• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamilelik ve utanç

Of ne kadar da heveslisiniz "eski kafalilari" suclamaya insanlar kendi edep cercevelerinde yasigorlar diue niye eski kafali oluyorlar hayret dogrusu.

Su yeni kafalilarinda, "kendimi cocukla hayal edemiyorum, boyle hayat cokguz el, ayy hamilemiymis... Yazik... Yada nee 3. Cocuga mi hamileymis... " gibi soylemlerinden etkilenip icten ice cocuk istemedigi icin utaniyor olabilir mi acaba
eski kadınlar dedim yanlıs yazmıs olabilirim. sizene benim yazdıklarımdan ayrıca. eski kadınlar böyle düsünürdü

eski kadınlar dedim yanlıs yazmıs olabilirim. sizene benim yazdıklarımdan ayrıca. eski kadınlar böyle düsünürdü
Olay su ki oyle dusunenleri "eski" diye tabir etmek yanlis geliyor bana cunku sonra ergen kizlarimiz geri kafali olmamak oyle gorunup toplum tarafindan dislanmamak icin sozde modern olmaya calisip gelenek,gorenek, orf adet ve hatta kendi ailelerini rereddediyorlar. O yuzden mesajiniza cevap verme ihtiyaci hissettim.

Hamile kalabilirsem (inşallah).Bilboardlara reklam yaptırırım sanırım :halay::halay::halay:.Şaka bir yana bana göre gebeliklerin yakın çevre dahil 3. aya kadar çok insana duyurulmaması gerektiği ,(olumsuz koşullarda insanlara cevap vermek zorunda kalmak istemezdim).Utanılacak durum yok bacım sen doğanın en doğal ve en mucizevi olayını yaşıyosun,mutlu ol keyfini çıkar :KK76:.

Olay su ki oyle dusunenleri "eski" diye tabir etmek yanlis geliyor bana cunku sonra ergen kizlarimiz geri kafali olmamak oyle gorunup toplum tarafindan dislanmamak icin sozde modern olmaya calisip gelenek,gorenek, orf adet ve hatta kendi ailelerini rereddediyorlar. O yuzden mesajiniza cevap verme ihtiyaci hissettim.

Bazı düşünceler değişmeye, bazı adetler tarihe gömülmeye adaydır ama. Zamanında çarşaf adetlerine saçma demeseydi insanlar, şu an bunu uygulayan daha fazla gereksiz insan olurdu.
Hamilelikten bahsetmenin utanç duyulası bir şey olduğunu düşünen biri varsa, bu da benim için yanlıştır ve umarım eski diyebileceğim günler de gelir. Hala hamileleri sokakta görmeye tahammül edemeyen insanlar var. Günün belli saatlerinde eşi çıkarsın diyebilecek kadar şuursuzlaşabilen insanlar. Umarım bu insanlar da tarihin tozlu sayfalarında yerlerini alırlar.

Ayrıca bende katılıyorum , bana göre de karnını saklamak hayadır .. bilimsek verilerde bebeğin ahlakı üzerindeki etkisi de saptanmıştır

Bebeğin ahlakı üzerine???
Yani bir bilim adamı önce ahlak kavramını bilimsel olarak ölçmeyi başarmış, sonra da karnını saklayan ve saklamayan denekler üzerinde böyle bir araştırma yapmış. Bununla ilgili makale yayınlamış. Birileri de bu yayını kabul etmiş. Kesinlikle okumak isterim. Özellikle ahlakı nasıl ölçtüğü kısmını.

Yani bir bilim adamı önce ahlak kavramını bilimsel olarak ölçmeyi başarmış, sonra da karnını saklayan ve saklamayan denekler üzerinde böyle bir araştırma yapmış. Bununla ilgili makale yayınlamış. Birileri de bu yayını kabul etmiş. Kesinlikle okumak isterim. Özellikle ahlakı nasıl ölçtüğü kısmını.
Arkadasim eczanelerde satiliyor ahlakölcer hic mi duymadin? :KK48:

merhaba arkadaşlar cok baskı altında bir cocukluğum olmadı.cinsel istismar yada bu yönde travma yaratıcak bir geçmişim olmadı fakat ben hamilelikten utanıyorum malesef:KK43: nedenini bilmiyorum bir türlü çözemedim. birilerinin rosa lina hamileymiş diye konusmaları yada karnımın şişecek olması falan utanç verıyor bilinçaltımda ne gizli bilmiyorum.edebi yada dini açıdan bakmıyorım olaya benim gibi hisseden biri daha yoktur sanırım.birde sosyal medyada her hamilenin eli karnında pozu ben asla öyle olamam ben anormalim ya:110:
Edebi veya dini acidan bakmiyorum diye aciklamissiniz ama konu yine de sapacak gibi. Ben de cocuklugunuzda veya ergenliginizde bu tarz konusmalara sahit olup bilinc altiniza islemis olabilecegini düsünüyorum. Insan düsündügünden farkli da hareket edebiliyor hamilelikte. Ben de kesin hemen herkesle paylasirim diyordum, cok yakinlar disinda hala herkesle paylasmadim. Degisik bir psikoloji, ilk 3 ay zaten korkular oluyor, o sebeple beklemistim, sonra da bi sekilde kendime saklamak istedim. Artik karnim büyümeye basladi, saklamak gibi bir derdim yok ama biraz da mutluyum simdiye kadar cok kisi bilmedi diye, ilginc :) Siz biliyorsunuz zaten bence ama, utanilacak degil aksine mutluluk verici, güzel bir sey bir can tasimak :)

1 değil, 2 değil, 3 hiç değil, 4 de değil, tam 5 adet ahlakölçer 99 tl! Ücretsiz kargo+kapıda kredi kartıyla ödeme seçeneğiyle. Bebeğinizin ahlakını yanlış ölçerse paranız iade.

evet ölçtük ve o kanaata vardık :)

bundan sonra sokağa çıkmıyorsun ha ola ki çıktın bebeğin ahlakı için karnını gizliyor içine çekiyorsun :KK70:
Artik icime de cekemem karnimi baya büyüdü, bence hic cikmamak daha garanti, zaten bazen kahkaha falan da atiyorum baksana, oluru yok benim isin :63:

eski kadın derken belki baska kelimeler kullnsaydım daha hos olursu ama annenem babannem gibi yada annem jenerasyonu çünkü öyle de düsünüyorlar

merhaba arkadaşlar cok baskı altında bir cocukluğum olmadı.cinsel istismar yada bu yönde travma yaratıcak bir geçmişim olmadı fakat ben hamilelikten utanıyorum malesef:KK43: nedenini bilmiyorum bir türlü çözemedim. birilerinin rosa lina hamileymiş diye konusmaları yada karnımın şişecek olması falan utanç verıyor bilinçaltımda ne gizli bilmiyorum.edebi yada dini açıdan bakmıyorım olaya benim gibi hisseden biri daha yoktur sanırım.birde sosyal medyada her hamilenin eli karnında pozu ben asla öyle olamam ben anormalim ya:110:
Bence sen cocuk yapma canim. Once psikologa git tedavi ol sonra cocugu dusunursunuz. Cunku anlattigin kadariyla bu sadece psikolojik bir utanma.

Canım ben de aşağı yukarı öyle sayılırdım yani senin kadar değil belki ama yine de utanıyordum ne varsa sanki. Şimdi hamileyim eşimin ailesine eşim söyledi benimkilere ablam. Ama şimdi şimdi daha normal gelmeye başladı. Mesela kayınvalidemle filan hamilelik üzerine konuşuyoruz vs. Yani gittikçe normalleşiyor atlatıyorsun :)

Valla hamileyim ve bu göbeği göstermeye bayılıyorum :) insan taşıyoruz yeni bir can yaşam yeşeriyor. Hatta kocamın yerinde olsam beni kıskanırdım. Ona sordum o kıskanmıyormuş. Hormonal olsa gerek. :)

Kadın bedeni her haliyle mükemmeldir benim için. 7den 70 e en mükemmel fizikten en kiloluya... Ve kadına verilmiş olan böylesi bir haktan utanmak değil, gururla taşımaktır kadına yakışan... Ki hamilelik kadının en güzel olduğu zamandır :)

bende babamın karşısına kocaman karnımla çıkmaktan biraz utanıyordum çünkü o zaman kocamla ne yaptığımız ayan beyan ortada oluyordu. babam beni hep küçük kızı olarak gördüğü ve hamileliği konduramadığı için.. ne zaman bebek doğdu o da torununa aşık oldu bütn sorunlar kalktı:)

Back
X