Gebeliğe Hazırlık Hamilelikte antidepresan

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Sinddy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2015
300
76
98
Hamilelikte antidepresan kullanıp saglıklı dogum yapan var mı acaba

Hiç bir şekilde önerilmiyor demek doğru olmaz.Ben şuan antidepresan kullanıyorum.Gebelik düşünüyodum.Daha önce ilacı bırakıp denedim fakat olmadı.Gebe kalmam daha da zorlaştı.Psikiyatristim ilacı değiştirdi.Senin durumunda kullanman daha doğru olur.Hamile kalsan stres daha kötü etkiler bebeği dedi.Bilhassa muayene için gittiğim kadın doğumcum da aynı şeyi söyledi ve ilaca devam et dedi.Zararsız diyemeyiz illaki ilaç kullanmamak en iyisi ama mecbur kalınan durumlarda veriyoruz ilacon güvenli sen kullanmaya devam et dedi.Yani psikiyatristiniz ve kadın doğumcunuzla görüşün kar zarar dengesine bakılıp veriyorlar.Bu konuda çok araştırdım çok makale okudum ve bir çok uzmana danıştım.Çoğu kar zarar dengesine bakılmalı stres bebeğe daha zararlı görüşünde.

Ben de cok direndim ilacsız bekledim hamile kalamadım o arada rahatsızlıgım azdı tekrar baslamam gerekti ilaçsız baya durdum ama sonra patlak verdi basta hamile kalsaydım ilk bıraktıgımda dogururdum ama nasip işte şimdi doktor hamile kaldıgında kesersin dedi İnsan yinede tedirgin oluyor Allah saglıklı evlat nasip etsin hayırlısıyla

Amin inşAllah hiç tedirgin olma psikiyatristine danış şöyle düşün stres daha zararlı gerekirse hamileykende zaten verir doktorunda her şeyin çaresi var be benim psikiyatrim dediki anksiyete panik atak gibi psikolojik rahatsızlıklar hamilelik döneminde azalıyor yapılan araştırmalara göre dedi.Yani olduğundan çok daha iyi hissedebilirsin dedi bende mesela şuan 50 mg lustral kullanıyorum hamile kalınca doz düşürecek doktorum iyi hissedersemde bırakacağız.Hamilr olup günde 3 4 tane sigara içen anneler var sigaranın bir tanesi bile zehir üstelik keyif için oysaki biz sağlık için içiyoruz o ilaçları biz iyi olmalıyız ki bebeğimize verimli olabilelim hamile kalınca.Bu arada siz ne ilaç kullanıyorsunuz?

ben de cipralex kullanıyorum şu an. Bizim de çocuk planımız var. Doktoruma söylediğimde tedavinin 1 sene kadar devam ediceğini, yaşımın daha genç olduğunu ve çocuk planımı ertelememi tercih ettiğini söyledi. Olursa eğer konuşuruz dedi. Anksiyete için kullanıyorum ben de. Eğer kalırsam ne diycek merakediyorum. Ama dediklerniZde haklısınız.

Bende citoles kullanıyordum 20 mg cipralexin muadili bunla hamile kalmak sakıncalı lustrale geçelim dedi lustral 25 mg ile başladım 15 20 günlük süre çok sancılıydı ilaç değişimi olduğundan çünkü farklı etken maddeler beni çok sarstı bana psikiyatristim lustralle gönül rahatlığıyla hamilr kalabileceğimi söyledi üstelik citoles yani cipralex benim prolaktin hormonumu yükseltti 26.8 di lustrale geçtim yeni ölçtürdüm 17 ye düşmüş prolaktin hormonu yüksekliği gebeliği yavaşlatıyor sizde doktorunuzdan size en güvenli antidepresana geçirmesi konusunda yardım isteyebilirsiniz bende de anksiyete var ve şuan lustralde citolesin verdiği etkiyi verdi hemenhemen en azından ataklar geçirmiyorum kaygılarım azaldı büyük ölçüde

Paxera yarım bir de prozac kullanıyorum bir de kardiyoloji carpıntı için tensinor vermişti onu kullanıyorum haklısın ne kadar iyi hissedersek o kadar yararlı oluruz

Paxera yarım bir de prozac kullanıyorum bir de kardiyoloji carpıntı için tensinor vermişti onu kullanıyorum haklısın ne kadar iyi hissedersek o kadar yararlı oluruz
Panik atak mı var sende anksiyete mi yani paxera ve prozacın birlikte kullanıldığını duymamıştım ilgimi.çekti

Merhaba. Ben kullandım herhangi bir sorun olmadı. 16. Haftamda başladım 32 . Haftamda bıraktım o 16 hafta ölüm gibiydi tabi. Doktorunuzla konuşun için diyorsa korkmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…