hamilelikte aldığımız ilaçlar

Likya07

Nirvana
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2009
344
11
623
arkadaşlar bu bölümde ay ay hamilelikte hangi ilaçları kullandığımızı ve hangi aylarda hangi testler yapıldığını paylaşıp,birbirimizi bilgilendirelim istiyorum.:)ilk bilgide benden olsun...

ben 3.ayımdayım doktorum bana folbiol adlı ilacı verdi ilk 3 ay bunu kullanmam gerekiyormuş....

ilaclar:
-daha hamile kalmadan once baslayip ilk 3 ay folic asit
-hamileligimi ogrendikten hemen sonra agrim oldugu icin no-spa diye bir ilac(ilk aylar gunde 3 adetken simdi 6 adete cikartti doktorum)
-4.ayimdan itibaren magnezyum(ilk basta 2 ser,simdi 3 er adet)
-3.aydan itibaren vitamin takviyesi Megadyn (gunde bir adet)

testler:
-her ay en az bir defa ultrasona giriyorum
-11 ve 22.haftalarimda kan ve idrar testleri(22.haftadan itibaren idrar testini iki haftada bir yaptiriyorum)
-16.haftamda bebekte genetik sorun olup olmadiginin arastirildigi test (sanirim Turkiye'de ikili test diye geciyor),kan verip ultrason goruntusu birlikte degerlendiriliyor.
-16.haftamda ayrintili ultrason
-23.haftamda ayrintili ultrason
-25 haftamda eko-kardiyogram(bebegin kalbi ayrintili ultrasonda inceleniyor)

Simdilik bunlar,28.haftamdan sonra bir defa daha ayrintili ultasona girmeyi dusnuyorum,sanirim bir defa daha da kan testi yapilacak ilerleyen haftalarda,Allah kimset eder bir aksilik olmazsa da gebeligimin sonuna kadar da sadece vitamin ve magnezyum takviyesi.

bu arada her gebelik ve her bunye farkli,o yuzden alinan ilaclar,takviyeler yada testler farklilik gosterir.Degismeyen tek sey gebeligin ilk 3 ayinda alinan folik asittir.Herkese sorunsuz ve hayirli hamileliler diliyorum.

gebe olmadan en az 3ay önce folic plus gebe kaldıktan sonra gunde 3 adet iç demiişti doktorum.sonra elevit maltofer magnesium diasporal gunde 2 saşe içtim ve yapılan bi sürü test var ikili tarama üçlü tarama ayrıntılı ultrason renkli doopler aklıma bunlar geldi benım doğumum yakın. bunların hepsini yaptırdım. şimdi bebeğimi bekliyorum < allah sanada sağlıcakla kucağına almaya nasip etsin canım...

kızlar bende daha beş haftalık hamileyim ama folik aside başlamadım ya bir sakıncası olur mu...bir de ben astım hastasıyım sizce ilacıma devam etmelimiyim yarın doktora gidicem am yinede bilmek istedim...Ayrıca arkadaslar bende su ticker faktory lerden isatiyorum bebişimin gelişim safhalarını nasıl yapıcam onubilmiyorumkismile

canım senın doktor kontrolnde geçirmen gereiyor gebeliğini hiç vakit keybetmeden doktorunla görüş. hem senın hemde bebeğin sağlığı için. ama bi arkadasım sağlıklı bi bebek sahibi oldu eltimde astım hastası onunda hamileliğinde hiç sorun olmadı . ama sen yınede doktorla görüş bazı ilaçlar gebelikte tehlikeli olabilir.

evet canım biliyorum ilaç kullanımı tehlikeli olabiliyomuş...ben yarın gidcem doktora sorayım bakalım....

canim folik aside hemen basla,doktorunla da en kisa zamanda astim ilaclarinla ilgili gorus,sorunsuz ve hayirli bir gebelik diliyorum.

ben cok fazla ılac kullanamıorum cok alerjık bı bunyem var cunku.ama gebelıkten önce folıkplus kullandım hamılelıkle doktorum gynoferrosanol verdı demır+folık+b12 varmıs oda sabah ıcınce dokundugu ıcın sımdı gece ıcıyorum her ay ultrasonlu muayeneye gıdıyorum 2aydır ayrıntılı ultrasondu ıkılı test yaptırdık mayısta 1kezdaha ayrıntılı ultrasonla kalbıne falan bakılcak sonra normal rutın muayeneye devam ıns

Bende 13 haftalık hamileyim astım hastasıyım hergun ilaç kullanmam gerekli, inhaler solunum ilaçlarının zararı yok dedi doktorum kana karışmıyorlarçünkü diye açıkladı, yani kullanmamak kullanmaktan cok daha zararlı mutlaka kullan dedi, hamilelerde en eskiden beri kullanılan foradil combi 'imiş onu verdi her aldıgımda kustum nerdeyse. şu anda da öksürük var baya baya kötü, bebeğim nasıl etkileniyo yrn doktora gitcem bakalım hacettepede bir profösere sorcam bebekle ilgili yapılabilecek bişey varmı etkilenmemesi için yada ne kadar etkilendiğini öğrencem

canım senin için üzüldüm cünkü bende b hastalığı iyi biliyorum aşırı derecede öksürük oluyo benimki sudiskuslardan aslına göğüs doktorum bana hamilede kalsan kullanabilirsin demişti ama yine de bi kadın doğuma sormak istiyorum su an kestimilacı...blmiorum yarın ne diyecek..

gebeligimin ilk 3 ayi kadar folik asit ve dufaston
3.cu ayinda kan tahlilleri,kan sayimi,idrar ve s.
4-5 aylara kadar bulantim oldugu icin ilac icemedim ama vitamin icmeliydim.
her ay ultrason.
6. ayimdan kramplarim fazlalasdigi icin magnezyum
7ve 8 aylar demir hapi ve vitamin.
ayrica 16 haftada 3lu test
24-25 haftada doppler
32 haftada yine doppler.
hala demir ve vitamine devam...

hamile kalmadan 3 ay önce folic asit içmeye başlamıştım.

bende ilk 3 ay folik plus ve kanamam olduğu için progestan kullandım.
3. aydan sonra elevit, calsiyum sandoz ve gyno ferro sanol içtim, halende içiyorum.
balık yiyemeyenler balık yağı tableti de içmeli. ben yediğim için doktorum bana vermedi.

eğer ilacı kesince rahatsan benden iimişsin valla (Allah daha iilik versin) ben ilacı kessem ölürüm heralde şimdi bile rahat değilim, kanımdaki oksijene baktırmıstm doktora gittiğimde geçen ay baş parmagını sokuyorsun küçücük bir alete hucrelerinn renginden biliyor kandaki oksijen oranını eve de alcaktım ondan 400tlmiş %98 kanda oksijen oranı gayet ii demişti sende baktır istersen yada başka yöntemi varsa benim bilmediğim söylersen burdan bende onu uygularım, Allahım inşallah bebeğimiz sağlıkla doğarda anasından almaz bu hastalığı hepimizin inşallah :çok üzgünüm:

cok şükür canım cok da kötü depğilim ama yinede bu hastakılğı biliyorsun bazen daralıyyorum nefes alamıorum bazende bi öksürük ciğerlerim cıkarcasına...ama senin dedğin şeyi duymamıstım cok değişik bişeymiş bende aptırayım olmadı...inşallah canım bebeklerimiz bu hastalığı almaz bizlere de hayırlı kolay doğumlar versin inşallaahh...:Saruboceq:

kızlar Allah hepimize beebişlerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inş yazılanları okudum hepiniz elevit megadyn kullanıyorsunuz bu aylarda şimdi 4.aya girdik ama doktora sorduğum halde herhangi bir ilaç vermedi kullanmam için ama bu benim kafamı karıştırdı haftaya başka doktora gidicem((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…