• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelik ve İş Yeri Sorunları

eltim yeni doğan yoğun bakımda uzman doktor.
aynı şekilde iki çocuğunda da sinirleri bozulmuştu, hatta doğum zamanı kötü hikayeler anlatıp beni de germişti baya. yapabileceğiniz bişey yok işiniz bu, ve unutmyın dünyada milyarlarca sağlıklı insan var, bu kötü olaylar sadece istisna.
Tabiki hersey kader Allah ne yazdıysa o. Bana engelli bi çocuk verip imtihan edecekse onun taktiri
Sadece anlatılanlar kötü bilmek kötü neyin neden olduğunu. hiç bunları görmemiş biri daha sakin hamilelik geçirir doğuma daha sakin girer

Bu işi yapanların karşılığını iyi yada kötü alacağını biliyorum sadece para için yapılacak bi iş değil zaten inan faydam olsun diye uğraşıyorum bazen sesim yükselmek zorunda kalıyor basende yukarda açıkladığım gibi üzülmelerine de sebep oluyorum Allah arkadaşını ödüllendirmiş ne mutlu ona ya ben çocukları üzdüğüm için ya Allah bana ceza verirse diye endişem ve ailelerinden duyduğum kötü doğum hikayeleri

hala kötü düşünmeye meyillisin. ama biraz önce ödül-ceza mantalitesini diğer arkadaşlara anlatırken aslında çocuklara doğruyu öğretme çabanı gösteriyorsun zaten. çocukları üzdüğünü ben düşünmüyorum. o an senin yaptığınla belki üzülüyorlar ama ileride kazanç sağlayacaklar. fayda-zarar ilişkisine bakmalısın.
bu arada evet bu çocukların ailelerini dinlemen elbette ki ister istemez seni de düşündürüyordur ama şöyle düşün sen bu kadar çocukla ilgileniyorsun senin çocuğun bu dünyaya nasıl gelirse gelsin annesisin ve en güzel sen bakacaksın. dolayısı ile bebeğim nasıl dünyaya gelir diye düşünmek yerine iyi ki bebeğim geliyor diye düşünürsen bakış açın değişebilir.

hala kötü düşünmeye meyillisin. ama biraz önce ödül-ceza mantalitesini diğer arkadaşlara anlatırken aslında çocuklara doğruyu öğretme çabanı gösteriyorsun zaten. çocukları üzdüğünü ben düşünmüyorum. o an senin yaptığınla belki üzülüyorlar ama ileride kazanç sağlayacaklar. fayda-zarar ilişkisine bakmalısın.
bu arada evet bu çocukların ailelerini dinlemen elbette ki ister istemez seni de düşündürüyordur ama şöyle düşün sen bu kadar çocukla ilgileniyorsun senin çocuğun bu dünyaya nasıl gelirse gelsin annesisin ve en güzel sen bakacaksın. dolayısı ile bebeğim nasıl dünyaya gelir diye düşünmek yerine iyi ki bebeğim geliyor diye düşünürsen bakış açın değişebilir.
Çok teşekkür ederim böyle düşünmemiştim hiç bu şekilde bebeğim geliyor diye düşünmeye çalışacağım Allah razı olsun

Yine aynı şekilde yaşayabilirsin:KK66: düşünceler aklına geldikçe meşgul etmeye çalış kendini. Karşına daha çok densiz çıkacak o komplikasyonları bir bir anlatan. Ben doğuma girmeden 1 ay önce neler neler duydum. İnsanlar ısrarla başlarına geleni ya da duydukları olumsuz örnekleri anlatıyor bir hamile gördüler mi. Kulaklarını tıka, kafanı meşgul et, bebeğinle konuş bol bol. Sayılı zaman hızla geçiyor tadını çıkar hamileliğinin ben hala kızımın karnımdaki hareketlerini çok özlüyorum:KK66:
ben hamileliğimde çalısmıyordum evdeydim hep uzandım dinlendim markete gittim kötü seyler düşünme
insanlardan biraz uzak ol bebeginle kendinle iletişim kur
eşinle ama baskalarıyla konusma dogum vs hakkında aklına getirme yoluna önüne bak
yaptıgın işte cok zor bir iş
paraya ihtiyacın cokkkkkkkk yoksa işi bırak bence

bence hemen ayrıl işten çünkü hamilelikte zaten arkan kuşkularımız çok daha fazla olmuşş sende.

ben hamileliğimde çalısmıyordum evdeydim hep uzandım dinlendim markete gittim kötü seyler düşünme
insanlardan biraz uzak ol bebeginle kendinle iletişim kur
eşinle ama baskalarıyla konusma dogum vs hakkında aklına getirme yoluna önüne bak
yaptıgın işte cok zor bir iş
paraya ihtiyacın cokkkkkkkk yoksa işi bırak bence
32. Haftada izne çıkacağım inşallah iple çekiyorum

Bunlar çok normal bence ayrıca ödül-ceza yöntemi bizlerim hep kullandığı bir yöntem. 2 yıl özel eğitim merkezinde çalıştım orada ki çocuklar çok farklılar. Şimdi bazı insanlar haklı olarak ayy ceza mı çok ilkel diyecekler ama işin içinde olmadan bilinemez bu. Doğru olanı yapıyorsunuz. Bu evrede bu duruma gelmeniz de normal. Bebeğiniz doğduktan sonrada endişelenecek şüphe duyacaksınız kendinizden ama bizler böyle olmak zorundayız ne yazık ki :(

Bunlar çok normal bence ayrıca ödül-ceza yöntemi bizlerim hep kullandığı bir yöntem. 2 yıl özel eğitim merkezinde çalıştım orada ki çocuklar çok farklılar. Şimdi bazı insanlar haklı olarak ayy ceza mı çok ilkel diyecekler ama işin içinde olmadan bilinemez bu. Doğru olanı yapıyorsunuz. Bu evrede bu duruma gelmeniz de normal. Bebeğiniz doğduktan sonrada endişelenecek şüphe duyacaksınız kendinizden ama bizler böyle olmak zorundayız ne yazık ki :KK43:
Evet doğum sorunsuz da geçse bitmeyecek endişem biliyorum sürekli gelişim takibi kontrol edeceğim ister istemez olacak bu :( ceza durumlarında çok ağlayan oluyor bazen disiplin için sesimi yükselttiğim oluyor sonra vicdan azabı yaşıyorum

Tüm hamileler bu korkuları yaşar. Ben asla bu tip hikayeler okumaz, dinlemez veya araştırmazdım. Senin tek handikapın bu hikayelerden uzak kalamayacağın bir işte çalışman.

Kendi kendini telkin et. Daima pozitif şeyler düşün. Güzel düşün güzel şeyler olsun :)

Evet doğum sorunsuz da geçse bitmeyecek endişem biliyorum sürekli gelişim takibi kontrol edeceğim ister istemez olacak bu :KK43: ceza durumlarında çok ağlayan oluyor bazen disiplin için sesimi yükselttiğim oluyor sonra vicdan azabı yaşıyorum

Çalıştığın grubu bilmiyorum ama ben işitme engelliler ve otizimlilerle çalışıyordum işitme engeli biraz daha kolay bir gruptu ama ileri derecede otizmde mesela ses yükseltmek durumundaydım yapabileceğimiz bir şey var mı peki? HAYIR!

Çalıştığın grubu bilmiyorum ama ben işitme engelliler ve otizimlilerle çalışıyordum işitme engeli biraz daha kolay bir gruptu ama ileri derecede otizmde mesela ses yükseltmek durumundaydım yapabileceğimiz bir şey var mı peki? HAYIR!
Evet otizm ağırlıklı hatta bi tanesi hamileliğimin ilk zamanları üstüme masa fırlatmıştı kriz geçirmişti ondan korkuyor gibi davranırsam daha kötüydü o yüzden sert durmak zorundaydım
Down sendromu da öyle taviz verdiğin anda sıkıntı ama hepsinin ailelerine söylüyordum annesi görmeden bağırayım kızayım yok böyle davranıyorum bilginiz olsun diye
Asıl sistem kötü ben bastada yazdığım gibi rapor imzalamak ailelerle görüşmek seminer vs olması gereken görevim ama iş veren öğretmene vereceği çocuğu bana veriyor öğretmen almaktansa sorun orada başlıyor

Evet otizm ağırlıklı hatta bi tanesi hamileliğimin ilk zamanları üstüme masa fırlatmıştı kriz geçirmişti ondan korkuyor gibi davranırsam daha kötüydü o yüzden sert durmak zorundaydım
Down sendromu da öyle taviz verdiğin anda sıkıntı ama hepsinin ailelerine söylüyordum annesi görmeden bağırayım kızayım yok böyle davranıyorum bilginiz olsun diye
Asıl sistem kötü ben bastada yazdığım gibi rapor imzalamak ailelerle görüşmek seminer vs olması gereken görevim ama iş veren öğretmene vereceği çocuğu bana veriyor öğretmen almaktansa sorun orada başlıyor

özel eğitim merkezleri alanıyla ilgili öğretmen bulundurmak zorundadır bunu hatırlatın gerekirse de şikayet edin ayrıca bu işleri yapmazsanız diplomanızı çektiğiniz anda açıkta kalacağını unutmaması gerektiğini hatırlatın. Maalesef özel sektör böyle onlar ne kadar gaddarsa bizde o kadar gaddar durmak zorundayız

özel eğitim merkezleri alanıyla ilgili öğretmen bulundurmak zorundadır bunu hatırlatın gerekirse de şikayet edin ayrıca bu işleri yapmazsanız diplomanızı çektiğiniz anda açıkta kalacağını unutmaması gerektiğini hatırlatın. Maalesef özel sektör böyle onlar ne kadar gaddarsa bizde o kadar gaddar durmak zorundayız
Resmiyette öğrenci öğretmende görünüyor MEB e girilen sistemde ama uygulamada öğrenci bende.. şikayet kanıtım bile yokki müfettiş geldiği anda sistemde düzeltme yapıyor burada vicdansızlık yapan iş veren bende ortak oluyorum istemeden o çocuğun öğretmenden alması gereken eğitim hakkı benim yanımda oyun oynayarak geçiyor

diplomanızı çekmekle tehdit edin bu düpedüz dolandırıcılık çünkü aileler bilmedikleri için kandırılıyorlar. Ayıp

diplomanızı çekmekle tehdit edin bu düpedüz dolandırıcılık çünkü aileler bilmedikleri için kandırılıyorlar. Ayıp
Evet ailelerin çoğu eğitimsiz bilmiyorlar ben diploma çeksem baska bir psikolog bulur düzen yine aynı başta karşı çıktım eee sen boş otur diye mi sana maaş vereceğim öğretmenler dolu dedi gelmeyen çocuğu bile sisteme geldi girip ders basına devletten para alıyor 4 haftam kaldı kurtulmama bir daha da özel eğitimde çalışmam

Düşünceleriniz malesef bende de var , insan kendini kontrol edemiyor ve hormonlar da buna katkı sağlıyor. İyi düşünmeye çalışın elimizden geldiği kadar bebeklerimizi koruyacağız dua edecegiz daha fazlasını yapamayiz zaten Allah tan geleni de kabul edeceğiz ben ne yaparsam yapayım bebeğimi karnimda şuan Rabbim büyütüyor ve benim bebeğim benim canım onu her haliyle kabul edeceğim onun için elimden geleni yapacağım herhangi bir sorun olursa da onu en iyi şekilde yetiştirmeye çalışacağım.

Düşünceleriniz malesef bende de var , insan kendini kontrol edemiyor ve hormonlar da buna katkı sağlıyor. İyi düşünmeye çalışın elimizden geldiği kadar bebeklerimizi koruyacağız dua edecegiz daha fazlasını yapamayiz zaten Allah tan geleni de kabul edeceğiz ben ne yaparsam yapayım bebeğimi karnimda şuan Rabbim büyütüyor ve benim bebeğim benim canım onu her haliyle kabul edeceğim onun için elimden geleni yapacağım herhangi bir sorun olursa da onu en iyi şekilde yetiştirmeye çalışacağım.
Bende böyle düşününce kaderi hatırlayınca rahatlıyorum Allah nasip etti organlarını kemiklerini herseyini o yarattı bana emanet edecek diye düşünmeye çalışıyorum seni etkileyen böyle olaylar var mı

Bende böyle düşününce kaderi hatırlayınca rahatlıyorum Allah nasip etti organlarını kemiklerini herseyini o yarattı bana emanet edecek diye düşünmeye çalışıyorum seni etkileyen böyle olaylar var mı
Ama
Evet var etrafımda bu tarz bebekler ve bazen kendimi istemeyerek sıkıntıya sokuyorum sonra rahatlatmaya çalışıyorum çoğu hamile böyledir biraz da mukemmelliyetcilik var sanırım ondan da kaynaklanıyor bebeğim 20. Haftadan beri hep 10 gün kadar geri çıkıyor hep enfeksiyon mu kaptim çocuklardan mı geçti bir şey oldu diyorum köyde öğretmenim ve çocuklar malesef pis anne babaları dikkat etmiyor onlar alışkın ben okula giderken hep bugün mikrop kapar mı bebeğim diyordum rhtsiz oluyordum tabi bunu çocuklara belli etmemeye çalışıyordum zaman böyle geçti hala acaba doğunca zekasinda kendisinde bir sorun olacakmi diye düşünüyorum inşallah Rabbim kötü şeylerle imtihan etmez bizi dua edelim Rabbim korusun:anne:

Ama
Evet var etrafımda bu tarz bebekler ve bazen kendimi istemeyerek sıkıntıya sokuyorum sonra rahatlatmaya çalışıyorum çoğu hamile böyledir biraz da mukemmelliyetcilik var sanırım ondan da kaynaklanıyor bebeğim 20. Haftadan beri hep 10 gün kadar geri çıkıyor hep enfeksiyon mu kaptim çocuklardan mı geçti bir şey oldu diyorum köyde öğretmenim ve çocuklar malesef pis anne babaları dikkat etmiyor onlar alışkın ben okula giderken hep bugün mikrop kapar mı bebeğim diyordum rhtsiz oluyordum tabi bunu çocuklara belli etmemeye çalışıyordum zaman böyle geçti hala acaba doğunca zekasinda kendisinde bir sorun olacakmi diye düşünüyorum inşallah Rabbim kötü şeylerle imtihan etmez bizi dua edelim Rabbim korusun:anne:

Anasınıfı öğretmeniyim o yüzden çocuklarla içiceyim ve temiz olsalar keşke... anne babaları özbakim becerileri vermiyor çocuklarına bir öğrencim vardı terliğini sadece alt tarafından avuçlayarak tutuyordu gelişim olarak farklıydı benim öğrettiğim şeyleri kabul etmiyordu evde aile benim ogrettiklerimi pekistirmedigi için çocuk hala avucluyordu

Back
X