hamilelik ve emzirme önemli kızlar bakar mısınız?

didemutku

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2010
415
15
118
Tunceli
kızlar ben 9 haftalık hamıleyım çok şükür ama aklıma takılan bır durum var.benım bebeğim dünyaya geldiğinde ben onu nasıl emzırıcem?çünku benım gögüs uçlarım hiç yok sıfır bebek ağzına alabıleceği hiç bişe yok nasıl çare bulmamm lazımmm yorumlarınıı beklıyorum

canım bebek zaten meme ucunu değil memenin kahverengi kısmını emmesi gerekiyor.yani canını sıkma.en doğru emzirme yöntemi ve sütün daha çok gelmesi için bu önerilen.ama süt sağma pompaları oluyor ya,elektrikli yada manuel. onunla biraz sağarsan uçlarda çıkıyo.sezeryan falan olursan zaten hemen süt gelmiyo pompayla süt gelsin diye uğraşırsan hem sütün gelir hem uçları.canını sıkma yani...

cok zorlanırsan süt sagma makinasıyla sagar biberonla verırsın
sakın emzıremıyorum diye mama verme sag makınayla

her yerden buyuk marketlerde var bebe giyim magzalarında oluyo .. intertten alabilirisin
ben elle sagılanlardan aldım elektrikli otomatik olanlarıda var onlar biraz pahalı ama daha kkullanıslıymıs
bide bazen bebek emııyo hıc gerek kalmıyomus o yüzden manuel aldım

eczanelerde plastik bpa sız meme uçları satılıyor. meme ucunuza takıp emziriyorsunuz

hamileliğin boyunca göğüs uclarına ufak masajlar yap. bu doğum sonrası işini kolaylaştırır. önemli olan kahverengi bölge ama ucu olmayınca bazı bebekler iyi tutamayabiliyor. ona yardımcı olman lazım. sen şimdiden göğüs ucuna aklına geldikçe masaj yap. bu uyaranlar sayesinde bir miktar uc çıkabilir.

silikonlu meme uçları var onlardada alabilirsin. ben çok faydasını goruyorum. bebeğim 12 gunluk doğumdan beri kullanıyorum meme uçları olmadığı için ve çocuk tutamadığı için yara oldu emzirmek işkence olmuştu bu uçlardan aldm ve şimdi çok rahatım. tavsiye ederim. elektrikli pompaları çok sağlıklı diye duymadım manuel aldım ben arada sağıyorum uçları çıksın diye

bu masajlar hamilelieligin son ayinda yapilmali diye biliyorum yoksa dogumu tetikliyormus o yuzden doktorunuza sormadan yamayin derim.gogus uyarilmamali diorlar oncesinde.

sakın masaj filan yapma erken doğuma neden oluyor ki sen çok erken dönemdesin Allah korusun rahim kasılmalarına sebep oldugundan düşük bile olabilir arkadaş iyi niyetle söylemiş ama doktorlar önermiyor araştırıp iyi bir markadan elektrikli süt sağma makinası al istersen, doğumdan sonra uzun süre kullanırsın bi süre kullanınca ve arada emzirirsen göğüs uçları çıkacagından uzunca süre kullanmazsın bile manuelleri pek tavsiye etmiyor kullananlar ben elektrikli olan modelinden medela alacagım bu marka için baya iyi diyorlar ama avent daha iyiymiş sanırım biraz pahalı diğerlerine göre yalnız acı vermiyormuş (kullanıcı yorumlarına göre seçimini yaparsın canım)

ilerleyen aylarda çıkabilir uç kısımları
zaten uç kısmından değil tüm kahverengi bölgeden emziriyorsun.eğer sadece ucunu verirsen hem bebişin hava yutar hem de göğsünde çatlak oluşur.
baktın olmuyor eczaneden ucuna takmak için aparat satılıyor(ben almıştım kullanamadım)
ayrıca bebiş çektikçe ve sağma makinasıyla sağdıkça iyice çıkıyor.
bir de sakın masaj falan yapmaya kalkışma, doğumu tetikler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…