Hamilelikte Alınan Kilo !!

Surekli_Karisik

Kimselerin vakti yok,durup ince şeyleri anlamaya.
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2015
1.657
2.413
133
Sevgili anne adayları ve anneler merhaba :)
Daha önce belki defalarca açılmıştır ama ben de sormak istedim, ben 28+5 günlük hamileyim, ilk dört ay sadece bir buçuk kilo aldım, sonra bir buçuk ayda yaklaşık on kilo aldım, şimdi 29 haftada yani toplamda 14,5 kg aldım. Son 11 haftayı 2-3 kg ile kapatmam mümkün mü acaba ? aranızda böyle olan var mı ?

Onu bilmem ama kendini kötü hissetme ben 1,75 boyundayim ilk. Ayda 73 kg şimdi 38 haftalığım 97 kg cktm herkes verirsin diyor takip edicem bakalım

Ben de 1.70 boyundayım, 63 ile hamile kaldım şimdi 78 kilo olmak üzereyim. doğuma kadar 80 olsam sevinirim ama son haftalarda çok kilo alınıyormuş diye duydum. senin de çok az kalmış, inşallah sağ salim alırsın bebeğini kucağına ve inşallah tez vakitte veririz kiloları

yedıklerınıze mı dıkkat etmıyorsunuz acaba ?? 10 kg cok geldı dengesız kılo almışınız ve cok fazla almışşınız. ben su an 14. haftanın içindeyim toplamda 2,5 kg aldım abur cubur-hamur ısı ve tatlıyı neredeyse hıc yemıyorum. onun harıcı herseyden abartmadan yıyorum ,ıcebıldıgım kadar su da ıcıyorum ve boyle gıderse hedefım ayda bır kılo alarak devam etmek ...
bence bır doktora gorunup şekerınıze ve tıroıdlerınıze falan baktırın.. fazla alınan kılolar anneye zarar ..

valla canım istediğin kadar dikkat et bana 6. aydan sonra oldu olanlar 6.aydan sonra kilo alımım çok hızlandı. Şuan doğumu bekliyorum 172 boyum 64 kilo ile hamile kaldım şuan 80i gördüm 81 çıkıyorum tok karnına. inşallah hızlı verebiliriz görenler az kilo almışsın diyor ben de 12 ile kapatırım diyordum ama son aylar uçtu maalesef

sız yıne normal almıssınız toplamda 16 kg zaten sızın baslangıc kılonuz baz alınırsa normal bır kılo... ama bayan bır anda cok fazla kılo almıs..

Aslinda son aylarda mide yanmasi ve sislikden yemek yenmiyor en azindan ben kahvalti haric oturup corba arkasina yemek yiyemiyorum . toplam da 8 kilo aldim tam 1 ay kaldi doguma alirmiyim almazmiyim gorucez

bırde merak ettım sız artık son haftaya gırmıs gozukuyorsunuz, ana ogun ve ara atıstırmalıklar harıcı her canınız ıstedıgınde bırseyler yıyor muydunuz??
ben sabah kahvaltı yapıyorum ıs yerınde sımıt-peynır-zeytın yanına bır kutu sut ya da kasarlı bır tost...
öğlen iş yerinde çıkan yemeği yiyorum, 3 çeşit sulu yemek bazen yanına tatlı bazende yogurt yada ayran veyahut meyve oluyor.
öğlen ile akşam arası bır ya da ıkı adet meyve yıyorum.
bırde akşam yemegı, akşam yemek sonrası da yersem sadece meyve o da bır yada ıkı adet mzu,elma,armut vs...
su da ıcebıldıgım kadar ıcmeye gayret edıyorum ve wc ye duzenlı cıkıyorum sımdılık...
bence yedıklerımız de etken ve metabolızmamız...

Ben de çalışıyordum bayram tatilinde beraber izne çıktım. Evde olunca düzen biraz bozuluyor. Ana yemeklere çok düşkün değilim hamilelik öncesi gibi normal porsiyonlarım. 20. haftaya kadar çok iştahsızlık bulantı sorunum vardı sonrasında herşeyi yiyebilmeye başladım. çalışırkenki düzenim, sabah 8 kahvaltı şubeye gidince 10 gibi meyve arası 12.30 öğle yemeği 15.00 bir büyük bardak süt 17.00 gibi meyve akşam evde de akşam yemeği yiyorum. Şimdi evdeyken sabah 9 gibi kalkıp büyük bardak ballı süt 1 tane muz yiyip yatıyorum 12 gibi kahvaltı yapıyorum aralarda meyve yiyorum akşam yemeği gece çayın yanında bir iki bisküvi belki. çok büyük miktarlar değil de sık sık yemeğe gayret ediyorum. ona rağmen son aylarda hızlı geldi bana kilo alımım 3-3.5 kilo alıyordum.
Sizin de yeme düzeniniz gayet iyi sonuna kadar sağlıkla gidersiniz inşallah.

benımde ılk 7-8 hafta ıstahım pek yoktu , sımdı normal yeme duzenıme dondum , sadece ara ogun meyve ekledım. kuruyemıste yıyın dıyorlar ama ben onu arada cok canım ısterse bır avuc kadar tuketıyorum, kendımı sartlandırmıyorum sunu da yemem lazım dıye kısacası...
benım pek bulantım olmadı bır ıkı ufak ıstıfrayı saymazsak..
55 ıle basladım şu an 57,5 im. akşam tartılırsam 58 gelıyorum. bebeğınde su an için gelişimi normal, bakalım inşallah hedeflediğim maksımum 10 kg ile hamılelıgımı tamamlarım

ceviz ve kavrulmamış badem de öneririm ara atıştırmalık olarak keyifle geçirmeni dilerim bu güzel süreci

Amin inşallah etrafımdaki insanlar iki mi diyor zoruma gidiyor ama inşallah bebisimizi kucahmza alalım gecicek insalllahhhh

Kilo alımı tamamen bünye ile alakalı sanırım 36.Haftamdayım toplamda 12 kilo verdim bebeğimde 15gün önce 2,500 gr idi

Ya ilk 14-16. haftada ben de 1-2 kilo almıştım, dr her şey normal dedi, vücut su toplamış olabilir, birden aldıysanız birden gidebilir Dedi ama dediğiniz gibi çok dengesizce oldu. Bu arada size de güzel bir hamilelik diliyorum. Sağlıkla alın kucağınıza. :)

İlk 12 haftama kadar hiç kilo almamıştım bende. Sonra iki haftada 1 kilo almaya başladım. daha sonraları metabolizma o kadar yavaşladı ki az yesem bile kilo alır hale geldim. İnşallah sizin öyle olmaz. Ben anlamadım valla :)

ben kılo aldım ortalama ayda bır kıloya tekabul edıyor

ama yedıklerıme dıkkat edıyorum , her gordugume saldırmıyorum , canımda oyle sureklı bırsey ıstemıyor ac kalmamaya ve duzenlı beslenmeye gayret edıyorum sadece temennım bu sekılde gıtmek ama tabıkı bılemem ılerde ne olur..

sız kaç ıle basladınız su an kac kılosunuz acaba?

Dediğiniz gibi bende hamur işi, abur cubur yemem. Önceki yememe göre fazladan meyve, süt arada birde çikolata ekstralarım oluyor yani :) Ama önceki gibi çalışmıyor metabolizmam işte, o yüzden fazla kilo alıyorum. Yoksa ilk üç ay da aynı düzendeydim ama hiç kilo almadım mesela, vücutla alakalı herhalde, inşallah sizin öyle olmaz :)

75 le hamile kaldım 87 kiloyum şimdi, 12 kilo aldım yani. 75 kiloydum ama yağ yoktu, fit bi görünümüm vardı, şimdi popom büyüdü, yanaklarım şişti, kollarımda sanki büyüdü dalga geçiyorlar artık benimle

kızlar nasıl aldınız bu kıloları ben ılk 4 ay da 7 kılo verdım
suan 6 aylık hamıleyım toplam da 10 kılo vermıs oldum
hamıleyım dıye hem cok saglıklı beslendım hemde ılk aylarkı mıde bulantım ve kusmalarım kılo verdırdı
sızde hıc ıstah kesılmesı kusma olmadımı

cok almamısınız ama ya bence maksımum 15 ile tamamlarsınız gebelıgınızı.. zaten 9-12 arası normal dıyorlar

bırkaç ıstıfra durumu harıc kusmam olmadı, mıde eksımem olmustu bır ara o da bırkaç gun surdu gectı...
ben duzenlı kılo alıyorum cunku rahat gebelık gecırıyorum baslangıcından berı ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…