Hamilelik ve korkular

herzamanmutsuz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2014
140
31
98
Antalya
Merhaba ben 10 haftalik hamileyim ve beklemedigim bir anda kaldim saskinlik sevinc tum duygular karisik bende simdiden ani degilde ileriyi yasiyorum ailemin oldugu sehirde oturuyorum annemle cok yakiniz.esimin ailesi basla sehirde uzakta.esim dogumdan bi hafta once ailedinin gelmedini istiyor.anne ve babasi yani.bense o fonemlerde rahat olmicam icin istemiyorum dogumdan sonra gelsinler diyorum ama esim bende hastanedd silemi yanimda isterim senin tum ailen orda olcak ilk torun nasil gelmeyin derimki dedi ben artik bu konuyu cok takar oldum dogumdan sonra kayinvalidd gelirmi yasayan varmi bu durumlari

Gelen kv ye geliyor diye laf ediliyo, gelmeyene gelmedi diye.
İllaki isterler ve haklilarda, ben olsam cok kirilirdim.
Ayrica onlar son zamaninizda ne bekleyebilirlerki sizden, herseyi esiniz yapar zaten. Daha 10. Haftadan bu kadar takmayin, yoksa bitmez bu hamilelik..

Amaaan gelirse gelsinler yahu doğumdan snra acıların olursa acıta acıta gitmeyeceğiz çatla istersen demezler ya, iki gün durur giderler. Bu kadar takma. Benim başımda kv ve annem duracak, aynı il oldğundan sadece gündüzleri duracaklar.biri geliyo ya diğeri de gelir yani anneler çatışması. Ama takmıyorum bağırır kovarım canımı sıkarlarsa ben lohusa olacağım kimse bana az öteye git diyemez

Kendi ailenizle çok yakin oturuyor sunuz Eşiniz hiç dert etmemiş daha 10 haftalık hamile siniz şimdiden KV geleceği dert olmuş gerçekten anlamıyorum sizinki ailede Eşiniz in ki ne?? Çok bencilce kusura bakmayın ama

Olayın mantıksal tarafı bence şu ki ; kadın doğum yapacak zor bi süreç acı çekecek rahat etmesi lazım , bu bir kaç günlük süreçte yanında en rahat edeceği kişi kalsın , çocuğum nene dedesi üç gün sonra görse ne olur yani ? Amaç o bebek ve annesinin süreci en sağlıklı şekilde atlatması değil mi ? Doğduktan üç gün sonra gelseler ne oluyor yani ? Herşeyin bu kadar törensel olmasından HİÇ haZZETMiyorum , hemfikir bi eşim olsaydı hastaneye falan hiç kimsenin gelmesini istemezdim iki aileden de , sağlıkla doğurup çıkaayım sonra sı zaten bi ömür Allah ne verdiyse , insanları rahat bırakmak lazım ya, zavallı kadın şimdiden bınu düşünüyor yazık değil mi rahat rahat atlatsa o süreci ne eksiliyor yani ? Daha mı az dede nene olunuyor ?

Canim benim gelsinler ne guzel.esin dogru demis senin ailen hep yaninda benim ailem olmuycak demis.onuda anla eksik hissedecek uzulecek..bunlari dert etme bebisini dusun..

Sadece iki kişiyse ne ala.Benim kaynana görümcelerimde kendileri yetmemiş gibi kocaları çoluk çocukları ne ararsan vardı yani evde.Bizdende sadece annem o da neye koşturacağını şaşırmıştı.
Kabus gibiydi.
Kaynanam gitmek bilmedi.Sinir ve stresten öldüm öldüm dirildim.Dikişlerim geçmedi.2 ay sonra ben annemin evine gittim.Başka bir şehirde.Kaynanam tuttu peşimden bacısını getirdi Bebek göstermeye annemin evine.
Sadece anası babasıysa yat kalk dua et.Sesinide çıkarma bence

Kv gelmezse ben kirilirim esas, benim cocugum da onun oglunun cocugu degil mi.. Gelmeli tabiki yazık onlar da heves ediyorlar torunlarina. Dogumdan once gelsinler ne olacak ki hem az da olsa yardimci olurlar. Dogumdan sonra anneniz de gelir buyutulecek bir sey degil bence.

Gelir hatta gelmesi lazım
Siz ailenizin gelmesini nasıl istiyosanız eşiniz de kendi ailesinin gelmesini ister
Bencil olmamak lazım

biz yengem yaklaşık 40 günlükken gitmiştik daha öncesinde yengem rahatsız olduğunu söylemişti

Arkadasim bak sana ne anlatayim. Cok iyi bir esim ama asla gormek istemedigim bir kv var. 2 yillik evliyim ve hep ben bi gun hamile kalirsam o kadin gelmek isteyecek ben onunla cildiririm felan diye hicbisey yokken sinir harbi gecirirdim. Cocuk dusunmuyordum ve korunuyordum fakat nasil olduysa yumurtlama sorunum olmasina ve korunmama ragmen hamile kaldim. İlk zamanlar hamileligi sindirene kadar epey zorlandim of nerden cikti bu dedim, kv ile nasil olacak simdi diye afakanlar basmaya basladi evim kucuk sigmam dedim sinirimi bozdum icir zivir bir cok seyle canim sikildi.

Simdi diyorum ki ne kadar gereksiz uzuntuler bulmusum kendime. Eger yavrumun kalbi durmasaydi su an tam 11 haftalik olacakti, ben sacma sapan sebeplere oyle gereksiz canimi sikmisim ki meger, bebegimin bana veda edecegi ihtimalini hic dusunmemisim sadece sikintilarini dusunmusum oysaki. Simdi diyorum o icimde olsa kv yanima yerlesse, evim komurluk kadar olsa, ekmek alacak param olmasa cebimde, ama o olsa... O kadar gereksiz seylere takmisim ki meger kafami,evlat acisi yasayinca dank etti bana.

Ne olur bak sana yalvaririm, bebeginin sadece sana getirecegi guzellikleri dusun, inan bu kayiptan sonra var ya, yeryuzundeki hicbir seyin umrumda olmadigini gordum, kisacik suren hamileligimde doya doya tadini cikartmadigim her saniye icin kendimi sucluyorum simdi.

Kisacasi demem o ki, bunlari takma kafana, isyerinde mudurum der ki, kendine birseyi dert etmeden once iyi tahlil et, eger gereginden fazla dert edersen allah sana cok saha buyugunu verir o derdine imrenecek hale gelirsin... Ben aynen oyle oldum su an mesela. Aman arkadasim hicbirsey umrunda olmasin minik meleginden baska.

Surada sorma gafletinde bulunsam, sezaryenin anne-bebek iliskisine verdigi zararlar konusunda sayfalar dokturecek (muhtemelen tarafli ve kulaktan dolma bilgilere dayali) hemcinslerimiz ortaya cikar. Ama dogumdan sonra anne ile bebegin basbasa kalabilme hakkinin bu iliskiye katkisi tamamen goz ardi edilmis! Sanki anne bebek iliskisi baska yollarla kurulmuyor gibi davraniyoruz, halbuki cok durtusel bir sey bir kadinin dogurdugu andan itibaren cocuguna kendisinin bakabilmesi... Zaten bebekle de bag boyle boyle kuruluyor. Ona bakarken ogrenip, pisiyoruz hem.

Hormonlariniz dalgalanacak dogumdan sonra, esinizle yeni bir surec aninda baslayacak, yerinizde olsam kendi ebeveynimi bile dogum zamani istemezdim. Bu sorumlulugu esinizle beraber ustlenin, baska kimseye gerek yok bence. Ev icinde ev, hicbir kosul altinda olmuyor, mutlaka bir gerginlik yasaniyor. Dugun, dogum, cenaze, bu ucluden sorunsuz gecenini hic gormedim, 100% bir vukuat cikiyor, Allah'in emri gibi. Evlat sizin, duzen sizin, korkmayin cocugunuza tek basiniza bakabilecek durtulere coktan sahipsiniz. Aksi taktirde, eger bi tarafi cagirirsaniz oteki taraf da haliyle kendine vazife cikarir gelir.

Mutlulukla evladinizi kucaginiza alabilmeniz dilegiyle.

Son düzenleme:
Sen şükret ki kv aynı şehirde değilsin yoksa yapamazdın bencilce düşünüyosun eşin haklı değil mi sen zaten doğumdan sonra odandan çıkmayacaksın dinleniceksin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…