• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelik ve namaz

Sekerkizads

Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2018
785
429
23
Selam kızlar 13 haftalik hamileyim .3 ay bitti 4 .aya girdim namaz kilmak istiyorum eğilip kalkmamda sakınca olur mu.bi de sinava hazirlandigim icin masa başında uzun süre oturduğum oluyor zarari olur mu tecrübeli arkadaslarim lutfen yardim :*

dinde zorlama yoktur. oturarak namaz kılabilirsiniz. oturarak çalışan bir çok hamile var. hamilelik sırt üstü yatmak değildir zaten

Namaz kılmanızda bir sakınca yok,sürekli oturuyorusanız ayaklarınızı uzatacağınız bir puf koyun (ben işte öyle yapıyorum) ve saatte bir hareket edin, yoksa vücudunuzda ödem olur. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah.

Bunu doktorunuza danışsanıza... Mantıken düşününce göbeğiniz size engel olana kadar namaz hareketlerini aynen yapabilirsiniz gibi geliyor. Göbek büyüyünce de oturarak, hatta sandalyede oturarak bile kılınabilir. Yaşlı babannem öyle sandalyede kılardı, dizlerinden dolayı. Bir de düşünsenize hamile yogası, pilatesi gibi şeyler var. Onlardaki hareketler insanı çok daha zorlayıcı. Tabi bunlar genel bilgiler, en iyisi doktora danışmak.

Bu cok kisisel, basiniz donmuyor dengeniz bozulmuyor ise hamilelikten once yaptiginiz sportif faaliyetlere devam edebilirsiniz diyorlar, namazi da boyle dusunebilirsiniz.

Oturarak calisirken ihtiyaca gore sirt destegi ve tabure kullanin. Ben popomla ayni yukselikte tabure kullaniyordum.

Tabiki de kilabilirsiniz binlerce hamile var namaz kılan.. kaldı ki eğer bir sağlık skintiniz yoksa hamilelikte zaten hareket etmeniz lazım..

Normal hamilelikte sorun olmaz agriniz yoksa.. Hareketleri yavas yaparsaniz. Oturmaya gelince ara sira kalkın ve az yürüyün. Ayaklariniz sisebilir yoksa, hem. Kan. Dolasimi. Icin daha iyi

,Doğuma gittiğim güne kadar kıldım bende bir sorun olmadığı için ayakta kılabiliyordum sadece çok yavaş kılıyordum. ağrı vs. hissediyorsanız oturarak kılabilirsiniz

Canım namaz hareketleri tam tersi normal doğumu kolaylaştırır. Eğer ki ayakta kilamana engel olacak ağrı kasılma vs yoksa, baş dönmesi vs yasamiyorsan kilabilirsin. Her hangi bir mazeret varsa da oturarak kilabilirsin. Bir de abdest alırken ayağını lavaboya kaldırmak yerine duşta yikayabilirsin.

Back
X