• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamilelik ve utanç

bence toplumla alakası yok bana özel bir durum olabilir.cunku ne dini açıdan ne edeple alakalı bakıyorum bu duruma sadece kendi bilinçaltımda
Bence bu biraz kisilik meselesi bende gobegimin belli olmasindan hoslanmiyorum kiyafetlerimi ona gore seciyorim ve 2. Hamileligimi yasiyorum ama hamile eli karninda hic fotografim yok sevmiyorum hosuma gitmiyor ve bana sacma geliyor bu kadar goz onunde olmasi yani utanmak degilde insanlarin gozune sokmak hosuma gitmiyor heleki insanlar artik cok zor cocuk sahibi olurken nispet yaparmis gibi beni rahatsiz ediyor

ben gobegime kalp yapip resimde cektirdim,ustunde bebek resmi olan tshirtte giydim ve bunu gercekten kotu niyetle birilerine nispet olsun diye yapmadim,sonucta omur boyu 1 2 defa yasanabilecek bi durum ama o resimlerin hicbirini sosyal medyadan vs paylasmadim,bi album yaptim evlatlarima hatira kalsin.
utanc konusuna gelince bende bi tek babamdan utandim ve bence bunun en buyuk sebebi annemin ¨ babanin yaninda oyle oturulmaz oyle konusulmaz,ayip hemde babanin yaninda gibi sacma sapan uyarilariydi..hala da malesef babamin yaninda asla rahat olamam hep diken ustundeyimdir,oyuzden cocuklara icten ice utanc duygusu islenmemeli.

Valla ben utanmadim da oyle elim karnimda gerim gerim de fotom olmadi,anlamsiz buluyorum cunku,karninin uzerine kac aylik oldugunu yazan hamisssss diye yazan cizen otunu cikaran zilyon tane arkadasim var;) guldum hepsine oldu bitti. Abartidan hoslanmam. Ama sizdeki durum apayri bir psikoloji. Sanirim tedaviye ihtiyac var,uzman bir arkadas altta yatan nedenleri kolaylikla bulur

Dini açıdan baksanız nolucak anlamadım. Sanki dinde hamileyken utanin diyo. Allahım yaRabbim

Hamilelikten utanılır mıymış hiç? Bence bir kadının en güzel dönemidir hamilelik dönemi. Dışarıda bir yerde görünce ya da bir fotoğrafta görünce o kadar hoşuma gidiyor ki. İnşallah ileride benim de olur :KK200: ikide bir fotoğraf çekip paylaşanlar evet itici, ama karnını/bebeğini saklamak(!) pek sağlıklı ve mantıklı bir düşünce değil bence. Evli olsun olmasın herkes zaten bu olayı gerçekleştiriyor bunu saklamanın bir mantığı yok. Edep olayına hiç girmek istemiyorum. Zihniyetler pis,dar... çocuklarınızı da yanınızda gezdirmeyin o zaman malum olayın ürünleri onlar sonuçta..

annemın bir yakın akrabası
2 çocuk dogurmuş ama onu hiç kimse hamile görmemiş görememiş
çunku hiç kimseyi evine kabul etmemiş ve hiç kimseye gitmemiş ,

yalnız degilsiniz.

bir din bilgini güya! hamileler sokağa çıkmasın diyorsa sizin durumunuzda normal. ama utanmayın o dünyanın en güzel en masum şeyi ;) sağlıkla kucağınıza alın inş.

çocuğunuz olduğu zaman anlamıyorlar mı o çocuğun nasıl olduğunu? O da edepsizlik o zaman?
Yahu mesele nasıl yapıldığı değil !
Kadın zaten edepsizlik de demiyor ki .
Şöyle düşünün toplum içinde konuşmasına biraz daha dikkat eden biraz daha hayalıdır ama rahat konuşan birine de kimse edepsiz demez . Sınırlarını aşmadığı sürece . Bir fiile hayalı demek o fiili yapmayanlara edepsiz demek değildir
Daha nasıl açıklayayım anlamadım
Ayrıca bende katılıyorum , bana göre de karnını saklamak hayadır .. bilimsek verilerde bebeğin ahlakı üzerindeki etkisi de saptanmıştır

merhaba arkadaşlar cok baskı altında bir cocukluğum olmadı.cinsel istismar yada bu yönde travma yaratıcak bir geçmişim olmadı fakat ben hamilelikten utanıyorum malesef:KK43: nedenini bilmiyorum bir türlü çözemedim. birilerinin rosa lina hamileymiş diye konusmaları yada karnımın şişecek olması falan utanç verıyor bilinçaltımda ne gizli bilmiyorum.edebi yada dini açıdan bakmıyorım olaya benim gibi hisseden biri daha yoktur sanırım.birde sosyal medyada her hamilenin eli karnında pozu ben asla öyle olamam ben anormalim ya:110:
ayy bende gurur duyuyorum ,bende bundan utanmalıyım :KK46::anneadayı:

Canım piskolojik bir yardım almanı öneririm hamile kalmadan önce yoksa kabullenmeden sakın hamile kalma alışman çok zor olur bu duruma;)

Muhakkak konuyla ilgili hatirlamadigin bir travman vardir.Bunun agir bir travma olmasi gerekmiyor istismar gibi.Kucukken kadinlar dedikodu yaparken icinde hamileligin gectigi bir elestri ya da dedikodu bile travma yaratmis olabilir.Bir psikologla gorusebilirsin.

Ayrica hamileler disari cikmasin diyen insanlarin yonettigi bir toplumda bu tur hisler de olacaktir elbette.

merhaba arkadaşlar cok baskı altında bir cocukluğum olmadı.cinsel istismar yada bu yönde travma yaratıcak bir geçmişim olmadı fakat ben hamilelikten utanıyorum malesef:KK43: nedenini bilmiyorum bir türlü çözemedim. birilerinin rosa lina hamileymiş diye konusmaları yada karnımın şişecek olması falan utanç verıyor bilinçaltımda ne gizli bilmiyorum.edebi yada dini açıdan bakmıyorım olaya benim gibi hisseden biri daha yoktur sanırım.birde sosyal medyada her hamilenin eli karnında pozu ben asla öyle olamam ben anormalim ya:110:
benim bir arkadaşım senin gibi düşünüyordu sanırım. çünkü doğum yapana kadar evden çıkmadı. yürüyüş için gece yarısı çıkmışlar dışarı.

Yahu mesele nasıl yapıldığı değil !
Kadın zaten edepsizlik de demiyor ki .
Şöyle düşünün toplum içinde konuşmasına biraz daha dikkat eden biraz daha hayalıdır ama rahat konuşan birine de kimse edepsiz demez . Sınırlarını aşmadığı sürece . Bir fiile hayalı demek o fiili yapmayanlara edepsiz demek değildir
Daha nasıl açıklayayım anlamadım
Ayrıca bende katılıyorum , bana göre de karnını saklamak hayadır .. bilimsek verilerde bebeğin ahlakı üzerindeki etkisi de saptanmıştır

Alla alla çok ilginç. O bilimsel bilgiyi bizimle paylaşırsanız çok seviniriz. Karnı gizlemekle bebeğin ahlakı arasındaki bilinsel (!) İlişki he. Bilimi saçmalıklarınıza alet etmeyin.

Back
X