hamilelikte ameliyat

EFSANE202

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2008
419
7
96
Afyon
arkadaşlar merhaba ben 27 haftalık gebeyim 24. haftamda acilen apandisitten ameliyat olmak zorunda kaldım genel anestezi verildi. allaha şükür bebeişim iyi ama endişelenmemek elde değil. hamileyken ameliyat olan yada çevresinde böyle bir olay yaşayan varmı bebek yada bebekleri sağlıklımı merek ediyorum. yazılarınızı bekliyorum.:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

ben sadece sunu bılıyorum arkadasım doktoru apandıs amelıyatı bıle yapıyoruz artık hamılelıkte demiştti

canım 6. ayın sonuna kadar hamilelere yapılabilen hafif dozlu aneztezilerle ameliyat yada diş çekimi yapılıyor diye biliyorum bi arkadaşım dişinde minik bir ameliyat oldu sanırım25. haftasıydı 6. aydan sonra yapmam demiş doktor bebişte baya sağlıklı 1-2 haftaya kadar doğacak inşallah.korkma bişey olmaz canım

bir tanıdığımızın kızı 5 aylık hamile iken apandisit amaeliyatı oldu. doktorlar önce bebek için sakıncalı bebeği alın demişlerdi , bu bayanda doktor üstelik kabul etmedi bebeği aldırmayı ama genel anestezi ile değilde lokal ansetezi ile olmuştu ameliyatını . detaylarını çokta bilmiyorum annem anlatmıştı. doğum yaptığını duyunca özellikle sormuştum bebek nasılmış diye bebk gayet sağlıklı imiş .

Bence hiç korkma televizyonda seyretmiştim kadın beyin ameliyatı olmuş ve birçok ilaç içmiş çocuğuda çok sağlıklıydı için rahat olsunkaydirigubbakcemile4:lepi:

benim arkadaşım 22 haftalık hamile taş ameliyatı oldu hiç birşey olmaz korkma sağlıkla alırsın kucağına bebeğini

bayanlar hamilelikte apandisit ameliyatı olduysanız veya olan bir tanıdığınız varsa doktor ve yer tavsiye edebilirler mi?
bu konuda çok endişeliyim...

19 haftalik hamileyim. Dün safra kesesi ameliyati oldum. Bebeğim iyi umarım başka bir sıkıntı yaşamayı. Safra kesemde milimetrik taşlar vardı sürekli sancı ataklarım oluyordu.doktorlar gebeligin ilerleyen dönemlerinde ameliyat olamayacağını ve taşlar kanala düşerse çok daha tehlikeli olacağını söyledi.

Bende 31. Haftada apandisitten genel anestexi ile ameliyat oldum bebeğim sağlıklı şğkür doğuma 1 ay kaldı karnım büyüdükçe korkuyırum inşallah normal doğum yapabilirim

Merhaba konunun üzerinden baya geçmiş gerçi ama ben 30. Haftadayım ve yarın safra kesesi ameliyati olacağım bu haftalarda böyle bisey yaşayan var mi acaba

Merhaba konunun üzerinden baya geçmiş gerçi ama ben 30. Haftadayım ve yarın safra kesesi ameliyati olacağım bu haftalarda böyle bisey yaşayan var mi acaba

30. Haftamda safra kesesi ameliyati oldum ameliyattan 1 saat sonra ayaktaydim 2 . Gun itibari ilede yalnizdim kendi isimi kendim yapiyordum. Ameliyat sonrasi biraz kasilma oldu gecti ilac falan verdiler. Ameliyataykende cigerleri icin ne olur ne olmaz diye kortizon yapmislar . Bunun la ilgili baslik acmistim ben hamilelikte safra kesesi ameliyati diye. 2 hafta gecti ameliyat uzerinden gayet rahatim

arkadaşlar merhaba ben 27 haftalık gebeyim 24. haftamda acilen apandisitten ameliyat olmak zorunda kaldım genel anestezi verildi. allaha şükür bebeişim iyi ama endişelenmemek elde değil. hamileyken ameliyat olan yada çevresinde böyle bir olay yaşayan varmı bebek yada bebekleri sağlıklımı merek ediyorum. yazılarınızı bekliyorum.:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:
benim ikiz kardeşim apandis ameliyatı oldu hamile oldugunu bilmiyordu sonra ögrendi 3. çocuguydu ve durumu iyi dogumuna az kaldı hiç bi sorunu yok ilk 2 çocugu da sezeryan buda mecburen sezeryan olacak ama bebekte anneside gayet saglıklı

30. Haftamda safra kesesi ameliyati oldum ameliyattan 1 saat sonra ayaktaydim 2 . Gun itibari ilede yalnizdim kendi isimi kendim yapiyordum. Ameliyat sonrasi biraz kasilma oldu gecti ilac falan verdiler. Ameliyataykende cigerleri icin ne olur ne olmaz diye kortizon yapmislar . Bunun la ilgili baslik acmistim ben hamilelikte safra kesesi ameliyati diye. 2 hafta gecti ameliyat uzerinden gayet rahatim
Ya evet bende şimdi yazdıklarınızı okuyordum yarın olacak benimde kapalı ile başlayacağız yapamazsak açığa dönecek falan dediler çok tedirgin oldum o nedenle sormak istedim çapa da olacağım ameliyatımı bende

Ya evet bende şimdi yazdıklarınızı okuyordum yarın olacak benimde kapalı ile başlayacağız yapamazsak açığa dönecek falan dediler çok tedirgin oldum o nedenle sormak istedim çapa da olacağım ameliyatımı bende

Ben ozel bir hastanede oldum ama baya iyi bir prof yapti ameliyatimi. Eski tabip odasi baskani yine marmaranin eski genel cerrahi anabilim.dali baskani.... kapali yaptilar hatta yapisiklik falan varmis ama hoca sagolsun yapti. Zaten iltihaplanmis artik safra kesem akut kolesistide dogru donmus. Cok ciddi agri ataklarim vardi dolantinle anca kesiyoduk. Sizde sıkınti ne

benim sabahtan beri sag tarafımda bıçak gibi saplanan bi ağrı var.gaz geziyor diye oyalanip duruyorum ama tirsmiyor degilim :(
apadisit olsa 10 dk agriyip, 5 dk ara verir mi?
yoksa aralıksız ağrır mı?

benim sabahtan beri sag tarafımda bıçak gibi saplanan bi ağrı var.gaz geziyor diye oyalanip duruyorum ama tirsmiyor degilim :KK43:
apadisit olsa 10 dk agriyip, 5 dk ara verir mi?
yoksa aralıksız ağrır mı?

Sag tarafin alti mi ustu o da onemli... mesela safra kesesi sag ustle orta kismia dogru apandist altta .. ama apandist ortandan basla r karin bolgesinden sag alta toplanir zamanla. Ve surer. Ayaga kalkip parmak uclarinizda yukselip birden topuklarinizin uzerine dusup siddeti degisiyor mu bakabilirsiniz. Bu rebaund var mi yok mu agri tepkisi var mi yok mu siddet degisiyir mu anlamak icin yapilir

Sag tarafin alti mi ustu o da onemli... mesela safra kesesi sag ustle orta kismia dogru apandist altta .. ama apandist ortandan basla r karin bolgesinden sag alta toplanir zamanla. Ve surer. Ayaga kalkip parmak uclarinizda yukselip birden topuklarinizin uzerine dusup siddeti degisiyor mu bakabilirsiniz. Bu rebaund var mi yok mu agri tepkisi var mi yok mu siddet degisiyir mu anlamak icin yapilir
denedim canim değişmedi
bende gaz dolaşıyor sanırım
şimdi sol orta kısma gecti çünkü :(
2. gebeligim ilkinde böyle gsz sorunu hic olmamıştı.

Back
X