Hamilelikle ilgili tavsiyeler sonunda psikolojimi bozdu :(

nicki_mouse

Guru
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2012
1.031
962
323
Hamile olduğumu öğrendiğimden beri o kadar çok araştırma yaptım, o kadar çok bişeyler okudum ki; sonunda kafam çorba oldu. Bi de benden önce hamile kalan arkadaşlarımın tavsiyeleri tabi... Onu ye, bunu yeme, şunu kullanma, falancadan kesinlikle uzak dur vs vs... Bir çoğunu uygulasam da bir kısmını uygulayamıyorum, sonra da üzülüyorum, pişman oluyorum. Mesela sucuk yeme diyorlar, eşim el yapımı sucuk almış, tanıdık bi kasaptan. Fazla olmasa sa canım çekiyor, yiyorum bazen(iyice pişiriyoruz). Ya da bazen dışarda yemek yiyoruz, eskisi kadar çok olmasa da biraz kola içiyorum. Birkaç hafta öncesine kadar göz çevresi kırışıklarım için krem kullanıyordum, onu da bıraktım ama şimdi keşke hiç kullanmasaydım diye içim içimi yiyor... Sizde de var mı böyle duygular? Hayırlısıyla alsaydık bebeklerimizi kucağımıza sağlıkla...

Hamile olduğumu öğrendiğimden beri o kadar çok araştırma yaptım, o kadar çok bişeyler okudum ki; sonunda kafam çorba oldu. Bi de benden önce hamile kalan arkadaşlarımın tavsiyeleri tabi... Onu ye, bunu yeme, şunu kullanma, falancadan kesinlikle uzak dur vs vs... Bir çoğunu uygulasam da bir kısmını uygulayamıyorum, sonra da üzülüyorum, pişman oluyorum. Mesela sucuk yeme diyorlar, eşim el yapımı sucuk almış, tanıdık bi kasaptan. Fazla olmasa sa canım çekiyor, yiyorum bazen(iyice pişiriyoruz). Ya da bazen dışarda yemek yiyoruz, eskisi kadar çok olmasa da biraz kola içiyorum. Birkaç hafta öncesine kadar göz çevresi kırışıklarım için krem kullanıyordum, onu da bıraktım ama şimdi keşke hiç kullanmasaydım diye içim içimi yiyor... Sizde de var mı böyle duygular? Hayırlısıyla alsaydık bebeklerimizi kucağımıza sağlıkla...

ilk haftalar öyle oluyor maalesef.daha sonra kendi düzenini ayarlıyorsun.çok abartmamak gerekir.herşeyden az az tüketirsen sıkıntı yaşamazsın.ama gerçekten çok zararı olan ürünlerden uzak dur sadece.sigara alkol gibi.onun dışında da her besinden almaya çalış.hayırlı olsun hamileleiğin

ben de önceki hamileliğimde böyleydim herşeyi takardım şimdi aklıma bile getirmiyorum abartmaya gerek yok bence.olacağı varsa olur dikkat etsen de.gebelikte bir problem olunca ortaya çıkıyor bir şekilde.sucuk yemeyle,dışarda yemek yemeyle falan bebeğe birşey olmaz.tabi abartmaya gerek yok zaten.ben önceden nasıl yaşıyorsam yine aynıyım,sadece artık sigara içmiyorum.onun dışında hiçbirşeyimi değiştirmedim

Son düzenleme:
Ben de aynı şekilde ilk haftalarda çok dikkatliydim.Aman onu yeme aman bunu yeme.Kendimi çok kötü hissetmeye başladım.
Şimdi arada sırada hamburger de yiyorum,eşimin kolasından bir yudum da alıyorum.Geçen kahvaltıya gittik sucuklu yumurta vardı,afiyetle yedim.
Birkaç kere pastırma yedim.Hatta midye bile yedim birkaç tane.
Sakınan göze çöp batarmış.Canın istediği anda az birşey yiyip kurtulacaksın,başka yolu yok.Kendini sıkıpta mutsuz olmaya gerek yok.Bebek ondan daha çok etkilenir.

Sadece çiğ et ve iyi yıkanmamış sebze ve meyve tüketmemeye dikkat et onun dışında kendini fazla kısıtlama.Ben hamileliğimin son 1 ayını hastanede yatarak geçirdim.Canım çektiğinde hastaneye Mc Donalds söylüyodum :))) Tabi ki abartmamak lazım hiçbişeyi.Krem falan takma onları kafana.O zaman elini sabunlamaman saçını şampuanlamaman lazım.Kremi geç soludğumuz hava zaten zehir.Öyle kremdi ojeydi ufak şeylere takılma hiiiçbişey olmaz.

ilk başlarda evet çok dikkat ediliyo başkasının söylediklerine kulak asarsan içinden çıkılmaz bi hal alır iyice hamileliğin ben sucukta yedim, çok olmamak kaydıylada kolada içtim, midyede yedim ama hepsinden abartmadan tabi kremde kullanıyorum hiç bişey olmaz Allahın izniyle arkadaşında dediği gibi sakınılan göze çöp batar annelerimiz ninelerimiz çokmu dikkat etmişler hamileliklerinde sen canın ne isterse ye ama az az

kızlar çok sağolun içimi rahatlattınız. elimden geldiğince dikkat ediyorum zaten ama arada kaçamaklar oluyor ki o da asla alkol-sigara gibi değil. ilk hamilelik heyecanı sanırım :)

kızlar çok sağolun içimi rahatlattınız. elimden geldiğince dikkat ediyorum zaten ama arada kaçamaklar oluyor ki o da asla alkol-sigara gibi değil. ilk hamilelik heyecanı sanırım :)

olacak o kaçamaklar canım illaki insanız sonuçta canımız istiyo

olacak o kaçamaklar canım illaki insanız sonuçta canımız istiyo
valla arkadaşlar bende yedim herşeyi hiç kısıtlamadım bide benim tüp bebek yanlız asitli içecek koymadım ağzıma onun dışında sucukta yadim çiğ köftede tabi etsiz bayılırım:56:onu içinsıkmayın bukadar kendinizi yiyin anam ne isterseniz:52:

valla arkadaşlar bende yedim herşeyi hiç kısıtlamadım bide benim tüp bebek yanlız asitli içecek koymadım ağzıma onun dışında sucukta yadim çiğ köftede tabi etsiz bayılırım:56:onu içinsıkmayın bukadar kendinizi yiyin anam ne isterseniz:52:

encan slm verdin bidahada sesin çıkmadıı :)

sen yınede dıkkat et.sucuk sosıs gibi şeyleri,daha dogrusu hamilelikte yenmeyecek şeyleri çok sık yeme arada mutlaka yiceksin tabi,helede kola hiç içme.ben hamileleiğimde asitli şeyler içmedim.peynır sut yogurt haslama yumurta bunlara basladım.dısarda da yemek yıyordum ayrıca.

Back
X