hamilelikte antibiyotik kullanilirmi.

maviruyadyg

Üye
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2015
312
109
18
38
Mrblar. Ben 4 bucuk aylık hamileyim. Hamileligim cok zor geciyo bide kulagimdan rahatsızim hamile kalmadan önce tedavi görüyordum hamile kalinca biraktim akmaya basladi dr gittim igne ve antibiyotik verdi. Kadin dogumcu drumu aradim kullan bisey olmaz dedi ben guvenemeyip baska dr daha sordum igneyi kullanma antibiyotik bisey yapmaz bebege dedi ama ben yinede korkuyorum. Hamileyken antibiyotik kullanan varmi.

ben varım.
astım hastasıyım, o dönem faranjit olmuştum.

göğüs hastalıkları doktorum, ilerlemesin ilaç kullan dedi.
hamilelikte gönül rahatlığı ile kullanabilirsin bu ilacı dedi.
kadın doğum doktoruma da danıştım.
o da kullan dedi.

ben de kullandım.
kullanmasaydım uzun süre ciddi sorun yaşayacaktım, daha öncesinden de oldu biliyorum.
bu sebeple tereddüt yaşamadım. pişman da olmadım.

Gecmis olsun cnm. Ya ne bilim cok korkuyorum bisey olursa bebeğim diye ama kulagimdaki akinti 5 aydır var damla kullandım durmadi galiba kullanicam gün geçtikçe ilerliyor.

ben kullandım canım ama dr. kontrolünde tabi

Ben varım
Dislerimden çok çektim gebelik kategorisi B olanı verir zaten doktorlar

Gecmis olsun cnm. Ya ne bilim cok korkuyorum bisey olursa bebeğim diye ama kulagimdaki akinti 5 aydır var damla kullandım durmadi galiba kullanicam gün geçtikçe ilerliyor.

yani öyle idare ediyorsan kullanma istersen ilaç bu kadar kafaya takacaksan.
ama hayat kaliteni düşürüyorsa 2 doktora da danışmışsın zaten kullan demişler. çok üzülme yani.

Tip doktorunun soyledigi degil de burdaki uyelerin soyledigi mi onemli..
Buna gore mi tedavinizi uygulayip uygulamamaya karar vereceksiniz.. sasirdim.
Ay bukadarini ben düşünmemiştim Sağol ya. fikir almak güzel bişey. Her tıp doktorunada guvenilmiyor örnek biri iğneyi kullan hic bisey olmaz diyo diğeri iğne asla olmaz diyo.

yani öyle idare ediyorsan kullanma istersen ilaç bu kadar kafaya takacaksan.
ama hayat kaliteni düşürüyorsa 2 doktora da danışmışsın zaten kullan demişler. çok üzülme yani.
cnm biraz zor hamile kaldım cnm korkum ondan. Bazen kalabalık bir ortamdayken falanda akıyor zir oluyo. Cok kararsız kaldim

Tip doktorunun soyledigi degil de burdaki uyelerin soyledigi mi onemli..
Buna gore mi tedavinizi uygulayip uygulamamaya karar vereceksiniz.. sasirdim.

çoğu konuda böyle düşünsem de, arkadaş iki doktora danışmış, yine de kararsız kalmış.

hani Nasrettin hocanın bana eşekten düşeni getirin hikayesindeki gibi ...

Bende de idrar yolu iltihaplanmasindan dolayi son uc ayda kullandim doktor kontrolunde hatta ilerlerlerse bidahakine ignede verrbilirim dedi ancak antiniyotige devam ettim

Mecburi durumlarda kullanılıyo. Mesela kanda enfeksiyonum vardı antibiyotiğin zararı enfeksiyonun vereceği zararla karşılaştırılamazdı kullandım mecburen.

Bende hamileyken boğaz enfeksiyonu geçirdim.Kadın doğum kullan dedi,emin olamadım,enfeksiyon hastalıkları dr sordum,kesinlikle kullanma dedi,her ihtimal kullanmadım ama sende KBB dr sorsan,haliyle hamile hastaları da vardır,daha bilgi sahibidirler.

Bir kere dişim için kullanmıştım. Bir kere de idrar yolu iltihabı için.
Hamilelikte enfeksiyonun antibiyotikten daha çok zararı var. Her antibiyotik verilmez zaten doktorlar biliyor da yazıyor.

çoğu konuda böyle düşünsem de, arkadaş iki doktora danışmış, yine de kararsız kalmış.

hani Nasrettin hocanın bana eşekten düşeni getirin hikayesindeki gibi ...

Olabilir evet ama mesela durum tam tersi olsaydi,
yani doktor x maddesini onermiyor ama sagdan soldan kulaktan dolma "ay ben kullandim hic bir seycik olmadi"denildigi zaman,
bu tarz cumleler halk arasinda oyle bir yayiliyor ki, X teyzenin dedigi dogru olmus oluyor..
Cok duydum cok gordum ne yazik ki..

Iki kelam ettim diye konunun dagilmasini farkli yerlere gitmesini istemem..

Kulak akıntısından çok çektim. O iltihap kurumazsa çok kötü sonuçlar doğurabilir. Benim iğne ve antibiyotikle zor kurudu. Kullan lütfen ilaçlarını. Şakaya gelecek bir durum değil Sağlıkla kucağına al evladını bu arada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…