• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelik ve kpss sınavı

bence kpss çalışıp kazanmak için en doğru zaman bu zaman, hatta son zamanlar denebilir. kolay gelsin

gebeligin sinav calismaya ne etkisi olur ki?
biraz da hamilelik durumuna bagli
kusa kusa bir hal olursan, sabah aksam uyumak istersen, vucudun odem tutarsa, hamilelikte fıtığın vs azarsa, acil serviste yatmali bir gebelik gecirirsen tabii ki zor, o halde sinava mi calisilir
ama benim (sukur diyeyim) simdilik normal gunumde farksiz gecti bitti ilk trimesterim, ikinci ondan bile rahat diyorlar. bu sekilde sıkıntısız hamileligi olan insanlar neden calisamasin ki sinava?
cocukla calismak da ayni. iştahi yerinde, gülücügü yüzünde, uykuyu seven bebegi olanla işahsiz, alerjik, kolik bebegi olanin annelik yorgunlugu bir mi?
boyle konular herkeste bir olamaz, herkesin deneyimi farkli
Ay yengenç hayırlı olsun hamile misin çok sevindim. Sağlıkla kucağınıza alın inşallah. Benim çocuk hiç uyumuyordu ona rağmen gece yarıları çalıştım oldu çok şükür. Biraz destek olmak gerek hemcinsimize. Yapanlar üstün zekalı mı. İnşallah olur hayırlısıyla.

elinden geleni yap kazanırsın inşallah. neden olmasın, hatta hayatını düzene koyarsan güzelce çalışır, yürüyüşünü sporunu yaparsın beslenmene dikkat edersin. çiçek gibi memur anne olursun. endişeye hiç kapılma. insanlar hem hamileyken hem de kucaklarında yeni bebek ile neler neler yapıyorlar.

konu sahibinin gecen seneden beri tüm konulari "sevgilim şurama bosaldi hamile kalmam di mi çok korkuyorum" uzerine
hatta en son eylulde benzer konu acmis.
bunca korkarken hic korunmayi ogrenememis olacak ki evlenir evlenmez - daha baska planlari varken hamile kalmis.
ilginc bir üye cidden...

Eeee evladim kazansan bile ne olacak ki, calisabilecek misin? keske once guzelce is meselelrini halledip oyle girseydin cocuk islerine :110:
Evlilik de çalışmanın alakası ne evlenen çalışamıyor mu
kız bi du sen de her işe giren yazılım aracı mı kullanıyor

KPSS'ye ne amaçlı girdiğine bağlı olarak işe girince rahat edip etmeyeceği çok değişken
benim etrafımda "işyerine gidince dinlenen" dünya kadar memur anne var

mesela yurt (yurkur yurtları var ya) memuru aldılar bir ara, kız yurtlarına da kadın memur aldılar, epey de yurt var ilçelerde filan, bi sürü giden oldu
neyse, ne iş yapıyorlar dersen bir şey yaptıkları yok

yani, kendi söyledikleri bu, işe gidince dinleniyorlarmış. bi odaları var, yurt müdürü bişey icat etmediği sürece orada kakara kiriri, yatak vs. de var uyuyan uyuyor vs. yani pek alışacak da öğrenecek de bişeysi yok mesela.
Ben de laboratuvar mezunuyum büyük hastane olmadığı sürece benim de dinleyeceğim çok fazla zamanım var

Yani kedicik dedigim gibi, 2 karpuz bir koltuga zor sigar, olur tabi ama cok yorulursun. Hem yeni ise, ortama alisacaksin, hem yepyeni bir duruma cocuk bakimina alisacaksin, cok yorulursun o sirada. ise gideyim, ay sonunda maas cekimi toplayayim dersen olur. Ama super konsantre calisayim, isi kapayim dersen az uykuyla, yorgunlukla nasil olur bilemedim
Hayırlısı kazanayım da nasıl olur bilmiyorum

teyzem var benden 7 yaş büyük kendisi öğretmen 2 erkek çocuğu var çocuklar küçük bu halde bile o kadar yıpranıyor ki ev iş yemek çocuklar elbette eşi yardım ediyor ama sizin durumunuzda çocuk henüz doğmamış sınavınız iyi geçti diyelim çocuk doğdu işe girdiniz ikisini bir idare edebilecek misiniz ?
Hiç bir fikrim yok 🥲

Ben çocuğum henüz bikaç aylıkken girdim. Sizin durumunuz daha iyi bence. Sınavı kazanırsanız çocuk doğunca 2 yıl ücretsiz izne ayrılırsınız sonrasında işiniz hazır olur. Kafanız rahat mis gibi büyütürsünüz. Ben öyle yaptım.
Ay moral oldu bu bana teşekkür ederim 🥹

Yok özel sektörde değiliz hiçbirimiz. Eşim bakmıştı ama çalıştığı yerle ve idarecisiyle alakalı olabilir
Yok. Yani şöyle idarecileri mobingle vazgeçirmişse hiç başvurmamıştır. Normalde o dilekçeyi geri çevirme gibi bi şansları yok. Daha önce özlük biriminde de çalıştım çok eminim.

gebeligin sinav calismaya ne etkisi olur ki?
biraz da hamilelik durumuna bagli
kusa kusa bir hal olursan, sabah aksam uyumak istersen, vucudun odem tutarsa, hamilelikte fıtığın vs azarsa, acil serviste yatmali bir gebelik gecirirsen tabii ki zor, o halde sinava mi calisilir
ama benim (sukur diyeyim) simdilik normal gunumde farksiz gecti bitti ilk trimesterim, ikinci ondan bile rahat diyorlar. bu sekilde sıkıntısız hamileligi olan insanlar neden calisamasin ki sinava?
cocukla calismak da ayni. iştahi yerinde, gülücügü yüzünde, uykuyu seven bebegi olanla işahsiz, alerjik, kolik bebegi olanin annelik yorgunlugu bir mi?
boyle konular herkeste bir olamaz, herkesin deneyimi farkli
Tamamdır teşekkür ederim

Ay yengenç hayırlı olsun hamile misin çok sevindim. Sağlıkla kucağınıza alın inşallah. Benim çocuk hiç uyumuyordu ona rağmen gece yarıları çalıştım oldu çok şükür. Biraz destek olmak gerek hemcinsimize. Yapanlar üstün zekalı mı. İnşallah olur hayırlısıyla.
Yaaa teşekkür ederim 🥹 ❣️

Yok. Yani şöyle idarecileri mobingle vazgeçirmişse hiç başvurmamıştır. Normalde o dilekçeyi geri çevirme gibi bi şansları yok. Daha önce özlük biriminde de çalıştım çok eminim.
Evet sınıra yakın bir yerde çalışıyorlar. Öyleyse iyiymiş valla ben de kaygılanıyordum 😂

Afedersiniz o nasıl olacak, kadın da olsan erkek de olsan yeni doğmuş çocuğun varsa yni başladığın işte performans göstermek zor. yeni başlanan işte bir alışma süreci oluyor, kullanılan araçlar, yazılım türleri, farklı farklı konuları kapmak gerekiyor. Gece 5 saat uykuyla işe gidip canavar gibi girmek zor değil mi :110: En optimali aynı işyerinde en azından 2 yıl kadar durup yerini sağlamlaştırıp, işi iyice kapıp öyle kafan rahat şekilde çocuk işlerine girmek. Ben burda kimsenin kötülüğü için yazmıyorum, her şeyin yeri ve zamanı farklı, kariyerde bazı şeyleri oturttuktan sonra aileni kurmaya ilerlersin, aynı anda 2 karpuzu 2 koltukta taşıyıp strese girmek yerine sırayla gitmek daha rahat olmaz mı??
nasıl bu kadar rahat “ay evlenmeden yapsaydın ya!” aklını veriyorsun anlayamadım? Sınanmamışlığın kibri derler ya tam olarak öylesiniz. Bik bik yapamazsın edemezsin diyen fesat insan gibisiniz.

Bu kız bilmiyor muydu evlenmeden atanmayı? Olmamış demek ki bu süreçte olanların ne yaptıklarını sormuş. Napsın kocayı boşayıp çocuğu aldırıp sonra sınava hazırlansın mı? Bir ton insan var evli çocuklu olup sınavda atanan. Bir koltukta gerekirse 2 değil 20 karpuz sığdırılır.

Back
X