Merhaba,
Evinde 2 tane kedisi olan bir gebeş de benim...22 haftalık hamileyim...Kedilerimden biri 7,5, diğeri 5 yaşında. İkisi de bana ve eşime inanılmaz bağlılar. Başkasına vermem mümkün değil, gerekirse odalarını ayırırım ama veremem kimselereee...
Benim alerji gibi bir sorunum olmadı. Doktorum ve veterinerimizle ilk hamile kaldığımda görüştüm. Toxoplazma testi istedi ikisi de, yaptırdım. Bağışıklığım yokmuş maalesef, oysa ki bebekliğimden beri hayvanlarla biraradayım.
Neyse kadın doğum doktorum, aşılarını ihmal etmediğin sürece hiçbir şey olmaz dedi. Kumlarını yine de sen değiştirme dedi. Veterinerimiz de aynı şeyleri söyledi, aşılarını düzenli yaptır, hiçbir sorun olmaz dedi ama sokak hayvanlarına dokunmam yasak...
Sana önerim alerji sorunu için hem veterinere hem de doktoruna bir danış. Ama doktorunun hayvansever olması çok önemli çünkü hayvan sevmeyen doktorlar, at ya da ver hayvanı diye kestirip atıyor, ilgilenmiyor, çözüm bulmuyorlar...
Bu arada tüylerini traş ettirmenin kesinlikle çok faydası olacaktır. Ben her yaz başı kırptırıyorum, onlar da rahat ediyor, ben de...
Umarım yardımcı olabilmişimdir...