Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hayat amacımız önceliğimiz o çünküyüksek lisansta tez yazıyorum üstüne mali müşavir stajyeriyim sınavlarım falan oluyo çalışıyorum evdi yemekti çamaşır falan diyorum ama beynim onu düşünüyo bırakamıyorum kitap okuyorum bi bakmışım düşünüyorum Allahım yardım etsin![]()
Tezin kabul edilmese ne olur tekrar yaparsın sınavdan kalsan yine öyle yemek yetişmese ev işleri aksasa önemli değil vb o konulardaki alternatif düşünceler varken bebek olmazsa olmaz düşüncesi ve hayatının önceliğiyüksek lisansta tez yazıyorum üstüne mali müşavir stajyeriyim sınavlarım falan oluyo çalışıyorum evdi yemekti çamaşır falan diyorum ama beynim onu düşünüyo bırakamıyorum kitap okuyorum bi bakmışım düşünüyorum Allahım yardım etsin![]()
Tezin kabul edilmese ne olur tekrar yaparsın sınavdan kalsan yine öyle yemek yetişmese ev işleri aksasa önemli değil vb o konulardaki alternatif düşünceler varken bebek olmazsa olmaz düşüncesi ve hayatının önceliği
Ya sorun varsa düşüncesi dr a gidip sorun olmadığını duysanız bile zaman zaman aklınıza gelir o durumda önce sorun olmadığından emin olmak sonra bunu hep kendine hatırlatmak gerekirinanırmısınız 2 ay önce şuanki halimi gösterip sen böyle olucksın deseler güler geçerim yok artık derim .
ama bu oldum her ne kadar kendimi teskin etsemde sakin kalmaya çalıştırsamda gün güne kaygım artıyor
'ya sorun varsa ya olmazsa'
bu sorular beynin yanlış odaklanmasına sebep oluyor siz işin ehlisiniz daha iyi bilirsiniz yardımcı olun :)
Aynen öyle tsh çözümü kolay bişey rahmi ters olan tüpleri tıkanık olan arkadaşlarımız var iyi durumdayım demek lazımbende kafamdaki bu soruları sonlandırmak için bütün tahlillerimi yaptırdım bi tsh çıktı kadın doğuma gidip yum. baktırıcam içim rahat etsin :)
Evet ilk denemede olmayınca felaket senaryoları başlıyor1.5 senelik evliyim ve bugüne kadar hiç korunmadik ve ne zaman bebek dedik ilk denememizde de oldu. Şuan 30 haftalik gebeyim kizima. Allah isteyen herkese versin bana göre yani gözlemlediğim kadarı ile uzun zaman yaşanılan korunmalı birlikteliklerde bebek işi biraz sıkıntılı oluyor bu da bireylerde malesef sıkıntı ve strese yol açıyor. Bi de hadi deneyelim değil de olayları akışına bırakmak lazım sanırım olması için. Stres yapmayın
Evet ilk denemede olmayınca felaket senaryoları başlıyor
Bebek sahibi olmayı beklemek sadece kadına ait değil eşlerimiz de baba olmak istiyor ama tamamen hormonlardan dolayı biz daha hassas daha çok isteyen kafaya takanız çünkü annelik iç güdümüz doğuştan var gerçekten anne olup bu iç güdüyü tamamlamak istiyoruzbu süreç kadınlarda yıpratıcı oluyormuş gerçekten ama umarım bu durumu olumluya dönüştürmeyi başarabiliriz :) mesela bebeğimiz olduğunda yapamayacağımız şeyleri yapalım ben mesela hamile olunca kahve içemem heralde bol bol kahve tüketiyorum zıplıyorum koşuyorum elimden geldiğince![]()
Nevralji tedavisi ile ilgili ilaç tedavisi gebelikte etkisi hakkknda bilgim yok maalesef bununla ilgili sanırım nöroloji uzmanı ile görüşmeniz gerekir bence gebelik için tedavinizi ertelemeyin çünkü siz ne kadar sağlıklı olursanız hamileliğiniz bebeğiniz de o kadar sağlıklı olurOoo guzel topik...
Ben de biyoloji ogretmeniyim
Daha geceb gun baska bir basliga yazmistim. İsin biyolojik sureclerini biliyorum ama gelip burdan bakiyorum diye cnku tecrube en guzel ogretmendir.
Ben temmuzda kimyasal gebelik yasadim. Ustelik korundgmz bir donemdi. Aniden supriz oldu degerler yukseldi ve aniden dustu. Ama benim aklima 1 kez o fikir grmsti.
Bu sebeple benm icn cok yikici oldu. Agustosdan sonra korunmayi biraktk. Araliktan itibaren ovulasyon testiyle takip edecegm. Benm de konu sahibine sorum var.
Nevralji rahatszlgm var. Sizin uzmanlk alaniniz degil ama ilac kullanimi gebelikte ilk trimesterdan sonra mumkun mu?
Su an kullanmiyorum ancak ataklarm artti. Doktora gtsem biraktrdgi ilaca tekrar baslatacak muhtemelen...
yetersizlik hissi
18 ay oldu 18 ay. ve daha çok 18 ay olacak mı düşüncesi
başkalarının hamilelik haberini alma. kendine daha da kızma. bir gün herkes anne olurken ben hiç olamayacakmışım hissi.
tam bir umut dolsa için. "ya olması uzun sürerse o süreçleri nasıl atlatacağım?" korkusu
sonucu olumsuz olursa diye tedaviye başlamaktan bile korkma
eşine her baktığımda suçluluk duygusu
hamile olan anne olan herkesten nefret etme.
bebek kıyafetleri mağazalarının önünde geçememe.
kimseye tahammülün kalmaması. kendin dahil herkesten nefret etme
çocuk fikrini kafaya taktığından beri bozulan adet düzeni.
negatif gebelik testleri. hep sıfır çıkan hcg hormonu. negatif ovu ve hamilelik testleri
yeni bir güne uyanıp başlamanın anlamsız gelmesi
sabır için dua ederken bile korkmak. süresi belirli bir şey için sabretmek kolay. askerlik gibi bir okulun bitmesi gibi.. ama ne zaman olacağını bilmediğin bir şey için sabretmenin en zoru olması
bazen kendini bir yerden aşağı atma isteği
daha liste uzar gider
yumurta tembelliği var konmuş tanı bu. adetim düzeli ama yumurtam büyümüyor. büyüdüğü aylarda da geç oluyor, ve adetim de geç geliyor. mesela gecikmenin 40. günündeyim. geç yumurtlamışım bu ay. görünür sıkıntı bende. eşimde bir şey gözükmüyor şimdilik. eşim bana hissettirmese de ben hissediyorum. psikolojimin alt üst olmasından kaynaklı. bir de antidepresan kullanıyordum. çocuk istiyorum diye bıraktım. şimdi ne antidepresan alabiliyorum ne gebe kalabiliyorum. böyle işte.18 aydır hamile kalamadığınız için doktora gıttiniz mi muayene testler vs herhangi bir sorun var mı?
Birkaç kez trafik kazası yapan birinin artık araba kullanmaktan korkması kaçınması gibi olmuş durumunuz. Sizden kaynaklı sağlık problemi mi var eşe karşı suçlu hissetmek niye eşiniz size böyle birşey hissettiriyor mu?