• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelik ve Boşanma?

Ailenize ilk basta anlatmayin onu kotu bilmesinler belliki su an sinir problemi var. Ailelere yansiyinca olay cok buyuyor. Size siddet gostermiyorsa tabi bu dedigim.Alin karsiniza konusun bisey yapmadan direkt bosanmak bence ani karar olur
Gecen sene aileme anlatinca düzeltmesi tekrar başladı işte

Hayir sadece bağırıyor,agliyor,kendine ve etrafa zarar veriyor
Bağırıp ağlıyor mu, kendine ve etrafa zarar veriyor mu. Düpedüz hasta. Sen şimdi kıyamıyorsun ama ileride bu öfkenin boyutları sana ve çocuğuna dönecek.. o zaman napicaksin.
Tahminimce burada bir çok şeyi ifade etmiyorsun. Çünkü halen konduramiyorsun. Yazık, çok üzüldüm. Zulümdür böylesi bir adamla yaşamak. Muhtemelen tedaviyi kabul etmeyecektir. Etse de sonuç alana kadar devam etmeyecektir. Çocuğun da yaşayacak malesef bu durumları. Babasının o halini göre göre büyüyecek ve en nihayetinde ona dönüşecek.
Sakın kızma bana, yanlış da anlama. Ne yazıkki durum böyle.
Çünkü sen, belki düzelir diye evlenmiş, belki iyi olur diye çocuk yapmışsın.
Düzelmişti annesi geldi de böyle oldu da hikaye geç bunu. Anlaşılan geçmişten gelen travmalari var. Belki de sinir hastası. Belki değil kesin. Napicaksin, hadi tedaviyi kabul etti diyelim. Ömrü billah ilaclarla mi yürüyeceksin bu evliliği. O bunu kabul edecek mi. Onun bu durumunun ondan olacak çocuğuna da sirayet edeceğini on göremedin mi.
Bak sen de ofkeleniyormussun artık. Çünkü haklısın. En sonun da seni de çıldırtacak. Ve tahammülün bitecek. Şimdi daha gençsiniz. Ya yıllar geçince..
Hep hemşirelik mi yapacaksın. Hep roparlayici, onarici, düzen ayakta tutucu mu olacaksın. Yazık değil mi sana. Bir bakmışsın ömür tükenmiş.
Geriye kocasından çok çekmiş cefakar çilekeş bir teyze kalmış.
Değer mi?..

Bağırıp ağlıyor mu, kendine ve etrafa zarar veriyor mu. Düpedüz hasta. Sen şimdi kıyamıyorsun ama ileride bu öfkenin boyutları sana ve çocuğuna dönecek.. o zaman napicaksin.
Tahminimce burada bir çok şeyi ifade etmiyorsun. Çünkü halen konduramiyorsun. Yazık, çok üzüldüm. Zulümdür böylesi bir adamla yaşamak. Muhtemelen tedaviyi kabul etmeyecektir. Etse de sonuç alana kadar devam etmeyecektir. Çocuğun da yaşayacak malesef bu durumları. Babasının o halini göre göre büyüyecek ve en nihayetinde ona dönüşecek.
Sakın kızma bana, yanlış da anlama. Ne yazıkki durum böyle.
Çünkü sen, belki düzelir diye evlenmiş, belki iyi olur diye çocuk yapmışsın.
Düzelmişti annesi geldi de böyle oldu da hikaye geç bunu. Anlaşılan geçmişten gelen travmalari var. Belki de sinir hastası. Belki değil kesin. Napicaksin, hadi tedaviyi kabul etti diyelim. Ömrü billah ilaclarla mi yürüyeceksin bu evliliği. O bunu kabul edecek mi. Onun bu durumunun ondan olacak çocuğuna da sirayet edeceğini on göremedin mi.
Bak sen de ofkeleniyormussun artık. Çünkü haklısın. En sonun da seni de çıldırtacak. Ve tahammülün bitecek. Şimdi daha gençsiniz. Ya yıllar geçince..
Hep hemşirelik mi yapacaksın. Hep roparlayici, onarici, düzen ayakta tutucu mu olacaksın. Yazık değil mi sana. Bir bakmışsın ömür tükenmiş.
Geriye kocasından çok çekmiş cefakar çilekeş bir teyze kalmış.
Değer mi?..
Katılıyorum.
Benim kardeşime kızınca eşi eşyalara zarar veriyordu, buzdolabını devirip TV yi kırıyordu filan.Simdi çok sık olmasa da kardeşime ve çocuklara fiziksel şiddete döndürdü.

Bana degil kendine zarar verir,ayrica ben de artik kriz geçiriyorum

Bu ayrilmak icin yeterli bir sebep. Keske böyle adamlardan risk alip hamile kalmasa kadinlar onlar tedavi olmadan. Böyle davranis bozukluklari öyle hop diye gitmiyor, en fazla bastirilir

Adamın öfke kontrolü olduğu baştan belliymiş, sırf o istiyor diye çocuk yapacak mantıksal gelişime sahip birinin asla boşanacağını düşünmüyorum.

Adamın öfke kontrolü olduğu baştan belliymiş, sırf o istiyor diye çocuk yapacak mantıksal gelişime sahip birinin asla boşanacağını düşünmüyorum.
Sen çok mu mantıklısın da derdini anlatan birine bu şekilde cevap veriyorsun?yoksa egonu böyle mi tatmin ediyorsun?.. yasamayan bilemez ayrica kınama kimseyi...

En yakın arkadaşım aynı sorunları yaşıyor, eşinin ciddi öfke problemleri var, sinirlendiğinde camı çerçeveyi indirip kendine zarar veriyormuş. En sonunda bir gün tartışma esnasında kıza tokat atmış, sonra pişmanlıklar, özürler. Bu olay sonrası sonunda tedaviyi kabul edip bir kaç kez terapiye gidip bırakmış. Nihayetinde öfke problemi daha seyrek aralıkla da olsa devam ediyormuş. Onun da bir çocuğu var, çocuğun yanında tartışma çıkmaması için konu ne olursa olsun alttan alıyorum diyo kızcağız. O da sağlam bir sinir sistemi gerektiriyor, ben olsam yapamazdım sanırım. Demem o ki alın karşınıza açık açık konuşun gerçekten tedaviyi kabul edecekse bir şans tanıyın evliliğinize, ben hasta değilim ne tedavisi yaklaşımında ise boşanmaktan başka çare yok :(

En yakın arkadaşım aynı sorunları yaşıyor, eşinin ciddi öfke problemleri var, sinirlendiğinde camı çerçeveyi indirip kendine zarar veriyormuş. En sonunda bir gün tartışma esnasında kıza tokat atmış, sonra pişmanlıklar, özürler. Bu olay sonrası sonunda tedaviyi kabul edip bir kaç kez terapiye gidip bırakmış. Nihayetinde öfke problemi daha seyrek aralıkla da olsa devam ediyormuş. Onun da bir çocuğu var, çocuğun yanında tartışma çıkmaması için konu ne olursa olsun alttan alıyorum diyo kızcağız. O da sağlam bir sinir sistemi gerektiriyor, ben olsam yapamazdım sanırım. Demem o ki alın karşınıza açık açık konuşun gerçekten tedaviyi kabul edecekse bir şans tanıyın evliliğinize, ben hasta değilim ne tedavisi yaklaşımında ise boşanmaktan başka çare yok :KK43:
Tedaviyi kabul ediyor ama ben yoruldum ona inancım kalmadi :(( cok yordu beni

Kabul ediyor tedaviyi
O zaman tedavi olmasina sans taniyin. Siz hangi karar alirsaniz alin tedavi olmasi sart. Bu sürecte kendi geleceginiz hakkinda da düsünün. Baktiniz olscagi yok, kendi yolunuzu cizmeye de cekinmeyin. Herkesin kendi evinde huzur icinde olma hakki var. Hakkinizda hayirlisi insallah

Tedaviyi kabul ediyor ama ben yoruldum ona inancım kalmadi :KK43:( cok yordu beni
Zor bir durum Allah yardımcınız olsun. Hamilelik hormonlarından kaynaklı hassas bir dönem geçiriyor olabilirsiniz. Gerçi insanın bir süre sonra tahammül sınırı da azalıyordur. Haklısınız yorgun olmakla ama yine de çocuğunuzunda olacağını düşünerek terapiyi bir deneyin derim. Tabi size karşı bir şiddet eğilimi yoksa.

O zaman tedavi olmasina sans taniyin. Siz hangi karar alirsaniz alin tedavi olmasi sart. Bu sürecte kendi geleceginiz hakkinda da düsünün. Baktiniz olscagi yok, kendi yolunuzu cizmeye de cekinmeyin. Herkesin kendi evinde huzur icinde olma hakki var. Hakkinizda hayirlisi insallah
Teşekkür ederim ❤

Zor bir durum Allah yardımcınız olsun. Hamilelik hormonlarından kaynaklı hassas bir dönem geçiriyor olabilirsiniz. Gerçi insanın bir süre sonra tahammül sınırı da azalıyordur. Haklısınız yorgun olmakla ama yine de çocuğunuzunda olacağını düşünerek terapiyi bir deneyin derim. Tabi size karşı bir şiddet eğilimi yoksa.
Haklısınız,sanirim denemek zorundayim. Çünkü boşanmak da kolay degil dimi?

Merhaba herkese,öfke kontrol sorunu olan,sürekli kriz geçirip sonra hep özür ve af dileyen ve beni cok sevdiğini söyleyen bir eşim var. Çocuğu o cok istedi simdi 6 aylik hamileyim. Bir süredir ofkesi azalmisti ama eskiye döndü ve hamileligim ağlayarak stresle geçiyor. Aileme de anlatmadım ama sanirim bizim anlaşma ihtimalimiz kalmadi çünkü gözü dönüyor kendini kaybediyor. Sizce napmaliyim,bosanma çözüm mü?
Anlatımınıza bakılırsa eşiniz hasta.. Ve bu sizin için tehlike barındırıyor..

Sebebi nedir, nasıl bu hale geldi bilemem ama ben olsam fiziksel şiddet boyutuna taşınmamışsa ve sonunda pişman olup özür diliyorsa durumu aileme anlatıp onların yanına giderim..

Eşime de tedavi olması için süre tanırım.. Tedavi olursa ve sorun ortadan kalkarsa başımın üstünde yeri olur ama yok "ben hasta değilim doktora gerek yok" gibi saçma sapan triplere girerse direk boşanma davasını açar kendimi kurtarırım...

Yani önerdiğim her iki seçenekte de sonuç kendinizi kurtarmaya yönelik bence.. Umarım en doğru kararı verirsiniz.. Sağlıkla gelsin bebişiniz inşallah. ☺️

Back
X