hamilelikte aşırı kilo alanlar yardımmmm

askveask

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2016
36
15
38
Merhaba

8+3 haftalık hamileyim. 55 kilo ile hamile kaldım ve şuan 61 kiloyum. Miğde bulantım hiç olmadığı için eski düzen yeme şeklim devam etti. Ama şuan 6 aylık hamile gibi görünüyorum. İlk hamileliğimde böyle olmuştu.
Bu konuyla alakalı bilgi sahibi olan varmı veya yapmam gereken bişey varmı ???

Çok fazla Almış sin be güzelim. Biraz yürüyüş yap biraz dikkat et canım. .

neden kilo aldığınızı tespit ettiyseniz ona göre dikkatli davranıp daha kontrollü kilo almanız sizin için daha iyi olur. mesela fazla yağlı, kızartma tarzı şeyler yiyorsanız bunu değiştirmek gibi. ama normal beslenme düzeninize rağmen aşırı kilo alyorsanız en mantıklısı doktorunuza danışmak

normal beslenme düzeninde devam ettiğim halde aldım bu kadar
Diyetisyene yönlendiriyo doktorlar

özellikle 5.aydan sonra kilo artısı bir hayli artıyor daha çok dikkat etmelisiniz Allah yardım etsin kilo vermek yememeye çalışmak çok zor ama kendi ve bebişinizin sağlığı için az sabır selamet

özellikle 5.aydan sonra kilo artısı bir hayli artıyor daha çok dikkat etmelisiniz Allah yardım etsin kilo vermek yememeye çalışmak çok zor ama kendi ve bebişinizin sağlığı için az sabır selamet

Teşekkür ederim
Ama az yedigim halde bu kadar kilo aldim nasil oldu anlamadim

bence az yiyip çok kilo alıyosanız başka bi doktorun daha fikrini alın içiniz rahat etsin. tabi az yemekten ziyade dengeli ve sağlıklı beslenmek önemli

bence az yiyip çok kilo alıyosanız başka bi doktorun daha fikrini alın içiniz rahat etsin. tabi az yemekten ziyade dengeli ve sağlıklı beslenmek önemli

Bana herkes iç karnın yoktur diyo
Birde diger hamileliğimde su ikizi diye tabir ediliyodu. Yani suyum fazlaymış birde iç karın olmayınca mı böyle oluyo acaba
Daha önce bu durum kimsenin başına gelmedimi

iç karın neymiş hiç duymadım ama doktorunuz ne açıklama getiriyo

Bana herkes iç karnın yoktur diyo
Birde diger hamileliğimde su ikizi diye tabir ediliyodu. Yani suyum fazlaymış birde iç karın olmayınca mı böyle oluyo acaba
Daha önce bu durum kimsenin başına gelmedimi
Benim başıma geldi ama yapacak bişey yok.
İlk bebeğim de 50 kiloyla hamile kaldım 79 kilo 800 gramla doğuma girdim :)
İkinci bebekte de aynı şekilde kilo almıştım (Ama o bebeğim öldü)
Üçüncüye hamileyim 10 haftalığız ve 6 aylık gebe gibiyim :)
58 kiloyla gebe kaldım şu anda 63 kiloyum.Bende az ve çok sık yiyorum her saat başı acıkıyorum Besmele de çekiyorum ama midem hemen kazınıyor gar gur sesler geliyor midemden hatta gece uykudan uyanıp yediğim oluyor.
Günde 250 ml süt içiyorum sütten kilo alıyorum diyeceğim ama gebe kalamadan öncede içerdim.
Vallahi bende anlamıyorum bu kadar kiloyu neden alıyorum?
Bildiğim bişey varsa hep 36 yada 38 beden oldum her gebeliğmden sonra 1 yıl içinde eski kiloma döndüm.

Bu bir tek benim başıma gelen birşey değil demekki
Benimde bu 3. hamileliğim aynen ikinci bebeğim 4 ayına yaklaşırken karnımda öldü ve ben 4 ayda 16 kilo almıştım
Şimdide hızla alıyorum doğum sonrası diğerlerinde verdim kiloyu ama bunda bilemiyorum
Sadece aşırı kilo almamın bebeğime bir zararı olur diye korkuyorum

Hayır bebeğine zararı olmaz ama doğumu zorlaştırır o kadar.
Fazla tuz ve şeker tüketmemeye çalış.
Benim yaşım 40 olduğu için benim gebeliğim biraz tehlikeli tabi.
Herşeyin hayırlısı inşaAllah.

Ben 61-62 kg idim hamile kaldığımda. İlk aylarda bir kilo aldım aman allahım! Hep ya böyle alırsam napıcaz doğuma kadar dedik. Sonra vücudum o şekilee kaldı göbeğim büyümeye devam etti. Sonuç olarak bir buçul ayım daha var fakat 20 kg aldım. Bedenim o ilk kilomla aynı hafif yüzüm kilo aldı. Benim gibi olabilirsin. Eğer imkanın varsa yürüyüş yap ve diyetsyene git canım. Ben dyetisyenden illallah ettiğim için tercihh etmedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…