• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamilelik ve utanç

Bi ara sözde bir prof, hamilelerin sokağa çıkması günah demişti. Öyle zırt progamlardan bilincaltiniza islemistir belki. Yalnız siz değilsiniz o.Bir arkadaşım vardı, ablası hamile iken babasının evine dahi gitmiyormus. Utancmis bu onlarda.

bence toplumla alakası yok bana özel bir durum olabilir.cunku ne dini açıdan ne edeple alakalı bakıyorum bu duruma sadece kendi bilinçaltımda

Ben de oyleyim Hoppa toplum falan hicbir seyle alakasi yok. Acayip utaniyorum ya. 5 6 haftalik bi dusugum oldu karnim sismedi doğal olarak ama karnim büyüse okula nasıl gidecegim diyordum ya cok utaniyorum nedense

Kimse hamilelere utanilacak gibi bakmaz merak etme aksine imrenerek sampati duyarak bakarlar cok kutsal bisey bence. Ve benim icin cok zevkliydi cok şükür tattim bu duyguyu

Bir kadının yaşayabileceği en mucizevi olay.

Siz karnın belli olması dikkat çekmesi gibi şeylerden utaniyorsunuz belli ki annenizin fotoğraf çekilmesine izin vermediğinize göre. Bence olayı Allah'in bahsettiği mucize olarak düşünün ki zaten gerçeği de bu ve lütfen bebeğinizi gururla taşıyın. Hamileliginizin keyfini çıkarın.

Bende tek babamdan utanacagimi dusunurdum hep ilk hamileligimde karnm buyuynce utanmstim babamdan(cok severim bitanem babam).ama sonra alisik bir durum haline geldi ard arda olunca hamileliklerim .)

Yani şimdi hamile olmandan utaniyosun tamam ama dugunden sonra gerdeğe girdiğini seks yaptığını baban dahil herkes gayet net biliyordu onu nasıl atlattın
onu hiç düşünmedim bile uzak şehire gelin gittiğim için olabilir belki...ailemi düğünden 2 ay sonra gördüm hiç aklıma bile gelmemişti utanmazdım sanırım düğün gecemdede utanmadım malum insanların aklından geçer belki ama hamilelik farklı bişi

Bende tek babamdan utanacagimi dusunurdum hep ilk hamileligimde karnm buyuynce utanmstim babamdan(cok severim bitanem babam).ama sonra alisik bir durum haline geldi ard arda olunca hamileliklerim .)
:) insan alısıyo sanırım doğallaşıyo bir zaman sonra

Bir kadının yaşayabileceği en mucizevi olay.

Siz karnın belli olması dikkat çekmesi gibi şeylerden utaniyorsunuz belli ki annenizin fotoğraf çekilmesine izin vermediğinize göre. Bence olayı Allah'in bahsettiği mucize olarak düşünün ki zaten gerçeği de bu ve lütfen bebeğinizi gururla taşıyın. Hamileliginizin keyfini çıkarın.
çok teşekkürler canım güzel fikirlerin için... dikkate alacagım

merhaba arkadaşlar cok baskı altında bir cocukluğum olmadı.cinsel istismar yada bu yönde travma yaratıcak bir geçmişim olmadı fakat ben hamilelikten utanıyorum malesef:KK43: nedenini bilmiyorum bir türlü çözemedim. birilerinin rosa lina hamileymiş diye konusmaları yada karnımın şişecek olması falan utanç verıyor bilinçaltımda ne gizli bilmiyorum.edebi yada dini açıdan bakmıyorım olaya benim gibi hisseden biri daha yoktur sanırım.birde sosyal medyada her hamilenin eli karnında pozu ben asla öyle olamam ben anormalim ya:110:

Yani aslinda her kalede karnina eliyle kalp yapip poz vermeler hamileligi reklam niteliginde yayin yapanlar banada nornal gelmiyor ama obur turlu saklamakta bana normal gwlmiyor

Mesela bi tanidigim vardi 3 aylik falan hamileydi babasi bilmiyo her ortamda kilo aldi kendine dikkat etmiyo diye soyleniyodu sonra baska bi akrabamizin esi kizin ustune gidip durma hamile kiz degince babasi yok canim diye sasirip kalmisti

Yani cok sukur gayri mesru degil babasi belli saklamanin mantigi ne ki onu bende anlamis degilim ama herseyin belli bi siniri olmali diye dusunenlerdenim

bence toplumla alakası yok bana özel bir durum olabilir.cunku ne dini açıdan ne edeple alakalı bakıyorum bu duruma sadece kendi bilinçaltımda
Çok kadınsı ve çok anaç olmayabilirsiniz. Bu sürece henüz hormonlarınız sizi hazırlamamış olabilir. Fiziksel takıntılarınız olabilir. Maskülen duyguların baskınlığı bilinçaltında annelik durumunu yeriyor olabilir. Zamana bırakın, hormonlar sizi hazırlayacaktır. Ben de şişmiş karnımı okşar poz vermek istemem, tamamen kişisel görüş. Bu kadar olağan sürecin abartılması bana komik geliyor. Tamamen kendi adıma, kimseyi kırmak yanlış anlaşılmak istemem. Hiç hamile olmadım peşin konuşuyorum :)

Zamanla alışırsın bu duruma ve aslında ne kadar hayatın içinden doğal bir durum olduğunu kabullenirsin bence üzme kendini. Seni anlıyorum ben de aynı duyguları yaşayacakmışım gibi geliyor. Ama mantığım üstte söylediklerimi yineliyor :)

merhaba arkadaşlar cok baskı altında bir cocukluğum olmadı.cinsel istismar yada bu yönde travma yaratıcak bir geçmişim olmadı fakat ben hamilelikten utanıyorum malesef:KK43: nedenini bilmiyorum bir türlü çözemedim. birilerinin rosa lina hamileymiş diye konusmaları yada karnımın şişecek olması falan utanç verıyor bilinçaltımda ne gizli bilmiyorum.edebi yada dini açıdan bakmıyorım olaya benim gibi hisseden biri daha yoktur sanırım.birde sosyal medyada her hamilenin eli karnında pozu ben asla öyle olamam ben anormalim ya:110:
Ben de utanırım
Hamile değilim ya da cocugum yok ama bana da bir acayip geliyor
Geri kafalı ya da içine kapanık biri diilim
Çalısan gayet modern yapıda biriyim ama hamilelik bana da bir enteresan gelio

Bu arada seni hatırladım
Biz seninle ne kadar cok benziyoruz:)
Sen de etraftaki cocuklardan dolayı cocuk yapmaya korkuyordun
Şiş bir karından da utanıyormussun
Ben de aynıyım cidden

Ben hamile kalsam caminin minaresinden bagiricam hamileyim diye :) o derece sevinirim ve bunu haykiririm. Niye utanayim ki. Hatta ben bazen karnimi sisirip bakiyorum aynadan kendime hamileyken nasil olurum diye.

Ya ben gayet fit hamilelikler yaşamama rağmen hep genişce şeyler giydim. 2 hamilelik yaşadım. Anca 2 parça hamile kıyafeti giydim. Hep büyük beden kıyafetler aldım.
Estetik zaten gelmiyor da şirin olduğu da söylenemez çoğu hamilenin.
Neyse uzatırsam topa turulurum burada.

Bende utaniyordum biraz hamilelik hakkinda konusmak istemiyordun baskalarinin yaninda felan. Dedem den utaniyordum mesela ama göbegimdd saklanilacak gibi degildi neyse. Esim de utaniyordu oglumu annemle ayni odada emzirince yani esim annem ben odada olup emzirdigimde utaniyordu ama ben alismistim. Ve mesela hamileyken hic düsünemiyordum emzirmek nasil birsey hep gizli yaparim diyordum sonucta bir gögüs meme yani ama emzirmeye basladiktan sonra anladimki gögüsün tek amaci emzirmekmis ve utanmiyordum da arrik cok rahatlamisdim

Canım psikolojik senin durumun utanılacak bir durum yok bence çok güzel bir duygu bence rabbim böyle güzel bişeyi nasip etmiş sana karninin büyümesini insanların düşüncelerini boşver karnında bir canlı var düşünsene hareket edecek çok güzel bir duygu senin yerinde olmak isteyen bir sürü insan var ben hamileyken herkes gülümseyerek bakıyordu bana mağazalar da kaç teyze karnımı okşadı sevdi

Back
X