreçte biraz daha ilgi görmek isteyen taraftayım belli ki 🫠

İnsanlarla dümdüz konuşmak, muhabbet etmek , iki gönül almak için söz söylemek onlara illa para vermek, evine hizmetçi olmaktan geçmiyor bazı şeyler sadece sözde kalabilir ve bu söz birinin hayatını gayette güzelleştirebilir.

Kedi konusuna gelince bende çocuğum doğunca kaynanama vereyimde emzirip büyütüp. 30una gelince bana postalasın demiyorum evladıma kendim bakacağım zaten ondan yana azıcık bile şüpheniz olmasın. Size de bebeğinizle sağlıklı günler diliyorum umarım hiç destek ihtiyacınız olmaz zira bu dik duruşunuz sarsılsın hiç istemem 🌸

oyle zamaninda ararsin "anne esim rahatsiz size geleyim bakin bana" dersin kurulursun esinin bekarlik odasina, bakarlar zaten, merak etme.
benim ailem de yemegimi temizligimi dusunmez (ki niye dusunsun) ama gecen haftalarda cok pis hastalanmistim, dr ilac da vermemisti hamileyim diye, bitki cayi da yasak, esim de ise gidiyor, benim desen corbayi isitmaya halim yok - aileme gittim kendimi bir odaya attim baktirdim:)
düsmanin degiller ki seni de sevdiklerini söylüyormus. zor aninda talep edersen yardim ederler - niye etmesinler?
beklentini azalt yeter
Size kötü bir haberim var. Yapmıyorlar 🫠
Hasta da olsam sürünsem de ne evlerine davet ediyorlar ne de gelip ay iyi misin diyorlar. Ha şöyle bir şey var onu da asla yapmak zorunda değiller diyorum ya ben fiziken bir şey beklemiyorum zaten. Sadece herhalde birike birike takıldım kaldım ben bu konuya günlerdir

Yani siz kendinize bi elbise alacaksınız birine gösterdiniz mesela bu o elbisenin parasını ver demek ki oluyor sizin lugatınızda? Enteresan doğrusu. Bende yana yakıla aynı konuları açıp durmuyorum zaten bebekten konuşuluyor onu alıcaz bunu böyle düşündük diye konuşuyoruz klasik ev muhabbeti. Ne anlatacam çocukla alakalı o da henüz muhabbete başlamadı ki.
alacagim elbiseyi gosterdigim kisi "ay ne gerek var, musriflik etme, ihtiyacin yok, aynisindan var zaten" vs diye salak salak konuşsa ikinciyi anlatmam.
misal isim olarak 2 isim dusunuyoruz bir turkce bir esimin dilinden. kiz icin de erkek icin de kesin gibi gectigimiz isim. ama biliyorum ki o isimleri soylesem bos bos konusup beni deli etme konusunda kıdemli annem "iyice gavur yap cocugu, koyamazsin, sacmalama, igrenc" diyecek beni üzecek. o yuzden hic asla konusunu acmadim bile. ismi de koyacagim - gizli sakli da degil ama dile getirip canımı sıkmasina müsade etmeyecegim.
biraz da insanlari taniyip bilip ona göre muamele etmek gerekir.
bak sen ne demissin?
" Bu konuları açtığımda destek olmak yerine sürekli ne gerek var yapmayın, sonra yaparsınız, sen çalışmaya başla o zaman bakarsınız. Sürekli bu tarz konuşmalar"
e sürekli mal mal konusup seni dellendiriyorlarsa konuşma olsun bitsin.
kendini strese sokmaya deger mi?
Size kötü bir haberim var. Yapmıyorlar 🫠
Hasta da olsam sürünsem de ne evlerine davet ediyorlar ne de gelip ay iyi misin diyorlar. Ha şöyle bir şey var onu da asla yapmak zorunda değiller diyorum ya ben fiziken bir şey beklemiyorum zaten. Sadece herhalde birike birike takıldım kaldım ben bu konuya günlerdir
siz hastayken gittiniz de kabul etmediler mi?
misal arayip " canim xyz cekti anne haftasonu yapar misin" dediniz de yapmadi mi?
bence denemek icin arayin caniniz biraz zor bir yemek ceksin. ondan yapmasini isteyin gün verin.
eger yapmazsa , hatta eve davet etmezse o zaman hakli sebeple gönül koyabilirsiniz. en azindan yarin bir gün gelecekte "hamileyken agzimla soylememe ragmen bana xyz yapmayan kadina fedakarlik yapamam" dersiniz, elinizde somut kanit olur

Teşekkür ederim. Aramıyorum zaten geçen gün evdeki bir kaç eşyayı değiştirecektim değiştirmek istediğin eşyaları istemiş veremem demek için aradım sadece ehehe of ben galiba tatsız bir hamile olucam ya dur bakalım
Bence bunun için keyfini bozmaya değmez.
Sonraki mesajlarını da okudum.
Hiçbir şey yapmasalar da en azından bir halimi hatırımı sorsunlar istiyorsun. Ama o da aranızdaki samimiyetle, sevgiyle ilgili. İçlerinden gelmiyor demek ki.
Zamanla alışırsın.

Ne bileyim ben bi girdim öyleli beklentilere nazlı bir hamile olucam belli ki. İstiyorum yani o desteği görmeyi. Dediğim gibi gelip yapmalarını değil sadece düşündüklerini bilmek istiyorum
Riskli gebelik değilse hamilelik hastalık değil. Gayette her işimizi yapabiliyoruz . Büyük temizliklere de kadın çağırırsınız olur biter. Hamile diye şahsen ben kimseye hizmet etmek istemem ailenden. Kendim de beklemedim kimseden. Doğum sonrası bir hafta ihtiyaç oluyor sadece o kadar . Sağlıkla gelsin bebişiniz .

alacagim elbiseyi gosterdigim kisi "ay ne gerek var, musriflik etme, ihtiyacin yok, aynisindan var zaten" vs diye salak salak konuşsa ikinciyi anlatmam.
misal isim olarak 2 isim dusunuyoruz bir turkce bir esimin dilinden. kiz icin de erkek icin de kesin gibi gectigimiz isim. ama biliyorum ki o isimleri soylesem bos bos konusup beni deli etme konusunda kıdemli annem "iyice gavur yap cocugu, koyamazsin, sacmalama, igrenc" diyecek beni üzecek. o yuzden hic asla konusunu acmadim bile. ismi de koyacagim - gizli sakli da degil ama dile getirip canımı sıkmasina müsade etmeyecegim.
biraz da insanlari taniyip bilip ona göre muamele etmek gerekir.
bak sen ne demissin?
" Bu konuları açtığımda destek olmak yerine sürekli ne gerek var yapmayın, sonra yaparsınız, sen çalışmaya başla o zaman bakarsınız. Sürekli bu tarz konuşmalar"
e sürekli mal mal konusup seni dellendiriyorlarsa konuşma olsun bitsin.
kendini strese sokmaya deger mi?

siz hastayken gittiniz de kabul etmediler mi?
misal arayip " canim xyz cekti anne haftasonu yapar misin" dediniz de yapmadi mi?
bence denemek icin arayin caniniz biraz zor bir yemek ceksin. ondan yapmasini isteyin gün verin.
eger yapmazsa , hatta eve davet etmezse o zaman hakli sebeple gönül koyabilirsiniz. en azindan yarin bir gün gelecekte "hamileyken agzimla soylememe ragmen bana xyz yapmayan kadina fedakarlik yapamam" dersiniz, elinizde somut kanit olur
Yapmadılar. Hamileliğin ilk başında bağışıklığım mı düştü bilmiyorum çok sağlam hasta oldum 4-5 haftalıkken eşime de bulaştı o da öyle yatak döşek yattık evde 2 gün yemek yiyemedik kalkıp sipariş vermeye bile halimiz yoktu şu içip içip uyudum. Haberleri vardı yemek yemediğimizden de kalkamadığımızdan da. Olsun olsun geçer yatın dinlenin diyip kapadılar telefonu 😂 kendi annemi katmıyorum çünkü uzakta yakınımda olsa zaten gelirdi. Yani ne bileyim bana garip geliyor 30 yaşındaki evladın peşinden koşmayacaksın tabi ki de ama bu kadarı da biraz şovlu bence.

Yemek hiç istemedim yaptıkları yemekleri de beğenmiyorum zaten ama öyle bir deneme şeyliğine girmedim hiç

Bence bunun için keyfini bozmaya değmez.
Sonraki mesajlarını da okudum.
Hiçbir şey yapmasalar da en azından bir halimi hatırımı sorsunlar istiyorsun. Ama o da aranızdaki samimiyetle, sevgiyle ilgili. İçlerinden gelmiyor demek ki.
Zamanla alışırsın.
Mecbur alışıcaz bakalım napim artık

Riskli gebelik değilse hamilelik hastalık değil. Gayette her işimizi yapabiliyoruz . Büyük temizliklere de kadın çağırırsınız olur biter. Hamile diye şahsen ben kimseye hizmet etmek istemem ailenden. Kendim de beklemedim kimseden. Doğum sonrası bir hafta ihtiyaç oluyor sadece o kadar . Sağlıkla gelsin bebişiniz .
Ay yapsınlar istemiyorum ki zaten yahu.. Yapmasınlar arayıp sorsunlar yeterli ama o da boş bir istekmiş o yüzden bir kaç güne bu düşünceyi salayım bari

Ay yapsınlar istemiyorum ki zaten yahu.. Yapmasınlar arayıp sorsunlar yeterli ama o da boş bir istekmiş o yüzden bir kaç güne bu düşünceyi salayım bari
Aramazlarsa aramasınlar . Siz de önemli günlerinde vs onları aramazsınız. Rahat olup bebeğe odaklanın. Stresi de hissediyor bebekler anne karnında.

Back
X