Hamilelik

atanamayanogretmen

Körler sağırlar birbirini ağırlar 💯
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2014
4.531
9.899
358
Herkese iyi tatiller hanımlar
Önemli bir sorum var
Bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim

Dün akşam evde yaptığım testle hamile olduğumu öğrendim
Adetim gecikti bununla birlikte kasıklarımda sanki üşütmüşüm gibi sancı oldu
Hamile olabileceğim hiç aklıma gelmemişti

Tatile gittik geldik, oralarda üşüttüm mikrop kaptım diye düşündüm önce

Dün çift çizgiyi gördüm
Şimdi sanırım doktora gidip kan tahlili vermem gerekiyor ancak bayram tatili başladı, bu hafta poliklinik hizmeti yok sanırım

Doktor için bayram sonrasını beklemem sorun oluşturur mu

Bu arada hamile olduğumu bilmeden yaklaşık 700 km yol yaptık kendi aracimizla

Dün testi yaptıktan sonra da 400 km yola çıktık, yolda karnım kasıldı ve kasıklarım sancilandı
Bugün de 500 km yola çıkacağız

Bu kadar yollarda olmam zararlı olur mu ilk zamanlar için

Özetle iki sorum var
Doktora gitmek için bayram tatilinin bitmesini beklesem sorun olur mu

Hamileliğin ilk başlarında bu kadar çok yolculuk yapmam tehlikeli olur mu

Herkese şimdiden iyi bayramlar :KK200:

35-36 haftalıkken 400 km belki daha fazlada olabilir kendi aracımızla yol yapmıştık, hemde her 2 haftada bir,şükür birşey olmadı...

Sık sık mola vermiştik ...

Sizin henüz hamileliğinizin erken dönemleri ...
Birşey olacağını sanmıyorum ...

Önemli bir sorum var

Dün çift çizgiyi gördüm
Şimdi sanırım doktora gidip kan tahlili vermem gerekiyor ancak bayram tatili başladı, bu hafta poliklinik hizmeti yok sanırım

Dün testi yaptıktan sonra da 400 km yola çıktık, yolda karnım kasıldı ve kasıklarım sancilandı

Özetle iki sorum var

Olabilir bence

35-36 haftalıkken 400 km belki daha fazlada olabilir kendi aracımızla yol yapmıştık, hemde her 2 haftada bir,şükür birşey olmadı...

Sık sık mola vermiştik ...

Sizin henüz hamileliğinizin erken dönemleri ...
Birşey olacağını sanmıyorum ...

Teşekkür ederim
Peki kan tahlili ve doktor kontrolü için bayram sonrasını beklemek sorun olur mu

Öncesinde kullanmadiysan hemen folic asit vitamin kullanmaya başla.Yolla ilgili yapacak birşey yok artık,bebek iyiyse ve senin bir sağlık problemin yoksa bir sorun da olmaz.Kontrollerde bir hafta gecikmenin hiçbir sıkıntısı olmaz.Sadece aile uyelerinize bebek müjdesini hemen vermeyin derim.

Öncesinde kullanmadiysan hemen folic asit vitamin kullanmaya başla.Yolla ilgili yapacak birşey yok artık,bebek iyiyse ve senin bir sağlık problemin yoksa bir sorun da olmaz.Kontrollerde bir hafta gecikmenin hiçbir sıkıntısı olmaz.Sadece aile uyelerinize bebek müjdesini hemen vermeyin derim.

Teşekkür ederim
Henüz eşime bile söylemedim :KK37:

Pazartesi özel hastaneler açık gidebilirsiniz. Kasık ağrınız gayet normal ilk haftalar olur . Doktora gitseniz de keseyi büyük ihtimal göremezsiniz. Folik asit almaya başlayın..2 günde bir acile gidip beta hcgnizin düzenli artıp artmadığını bakın

Daha yenidir zaten doktor 6-8 haftada kalp atışı almadan bir şey yapmıyor
Yol sıkıntı değil bol su içip 2 saatte bir durun, biraz da yavaş gidin engebeli yol ise.
Tebrik ederim

Not: 6,5 aylık hamileyim ve yaylalarda geziyorum şu an ;) sağlıklı bir gebelikse biraz dikkat ile sıkıntı olmaz demişti doktorum.

Önemli bir sorum var

Dün çift çizgiyi gördüm

Özetle iki sorum var

Zaten sağlıksız bir gebelikse istersen kımıldamadan yat gene düşer. Yani düşeceği varsa engel olamazsın sağlıksızsa düşer.
O kadar yolun bir şey yapacağını sanmıyorum.

Bayram sonrasını bekleyebilirsin, zaten şu anda kan tetkiki yaptıracağın hiç bir yer yok. Acile de gitmemelisin gebelik testi için. En iyisi bayram sonunu beklemek. Hem gitmişken keseyi de görürsün

Pazartesi özel hastaneler açık gidebilirsiniz. Kasık ağrınız gayet normal ilk haftalar olur . Doktora gitseniz de keseyi büyük ihtimal göremezsiniz. Folik asit almaya başlayın..2 günde bir acile gidip beta hcgnizin düzenli artıp artmadığını bakın

Acil bunun için meşgul edilmemeli diye düşünüyorum, konu sahibi bayram sonunu bekleyebilir

Acil bunun için meşgul edilmemeli diye düşünüyorum, konu sahibi bayram sonunu bekleyebilir
Dış gebelik olabilir.kanaması olabilir Neden daha önce müdahale edilmesin. Acillerin de bölümleri olduğunu biliyorsunuz sadece bir kan veriyorsunuz beta için.bu kimseyi işinden alı koymaz diye düşünüyorum .

Dış gebelik olabilir.kanaması olabilir Neden daha önce müdahale edilmesin. Acillerin de bölümleri olduğunu biliyorsunuz sadece bir kan veriyorsunuz beta için.bu kimseyi işinden alı koymaz diye düşünüyorum .

Şikayeti varsa gider, şikayeti yoksa neden acile kan vermeye gitsin ki, bu meşgul etmektir acili. Olur da bayram sonuna kadar ciddi karın ağrıları, kanaması olursa gitsin tabiki, ama hamile miyim dur bir test yaptırayım diye acile gidilmez. Acilin mantığına aykırı. Sırf bunun için günde 10 kişi gelse, ciddi iş yükü.

Back
X