Hamilelik ve Boşanma?

mavi atlasza

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2021
25
4
1
Merhaba herkese,öfke kontrol sorunu olan,sürekli kriz geçirip sonra hep özür ve af dileyen ve beni cok sevdiğini söyleyen bir eşim var. Çocuğu o cok istedi simdi 6 aylik hamileyim. Bir süredir ofkesi azalmisti ama eskiye döndü ve hamileligim ağlayarak stresle geçiyor. Aileme de anlatmadım ama sanirim bizim anlaşma ihtimalimiz kalmadi çünkü gözü dönüyor kendini kaybediyor. Sizce napmaliyim,bosanma çözüm mü?

öfke kontrolu için tedavi olmayı denemeli

Sinir krizi , öfke çok tehlike bir şey. Allah korusun ileri gider bir gün. Tedavi falan kabul ediyor mu ?
Tedaviyi kabul etmişti ama gidemedik henüz. Annesi de onu etkiliyor. Ailesi bizim yanimizda kalinca böyle bozuldu eski haline döndü

Belkide hamilelikten kaynaklanan hassasliktir seni böyle düşündüren?
Yok her zaman öfkeliydi,ben hamile kalinca düzeldi ama son bir aydir yine eski haline döndü. Parayi da seviyor,her harcamaya karışıp öfkeleniyor hep gelecek kaygisi var

Bu krizler aniden sönen cinsten mi yoksa uzatıyor mu? İlk hamileliğimde bayağı tartıştık eşimle ve artık krize giriyordum. Hamileliğin verdiği hormonlar. Yeni hayat yeni düzen. Ailem hatta annem diyen ana kuzusu. Zamanla yumuşadı. Krizler bitti. Çok şükür 6 yıldır sorun yok. Ve anne kuzusu da gitti yerine iyi aile babası ve eşine değer veren eş geldi.

Peki sizce aileme anlatmali miyim bu sorunları?
Eger cana kastetme gibi Bi korkun yani risk yoksa bence boşanma gündeme gelmediği müddetçe paylasmak sorunu büyütebilir.
Ailene anlatırsan bu sefer konuya müdahil olurlarsa düzeleceği varsa da düzelmez bence. Ama dediğim gibi sana zarar verir diyorsan böyle korkun varsa sen bilirsin

Fiziksel şiddet var mı?

Yapacağını yapıp sonra özür diliyor ama olan bana oluyor benim de artik psikolojim bozuldu. Benimki annesinden korkar biraz çünkü annesi kontrolcü ve otoriter

Peki sizce aileme anlatmali miyim bu sorunları?
Ailenize anlatsanız ne değişecek? Anlattıktan sonra kocanızı karşılarına alıp kızıma iyi davran yoksa seni boşar yanımıza alırız mı dicekler? Ve kocanız bundan korkup düzelecekmi? Eğer öyle olacaksa hiç durmayın. Eşinizin ailesi yüzünden eşiniz böyle oluyorsa o halde o konuda çözümler aramanız gerek

Bana degil kendine zarar verir,ayrica ben de artik kriz geçiriyorum

Yapacağını yapıp sonra özür diliyor ama olan bana oluyor benim de artik psikolojim bozuldu. Benimki annesinden korkar biraz çünkü annesi kontrolcü ve otoriter
Eğer yapıp özür diliyorsa alışkanlık haline getiriyor. Umursamayın takmayın. Benim eşim ilk öyle yaptığında kulaklığı takardım istediğim müziği dinler kahve yapardım. Eğer her cümlesine cevap verirseniz daha sinirlenir. Ayrıca birini umursamazsanız zamanla konuşmazlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…