- Konu Sahibi Umudumm Allah
-
Bende 11 haftalık gebeyim salı günü doktoruma gidecem o zaman soracağım siz de doktorunuza sorun en iyi bilgiyi o size verir . Ama aşı olmak bence de önemli .Selamun aleyküm hanımlar ben 25 haftalık gebeyim daha önce kovidi çok zor geçirdim biontech aşısı olmaya karar verdim ama hastanede gebeyim diye yüksek risk gurubunda olduğum için aşı olamadım ve bir kez daha kovid olmaktan korkuyorum aranızda kaç haftalık gebeyken aşı oldunuz cevaplarsanız çok sevinirim
çok teşekkür ederim doktoruma sorduğumda doğumdan sonra öneriyorum dedi fakat kovidi çok ağır geçirdiğim için bi daha olmaktan korkuyorum en azından gebeliğin biraz daha ileri evresinde yaptırabilir miyim diye araştırmada yapıyorumBende 11 haftalık gebeyim salı günü doktoruma gidecem o zaman soracağım siz de doktorunuza sorun en iyi bilgiyi o size verir . Ama aşı olmak bence de önemli .
Doğumdan sonra da bebek emziriyorsun diye ertelenecek . Doktor niye öyle dedi anlam veremedim .çok teşekkür ederim doktoruma sorduğumda doğumdan sonra öneriyorum dedi fakat kovidi çok ağır geçirdiğim için bi daha olmaktan korkuyorum en azından gebeliğin biraz daha ileri evresinde yaptırabilir miyim diye araştırmada yapıyorum
aslında çok iyi doktorlarada sordum gebelikte emzirmede de hamilelik düşünenlerede yaptırabilirsiniz hiç bir şekilde zararı yokmuşDoğumdan sonra da bebek emziriyorsun diye ertelenecek . Doktor niye öyle dedi anlam veremedim .
Tabi bende ilk 3 aydan sonra yapılıyor diye biliyorum . Yaptırma diyen doktor aşı karşıtı olabilir maalesef aşı olmaktan korkuyorz ama covid olunca atlatıp atlatamayacağımız belli olmuyor . Aşıdansa aşı olmamak daha riskliaslında çok iyi doktorlarada sordum gebelikte emzirmede de hamilelik düşünenlerede yaptırabilirsiniz hiç bir şekilde zararı yokmuş
Bence doktorunuzu dinlemeniz gerekli veya düzgünce tekrardan bu konu hakkında konuşun doğumdan sonra diyorsa belki bir bildiği vardır diye düşündümçok teşekkür ederim doktoruma sorduğumda doğumdan sonra öneriyorum dedi fakat kovidi çok ağır geçirdiğim için bi daha olmaktan korkuyorum en azından gebeliğin biraz daha ileri evresinde yaptırabilir miyim diye araştırmada yapıyorum
Merhaba doktorunz ne önerdi acaba? Kaçıncı haftada uygun buldu eğer ol dediyseBende 11 haftalık gebeyim salı günü doktoruma gidecem o zaman soracağım siz de doktorunuza sorun en iyi bilgiyi o size verir . Ama aşı olmak bence de önemli .
14.haftada ol kesin dedi . Ama eşimin arkadaşının eşine de olma bu aralar düşükler arttı demiş başka bi doktor belki de korkutmak için dedi bilemiyorum çevremde aşı olan hiçkimse de bir sorun olmadı kuzenimde hamile iki aşısını da oldu ama ne yapacağımı şaşırdım bir ay daha bekleyeyim dedim .Merhaba doktorunz ne önerdi acaba? Kaçıncı haftada uygun buldu eğer ol dediyse
Corona olsak bebege zararı daha büyük olacak bence ilac da yasak. Hele son aylar akciğer vs tutuluu artıyor ölüm riski bile var. Ben bu yüzden sanırım ollacağım14.haftada ol kesin dedi . Ama eşimin arkadaşının eşine de olma bu aralar düşükler arttı demiş başka bi doktor belki de korkutmak için dedi bilemiyorum çevremde aşı olan hiçkimse de bir sorun olmadı kuzenimde hamile iki aşısını da oldu ama ne yapacağımı şaşırdım bir ay daha bekleyeyim dedim covid olsak
ÖZET :
Hamilelikte aşının güvenilirliği konusunda bazı araştırmalar yapılmış olsa da, daha fazla araştırma yapılmasına ihtiyaç vardır.
Doktorunuzun tavsiyeleri doğrultusunda karar vermekte fayda var.
Bende olacağım tabi doktorum da çok korkuttu kışın daha kötü olacak hamile olunca virüsü kapman kötüye gider dedi hem bebeğe de zarar verir deyinceCorona olsak bebege zararı daha büyük olacak bence ilac da yasak. Hele son aylar akciğer vs tutuluu artıyor ölüm riski bile var. Ben bu yüzden sanırım ollacağım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?