Hamilelik ve Beklentiler.

Yapmadılar. Hamileliğin ilk başında bağışıklığım mı düştü bilmiyorum çok sağlam hasta oldum 4-5 haftalıkken eşime de bulaştı o da öyle yatak döşek yattık evde 2 gün yemek yiyemedik kalkıp sipariş vermeye bile halimiz yoktu şu içip içip uyudum. Haberleri vardı yemek yemediğimizden de kalkamadığımızdan da. Olsun olsun geçer yatın dinlenin diyip kapadılar telefonu 😂 kendi annemi katmıyorum çünkü uzakta yakınımda olsa zaten gelirdi. Yani ne bileyim bana garip geliyor 30 yaşındaki evladın peşinden koşmayacaksın tabi ki de ama bu kadarı da biraz şovlu bence.

Yemek hiç istemedim yaptıkları yemekleri de beğenmiyorum zaten ama öyle bir deneme şeyliğine girmedim hiç
iste simdi bunun lafini etseniz "e cagirsaniz gelirdik sen yanlis anlamissin" falan derler. en iyisi böyle diyememeleri icin net bir sekilde yardim iste ya da net bir sekilde "canim xyz cekti persembe yapar msiniz size geleyim" de ya da raporlu oldugun bir gün "esim ise giderken size biraksin cok hastayim" de bakalim ne diyecekler.
onlarin sana yaptigi muamele de bir ömür seninle gelir, hicbir angaryalarina koşmazsin - hatırlatırsin:)

Covid oldum bu ay yataktan kalkamadım . Eşim de yurtdışında idi. Kimseden birşey istemedim . Çocuğu markete gönderdim hazır yenecek şeyler aldı ya da mikrodalgaya atılan onlarla idare ettik. Çocuk olmasa da dışardan söylerdim yiyecek, gene kimseye minnet etmezdim. İnsanlardan çok beklentiye girmeyin , üzülen sadece siz olursunuz .

Size kötü bir haberim var. Yapmıyorlar 🫠
Hasta da olsam sürünsem de ne evlerine davet ediyorlar ne de gelip ay iyi misin diyorlar. Ha şöyle bir şey var onu da asla yapmak zorunda değiller diyorum ya ben fiziken bir şey beklemiyorum zaten. Sadece herhalde birike birike takıldım kaldım ben bu konuya günlerdir
İyi de laf olsun diye sormak söylemek yapalım mı demek ne işe yarıyor? Mış gibi yaşamak saçma değil mi? Bizim toplumun genel bir sorunu bu, laf olsun adet yerini bulsun ama kimse yerinden kıpırdamasın. Madem sorarlarsa gerek yok ben maddi manevi kendime yeterim diyecekseniz niye sorsunlar istiyorsunuz? Hamile kadın yardım lazım olur diye çat kapı her gün evinize gelseler kabul etmezsiniz değil mi?

Ben de ilk hamileliğimde ilk zamanlar zorluk yaşadım ama eşim pişirdi süpürdü topladı temizledi. İlk çocuk 2 yaşındayken diğeri doğdu, yine eşimle ikimiz hallettik. Kaza geçirmedim hasta değilim niye her gün aileler arayıp sorsun?

iste simdi bunun lafini etseniz "e cagirsaniz gelirdik sen yanlis anlamissin" falan derler. en iyisi böyle diyememeleri icin net bir sekilde yardim iste ya da net bir sekilde "canim xyz cekti persembe yapar msiniz size geleyim" de ya da raporlu oldugun bir gün "esim ise giderken size biraksin cok hastayim" de bakalim ne diyecekler.
onlarin sana yaptigi muamele de bir ömür seninle gelir, hicbir angaryalarina koşmazsin - hatırlatırsin:)
E bide öyle yapayım çok bir şey değişmez hayatımda sanmıyorum ama olsun çabama sağlık

İyi de laf olsun diye sormak söylemek yapalım mı demek ne işe yarıyor? Mış gibi yaşamak saçma değil mi? Bizim toplumun genel bir sorunu bu, laf olsun adet yerini bulsun ama kimse yerinden kıpırdamasın. Madem sorarlarsa gerek yok ben maddi manevi kendime yeterim diyecekseniz niye sorsunlar istiyorsunuz? Hamile kadın yardım lazım olur diye çat kapı her gün evinize gelseler kabul etmezsiniz değil mi?

Ben de ilk hamileliğimde ilk zamanlar zorluk yaşadım ama eşim pişirdi süpürdü topladı temizledi. İlk çocuk 2 yaşındayken diğeri doğdu, yine eşimle ikimiz hallettik. Kaza geçirmedim hasta değilim niye her gün aileler arayıp sorsun?
Her gün aramasınlar zaten de hiç aramadılar ya o garip geliyor. Amaaaannn sabaha kadar da anlatsam anlatamadım galiba derdimi

E bide öyle yapayım çok bir şey değişmez hayatımda sanmıyorum ama olsun çabama sağlık
olsun en azindan "soyleseydin yapardik" bahaneleri kalmaz, "sen oyle anlamissin, alinganlik yaptin" demezler. net bir sekilde iste de onlar yapmasin, bir ömür elinde kozun olur :))

Ailemizde ya da arkadaşlarımızda doğacak her bebeğin sorumluluğunu üstlensek, hasta olan herkese koşsak, kendi hayatımızı yaşamaya zaman kalmaz . Trafik kazası , ağır hastalık vs yoksa, herkes kendi sorununu kendisi çözmeli . Hamile iken kontrollerime de tek başına çok gittim, münübüse de bindim . Hasta olarak evde tek de kaldım hamile iken. Gayet de idare ediliyor . Örnek vereyim bebeği olanların akrabalarını da ağırlamak isteniyorum . Kimse benim için doğurmuyor . Ya da çalışan kadınları devamlı evimde ağırlamak istemiyorum. Benim için mi çalışıyorlar ? Yetişkin insanlar kendi sorumluluklarını kendileri almalılar .

bebeği olanların akrabalarını da ağırlamak isteniyorum . Kimse benim için doğurmuyor .
zaten bebekli kadina gitsen "bebegimin aşilari yok, memem zirt pirt acik ne b.k yemeye geldi, evim müsait mi de geliyorsun banyo yapamam senin icin ev temizleyecegim" diye gıcık olacak, gitmesen "gördün mü bak 3 ay oldu bebegi gormeye gelmedi - sorsan cok hevesli" diye gıcık olacak.
hastane ziyareti de ayni sekilde. yapsan gazı var, halsiz, yeni cikmis dogumdan, el kadar bebege mikrop sacmaya mi geldin, gelmesen önemsemiyorsun...
evine cagirsan kadinin belki cocukla markete gidecek dermani yok sana mj gelsin, cikacak insan icine gjrecek hastalik mevsimi. cagirmasan "bir yemege bile cagirmadi" denecek...
iki ucu pohlu degnek.

zaten bebekli kadina gitsen "bebegimin aşilari yok, memem zirt pirt acik ne b.k yemeye geldi, evim müsait mi de geliyorsun banyo yapamam senin icin ev temizleyecegim" diye gıcık olacak, gitmesen "gördün mü bak 3 ay oldu bebegi gormeye gelmedi - sorsan cok hevesli" diye gıcık olacak.
hastane ziyareti de ayni sekilde. yapsan gazı var, halsiz, yeni cikmis dogumdan, el kadar bebege mikrop sacmaya mi geldin, gelmesen önemsemiyorsun...
evine cagirsan kadinin belki cocukla markete gidecek dermani yok sana mj gelsin, cikacak insan icine gjrecek hastalik mevsimi. cagirmasan "bir yemege bile cagirmadi" denecek...
iki ucu pohlu degnek.
Aynen öyle. Bizim ülkede bir tuhaflık daha var yaşı 45 i geçmiş kadınları hizmetçi sanıyorlar . Geline bakmak zorunda , kızına bakmak zorunda , toruna bakmak zorunda. Hiç de zorunda değil. Kadın belki boş boş oturup kahvesini içip dizi izlemek istiyor, kitap okumak istiyor uyumak istiyor, boş boş dolaşmak istiyor sokakta . Hem maddiyatlarına göz dikiliyor hem aldıkları ile itişiliyor üstüne de hizmet bekleniyor. Sebep? Çocuğu üniversiteye soktuktan sonra şahsen hiçbir sorumluluğum olmayacak diyorum. Gezilere giderim kendime alışveriş yaparım istersem tüm gün uyurum. Çocuğu kim yaptıysa ya da kim evlendiyse kendi sorumlulukları . Ha bir de kaynanam bana inat evinin eşyalarını yeniledi düğün zamanı yazanlar var. Mecbur mu sizin düğününüz için fasfakir yaşamaya ? Çalışın kendiniz alın. Bu konuda avrupai düşünüyorum ben.

26 haftalık hamileyim ne gelsinler, ne arasınlar, ne gölge etsinler valla her işimi kendim yapıyorum çok şükür evime kadın eşim istediği için geliyor sen temizlikçi misin diyor bana yapma diyor o yüzden yoksa evimi de çok güzel temizliyorum kimseye ihtiyacım yok yemeğimi de kendim yapıyorum, bütün gün de çalışıyorum. Kimseden bir beklentim yok ve her şey harika gidiyor.

Kızlar selam 9+5 haftalık hamileyim. Bu sürecimde önceki konumu okuyan bilirler iş yerimle vs sorunlar yaşadım çalışma şeklim konusunda ve ortak bir payda da haftanın 6 günü çalışıyorum ve gerçekten bu beni çok yoruyor. Kimseye güvenerek hamile kalmadım tabii ki herkes bana baksın diye bir beklentim yok eşim zaten sağolsun elinden geleni yapıyor. Ama şu kayınvalide görümce vs işi canımı sıkmaya başladı. Evlendiğim günden beri torun torun diye yanıp tutuşan insanlar beni ne arıyor ne soruyor, bir şeye ihtiyacım var mı 6 gün çalışıyorsun bak yemeğin aşın var mı? Hiç kimse yok. Aynı şehirde yaşıyoruz ve isteseler yapabilirler. Onun yanında tabi ki bebek masrafıyla geliyor birde evimiz küçük ev değiştirmeyi düşünüyoruz bebek doğmadan çünkü sığamayız. Bu konuları açtığımda destek olmak yerine sürekli ne gerek var yapmayın, sonra yaparsınız, sen çalışmaya başla o zaman bakarsınız. Sürekli bu tarz konuşmalar. Gerçekten uyuz oluyorum zaten ben para versinler diye açmıyorum ki bu konuları insani desteğe ihtiyacım olacak bu süreçte onu dillendiriyorum aslında. Gerçekten aşırı sinir olmaya başladım. Tabi ki kimse bir şey yapmak zorunda değil ama insan birazda olsa destek görmek bekliyor.

Hala geçen gün bana sana gelelim mi diye soruyorlar kibarca reddettim hepsini 10 kişi yemeğe geliyorlar hiç kimse hiçbir şeye yardım etmiyor. Biri de bir çorba kaynatıp getirmiyorlar birde kalkıp onlara bu yorgunluktan yemek hazırlayıp hizmet edemem kusura bakmasınlar. Sorsan hepsi çok iyi çok seviyorlar çok mutlular. Ama öyle kuru mutlulukla ilerlemiyor bu işler kimse kusura bakmasın
gelmesinler, sonra gitmek bilmezler
dertsiz başına dert mi arıyorsun

ne güzel işte bir ihtiyacın var mı diye bile sormuyorlar, uzak olsunlar, mesafeli ilişkiler her zaman için iyidir

Küçük evde de bebek olur, biraz büyüyünce değiştirebilirsiniz sorun değil.

Hormonlardan dolayı takılmayan şeyler kafaya takılabiliyor. Ama gerçekten gereksiz. Ben hamilelikte saf gibi olmuştum. Öyle mutluluk hormonu almış gibi dolanıyordum. Ama lohusa da içime farklı bir şey kaçtı 😀. Herkeste farklı oluyor sanırım 🤣

Yapıyor zaten konu yapılması ya da eksik kalması değil ki. Ne bileyim ben girdim herhalde gereksiz beklentiye bilemedim
Gereksiz beklenti , bizde senin geçtiğin yollardan geçtik. Hamilelik çok yeni bu haftalarda kimse demez . Arada iş çıkışı yada haftasonlari yemeğe kaynanana gitmiyormusun

1. Kimse için çocuk yapılmaz ya bana çok saçma geliyor,neymiş torun seveceklermiş. Gerçekten onlar istedi diye mi yaptınız 😂
2. Siz bu kadar beklentidesiniz de siz onlar için ne yaptınız.
Sözüm size değil ama etrafımda gördüğüm bütün gelinler eş ailesine mesafeli,böyle olunca kimse kimse için hiçbir şey yapmaz.

9 haftalık gebelikte daha bulantılar başlayalı bile 1 hafta olmuş olmamıştır. Şu an karnınız hiç çıkmadı, canınız hiç ağırlaşmadı. Durum böyleyken ne diye yemek yapsınlar getirsinler anlamadım. Ben 30 haftalık oldum eşim dışında kimseden bir beklenti içerisinde olmadım. Kendi annemden ablamdan manevi destek görüyorum o bana yetiyor. Bu forumda çok fazla kayınvalide/görümce arasın sorsun ilgi göstersin temalı konular görüyorum gerçekten şaşırıyorum. İnsan neden koca tarafından destek bekler gerçekten anlamıyorum sonuçta onlar el yani kendi aileniz değil. İlgi gösterseler ne göstermeseler ne.

Ben sizi anladım. Şu forumdaki bütün yorumlarımı çıkarsalar çoğunda anneanne-babaanne bakmak zorunda değil hatta ben de torun bakmak istemiyorum diye açık açık yazar. Ama şunu gözlemliyorum ve toplumdaki saf (kötü niyetli yazmadım) kadınlarımıza çok üzülüyorum. Kayınvalideler hatta bazen öz anneler sen doğur ben bakıcam diye insanların başının etini yiyorlar, kişi de sanıyor ki bi doğursam herkes peşimde pervane olacak. Halbuki o doğur diye yeri göğü inletenler hiçbir uykusuz gecede yardıma gelmeyecekler( gelmesinler orda sıkıntı yok ama neden boş vaadler havada uçuşuyor?). Bu sitede seneler önce okudum kadının biri sırf kv bebeğe bakıcam dedi diye evini taşımış düzenini bozmuş, bebek doğunca kv demiş ki kusura bakma olmuyor. Yahu bunu en başından desene, kendine güvenen doğursun desene.

Bu yazıyı okuyan hanımlar, bizim toplumda gereksiz bir "sen doğur ben bakıcam" çığırtkanlığı var lütfen inanmayın. Kendinize güveniyorsanız doğurun inanın söylendiği gibi olmuyor hiçbirşey. Konu sahibi de bence bu yüzden boşluğa düşmüş.

Kızlar selam 9+5 haftalık hamileyim. Bu sürecimde önceki konumu okuyan bilirler iş yerimle vs sorunlar yaşadım çalışma şeklim konusunda ve ortak bir payda da haftanın 6 günü çalışıyorum ve gerçekten bu beni çok yoruyor. Kimseye güvenerek hamile kalmadım tabii ki herkes bana baksın diye bir beklentim yok eşim zaten sağolsun elinden geleni yapıyor. Ama şu kayınvalide görümce vs işi canımı sıkmaya başladı. Evlendiğim günden beri torun torun diye yanıp tutuşan insanlar beni ne arıyor ne soruyor, bir şeye ihtiyacım var mı 6 gün çalışıyorsun bak yemeğin aşın var mı? Hiç kimse yok. Aynı şehirde yaşıyoruz ve isteseler yapabilirler. Onun yanında tabi ki bebek masrafıyla geliyor birde evimiz küçük ev değiştirmeyi düşünüyoruz bebek doğmadan çünkü sığamayız. Bu konuları açtığımda destek olmak yerine sürekli ne gerek var yapmayın, sonra yaparsınız, sen çalışmaya başla o zaman bakarsınız. Sürekli bu tarz konuşmalar. Gerçekten uyuz oluyorum zaten ben para versinler diye açmıyorum ki bu konuları insani desteğe ihtiyacım olacak bu süreçte onu dillendiriyorum aslında. Gerçekten aşırı sinir olmaya başladım. Tabi ki kimse bir şey yapmak zorunda değil ama insan birazda olsa destek görmek bekliyor.

Hala geçen gün bana sana gelelim mi diye soruyorlar kibarca reddettim hepsini 10 kişi yemeğe geliyorlar hiç kimse hiçbir şeye yardım etmiyor. Biri de bir çorba kaynatıp getirmiyorlar birde kalkıp onlara bu yorgunluktan yemek hazırlayıp hizmet edemem kusura bakmasınlar. Sorsan hepsi çok iyi çok seviyorlar çok mutlular. Ama öyle kuru mutlulukla ilerlemiyor bu işler kimse kusura bakmasın
Merhaba. Öncelikle hayırlı olsun. Allah bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin 🤲🏻
Evlendiğimiz zaman çevreden hep bir baskı oluyor çocuk için. Tek niyetleri çocuk sevmek ve evlilik birliğinin çocuk ile birlikte daha da güçleneceğini düşünmek.
Ben riskli bir hamilelik geçirdim. Çoğunlukla yatmak zorunda kaldım. Eşim elinden geldiğince bir şeyler yaptı benim için, ev için. Başka kimse yardım teklifinde bulunmadı. Ben de pek istemezdim zaten. Orası ayrı. Bir miktar borcumuz var. Ama bunu göze alarak çıktık bu yola. Her şeyden kısarız. Bebeğimizden kısmayız dedik. Öyle de yapıyoruz. Yine kimseden bir beklentimiz yok. Çünkü kimsenin öyle bir mecburiyeti yok.
Maddi anlamda değil ama manevi anlamda ben de bir şeyler umuyorum ama beklentinin fazlası insanı yorar.
Kendinizi yormak istemiyorsanız misafir ağırlamak zorunda değilsiniz tabii ki ama geri kalan şeyler için kimseden bir beklentiniz olmasın bence. Bu sizi üzer.

Tek izin gününüzde kimse gelmeye çalışmasın. Misafir kabul etmeyin tabi ki.

9 haftalık gebelikte daha bulantılar başlayalı bile 1 hafta olmuş olmamıştır. Şu an karnınız hiç çıkmadı, canınız hiç ağırlaşmadı. Durum böyleyken ne diye yemek yapsınlar getirsinler anlamadım.
Asıl ilk 3 ay yorgunluk, bulantı, kusmanın zirve yaptığı dönem değil mi. Ben hep uyuyordum hep yatıyordum. Zaman geçtikçe düzeldim normale döndüm. Kadının eşinin güzel yemekler yapabildiğinden ve akşam vakitlice eve gelebildiğinden emin miyiz de bu forumda herkes eşin yapsın diye akıl veriyor. Benim adam tam hamilelik dönemimde terfi almıştı ve her hafta şehirdışındaydı mesela.

Asıl ilk 3 ay yorgunluk, bulantı, kusmanın zirve yaptığı dönem değil mi. Ben hep uyuyordum hep yatıyordum. Zaman geçtikçe düzeldim normale döndüm. Kadının eşinin güzel yemekler yapabildiğinden ve akşam vakitlice eve gelebildiğinden emin miyiz de bu forumda herkes eşin yapsın diye akıl veriyor. Benim adam tam hamilelik dönemimde terfi almıştı ve her hafta şehirdışındaydı mesela.
8.haftadan başlıyor bu dedikleriniz yani konu sahibi 1 haftalık yaşadıkları için kayınvalideye görümceye gönül koyuyor. Ya zaten gebelik 6.haftada falan anca öğreniliyor tüm bu tantana 3 haftadır kimse yemek yapmadı diye yani. Son trimester da bulantı, yanma, yorgunluk, ağırlık, uyuyamama, bebek eşya ve oda hazırlıkları hepsi misliyle var o zamanlar geldiğinde konu sahibinin eş tarafına atacağı tripleri düşünemiyorum bile. Eş konusunda da eş yardım edemeyecekse, ev işlerini yapmıyorsa veya yapamıyorsa o zaman çocuk doğunca bakımını nasıl üstlenecekler? İşte bu yüzden günümüzde her şeyi ölçüp biçerek çocuk yapıyoruz ya hani. Bir doğsun da gerisi gelir zihniyetinden uzaklaştık artık.

Back
X