hamilelik ve evde hayvan bakımı yardım eder misiniz ?

sihirtozu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2012
58
0
26
merhaba arkadaşlar şu sıralar o kadar stressli günler geçiriyorum ki anlatamam. hamilelikte 14. haftaya girdim. herşey yolunda güzel derken birden aşırı derecede arka arkaya hapşırmalar gözlerimde akıntılar ve nefes darlığı başladı. Doktora gittim ve alerjik astım olabileceğimi fakat hamile oldugumdan ilaç yazamayacagını söyledi.
Evimde kedim var hemde 2 tane birini bu ay yuvalandırıyorum fakat diğeri inanılmaz hassas ve duygusal bir kedi ne yapacagımı şaşırdım. Fakat tüy alerjisi beni mahvediyor.
Evinde hayvan besleyen , hamilelikte yada sonrasında nasıl başa çıktınız bana yardımcı olur musunuz lütfen ?
Tüylerini traş ettirmeyi düşünüyorum sizce bu nun bir faydası olur mu ?

Merhaba,

Evinde 2 tane kedisi olan bir gebeş de benim...22 haftalık hamileyim...Kedilerimden biri 7,5, diğeri 5 yaşında. İkisi de bana ve eşime inanılmaz bağlılar. Başkasına vermem mümkün değil, gerekirse odalarını ayırırım ama veremem kimselereee...

Benim alerji gibi bir sorunum olmadı. Doktorum ve veterinerimizle ilk hamile kaldığımda görüştüm. Toxoplazma testi istedi ikisi de, yaptırdım. Bağışıklığım yokmuş maalesef, oysa ki bebekliğimden beri hayvanlarla biraradayım.

Neyse kadın doğum doktorum, aşılarını ihmal etmediğin sürece hiçbir şey olmaz dedi. Kumlarını yine de sen değiştirme dedi. Veterinerimiz de aynı şeyleri söyledi, aşılarını düzenli yaptır, hiçbir sorun olmaz dedi ama sokak hayvanlarına dokunmam yasak...

Sana önerim alerji sorunu için hem veterinere hem de doktoruna bir danış. Ama doktorunun hayvansever olması çok önemli çünkü hayvan sevmeyen doktorlar, at ya da ver hayvanı diye kestirip atıyor, ilgilenmiyor, çözüm bulmuyorlar...

Bu arada tüylerini traş ettirmenin kesinlikle çok faydası olacaktır. Ben her yaz başı kırptırıyorum, onlar da rahat ediyor, ben de...

Umarım yardımcı olabilmişimdir...

Son düzenleme:

çok teşekkür ediyorum yardımcı oldugun için. toksoplazma için ayrı bir test mi yaptırmam gerekiyor. arkadaşlarım ilkbaştaki toplu testte çıksa doktor söylerdi dediler. gerci sende riskli çıkmış ona ragmen vermiyorsun. inan elim kolum baglandı o kadar çaresiz kaldım ki ikisine yetişmek mümkün değil zaten. kedilerimden biri çok uzun tüylü ve 3 ayaklı engelli bir kedi 4 senedir bizimle beraber ve çok duygusal bir hayvan korkuyorum gittiiği yerde yaşayamaz yada daha kötü şeyler olur diye. hapşırık nefes darlıgına kadar vardı artık sorunlar. ne yapacagımı gercekten şaşırdım. diğer kedim daha minik o da zihinsel engelli sallanıyor hep ama kendi başının çaresine bakıyor çok şükür. birini vermek içn çok güvenilir bir yer buldum fakat masal büyük kedim ne olacak bilmiyorum... stress üstüne stress artık uklarım kaçmaya başladı. etrafımda herkes ver diyor ama çok üzülüyorum oda anlıyor sanırım küstü ne zamandır hiç yanımıza gelmiyor. zaten bulundugum odaya almıyorum tüyleri çok dökülüyor diye zor bir durum şte... bebek dogduktan sonra nasıl başa çıkıcam h,ç bilmiyorum

Oyyy kıyamam yaa, engelli demek (( Bence verme...Tüylerini kırptır, bir de öyle dene derim...Doktorun ve veteriner ile alerji konusunu konuşursan belki bir çözüm bulunur? İnşallah bulunur, benim de şidi içim parçalandı hele de engelli ve duygusal olduğunu duyunca

Toxoplazma toplu testte çıkmıyor, ayrı bir test yaptırman gerekiyor...Benim dediğim gibi bağışıklığım yokmuş ama doktor aşıları tamsa sorun olmaz dedi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…