- 8 Kasım 2013
- 487
- 388
- 73
- 35
- Konu Sahibi dubeduzmantik81
-
Kizlar merhaba,
Bu konuyu destek amacli aciyorum belki ayni durumu yasayanlar varsa burda birbirimize destek olup sigarayi birakabiliz insallah.
Hamile olup sigara icenleri ne kadar yargiladigimi ne gozle baktigimi cok iyi hatirliyorum ama ne yazkki ayni duruma dustum. Yaklasik bir hafta once hamile oldugumu ogrendim ve hergun niyetleniyorum ama olmuyor. Zararlarinida biliyorum tabiki ama fayda etmiyor, zaten kendimi hamile gibide hissetmiyorum onunda etkisi vardir belki.
Ne guzel siz hepiniz iyi kotu birakmissiniz bende birakirim insallah. Maalesef hic tiksinme yok,bulantimda yok, esimde iciyor ve ben kendime verdigim sozleri hergun bozuyorum. Halbuki daha onca birakmistim 2 sene ama mecburiyet yoktu, simdu mecburum diye cok baski var uzerimde yada bana oyle geliyor
Sakın kendine ve bebeğine bu kötülüğü yapma.Allah korusun telafisi mümkün olmayan durumlar yaşanabilir.Bende sigara içiyordum bebeğimi 4.haftada öğrendim ve bu süre zarfı içinde sigara içmiştim hepNe guzel siz hepiniz iyi kotu birakmissiniz bende birakirim insallah. Maalesef hic tiksinme yok,bulantimda yok, esimde iciyor ve ben kendime verdigim sozleri hergun bozuyorum. Halbuki daha onca birakmistim 2 sene ama mecburiyet yoktu, simdu mecburum diye cok baski var uzerimde yada bana oyle geliyor
Evet oyle diyorlar, ben kulak asmiyorum tabi cunku zararli sonucta ama canim cok istedigindede aklima gelmiyor degil.Sakın kendine ve bebeğine bu kötülüğü yapma.Allah korusun telafisi mümkün olmayan durumlar yaşanabilir.Bende sigara içiyordum bebeğimi 4.haftada öğrendim ve bu süre zarfı içinde sigara içmiştim hepöğrenir öğrenmez hemen bıraktım yaklaşık 5 hafta oldu çok şükür kendimi çok iyi hissediyorum. Çevrende ; bilmem kim 9 ay boyunca sigara içti ama bebeği turp gibi doğdu diye efsaneler anlatanlar çıkabilir. Kesinlikle kulak asma zaten sigara içmiş bir annenin hamileliği hiç içmemiş anneye göre biraz daha problemli olabiliyor sen bu riski artırma derim.
Bende bunlari dusunerek biraktim, cunku mecbur kalinca zorlanacagimi biliyordum. Sonra bebek isi ertlenedi, sorunlar yasadim ve tekrar basladim. Iki ay gecmedi hamileyim, ve gercekten kendi istegimle birakmak cok daha kolaydi. Tabiki simdide istiyorum ama olmuyor nedenseBir gün hamile kalırsam kafama takılan iki konudan biri sigara.İnşallah tiksinirim diyorum hep.Bir de kahve konumuz var bizim.Aslında hamile kalmadan azaltmak mümkünse bırakmak lazım ama olmayınca olmuyor işte.
Bende bunlari dusunerek biraktim, cunku mecbur kalinca zorlanacagimi biliyordum. Sonra bebek isi ertlenedi, sorunlar yasadim ve tekrar basladim. Iki ay gecmedi hamileyim, ve gercekten kendi istegimle birakmak cok daha kolaydi. Tabiki simdide istiyorum ama olmuyor nedense
ben de bırakamıyorum.. günde 7-8 tane içiyorum. önceden 1 pakete yakın içerdim.. şimdi en fazla azaltabildiğim bu kadar..
suçlu hissediyorum kendimi..
Ben doktoruma bile soylemedimdoktorum en fazla 3 tane dedi..
Esim iciyor ama hic tiksinme yok bendeBenim kadar sigarayı severek için biri sigarayı bıraktıysa bence bu yapılabilir başarabilirsiniz kızlar
eğer eşiniz de sigara içiyorsa hele daha kolay şöyle ki;
1.gün sabahtan akşama kadar içmeyip zor dayanıp akşam eşinle karşılaştığında ondan sana doğru gelen o koku seni tiksindiricek. Mesele sadece bebeğim için demek..
ama eğer eşiniz sigara içmiyorsa tiksinmeniz biraz daha uzun sürecek canınız çeker ama dışarda orada burada o koku gelince gene tiksinme gelecek.
yani umarım gelir... okadar çok seviyordum 4 aydır içmiyorum ve inanın şaşırıyorum bu duruma belki yeniden başlarım kesin bıraktım demiyorum düşünün çünkü hiç bırakmayı düşünmedim ama şu önemli süreci atlatalım inşallah ve sütümüzü güzel güzel verelim kestikten sonra da eğer gerçekten olursa keyif sigaramızı yakarız
Cok uzuldum nekadar zordur senin icin, cocuk tek basina buyutmek zaten zor birde hamile olmak...5 yıl önce uzun bir çabadan sonra kurtuldum sigaradan bende. Çok mutluydum aslında bu hamileliğimde hiç sigara stresi yaşamıyorum diye. Hamileliğimin 4. ayının sonuna kadar hiç içmedim öyle bir ihtiyacımda yoktu açıkçası. Ama hamileliğim 8. haftasından itibaren hayatım çok farklı noktalara kaymaya başladı. Şuan eşimle ayrılma noktasındayız. Çok çok stresli geçen aylar, ağlama krizleri, moral bozuklukları. Velhasılı 4. aydan sonra tek tük başladım içmeye. Şuan tek çabam ayakta durabilmek ve mümkün olduğunca stresi azaltmak moralimi yüksek tutmak tek duam yavrumu sağlıcakla alıp yeni bir hayat kurmak çocuklarımla kendime....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?