Hamilelikte ameliyat yarası izi

zombimilena

kb
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2018
157
121
18
GAZİANTEP
Merhaba,

Ben Kübra, şu anda 22+3 hamileyim. 2015 yılında bir kaza sonucu iç kanama yaşadım ve ameliyat olmak zorunda kaldım. Tam göbek deliğimden 5 cm yukarı ve 5cm aşağı olarak toplam 10 cm uzunluğunda bir ameliyat izim var ve üzerinde skar oluştu. yani tam iyileşemedi. Bu şekilde hamile kaldım. Doktorum bu şekilde hamile kalabildiysen bir sıkıntı olmaz dedi fakat aranızda bu gibi bir durumu olan var mı? Karnım Büyümeye başladığından beri yara izim acımaya ve içerden sızlamaya başladı. Bebeğime sıkıntı olur mu korkusu da var. Daha çok büyüdüğünde ne gibi bi sıkıntı ile karşılacağımı bilemiyorum. Tecrübeli olan varsa durumunu anlatabilir mi?

Sezaryen sonrası hemen hamile kalıp 1 yıl içinde tekrar sezaryen olanlar var. Eminim riskleri vardır ama bir şekilde oluyor. Sizin için de ufak tefek ağrıdan sızıdan öteye geçmez umarım sıkıntısı.

Cildinizi esnek tutacak susam yağı,zeytinyağı,kantoron yağı vs bol bol sürün.Ayrıca kolojena arttırıcı gıdalar tüketin (paça çorbası,yumurta vs. vs.)Ve de en önemlisi bebeğe yarar şeyler yiyin çok kilo almamaya çalışın

benim apandisit ameliyatı izim var ameliyat 10 sene önceydi. acıma olmadı hiç bir şey olmadı bebeğe ne zararı olacak ki onuda anlamadım. sadece ameliyatınız yeniyse size böyle ağrı yapabilir.

benim apandisit ameliyatı izim var ameliyat 10 sene önceydi. acıma olmadı hiç bir şey olmadı bebeğe ne zararı olacak ki onuda anlamadım. sadece ameliyatınız yeniyse size böyle ağrı yapabilir.
Şöyle ki, hipertrfofik skar tam adı. yani yara izim iyileşmedi ve kalınlaşarak büyüdü sanki derimin üzerinde büyüyen uzun solucan var gibi kazaklarımın dışından dokunan bile farkedebiliyor.

Şöyle ki, hipertrfofik skar tam adı. yani yara izim iyileşmedi ve kalınlaşarak büyüdü sanki derimin üzerinde büyüyen uzun solucan var gibi kazaklarımın dışından dokunan bile farkedebiliyor.
evet biraz farklı bir durum bir fikrim yok malesef . doktorunuzla görüşün bence ağrı yaptığını söyleyin kolay gelsin

Doktor ne diyor? Normal Doğum yapsanız ıkınırken bişey olur muymuş?
Sezaryen olsa bi kesik daha zarar verir miymiş?

Bi fikrim yok dua edip çıkacağım . Sağlıkla vaktiyle doğurmak nasip olsun inşallah.

Burdan doktor dahi olsak yarayı görüp sizi muayene etmeden saglikli yorum yapamayiz. Alanında uzman.bir doktordan yorum alun kesinlikle. Dilerim sıkıntısız gerçekleşir dogumunuz

Birsey olmaz cnm eger sizlama yada agrin cok olursa doktoruna mutlaka danis. Ben 2018 subat ayinda dogum yaptim. 3 ay sonra tekrar hamile kalmışım suan 6 aylik hamileyim. Yine 2019 şubat ayinda doğum yapicam. Cok şükür pek bi sıkıntım olmuyor. Cok nadir dikislerimde sizlama oluyor o kadar da olur diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…