Hamilelikte az kilo alma

Unfortunate

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2014
659
400
33
Merhaba annişler
Yorumlarınız benim için önemli şimdiden teşekkür ediyorum.
26 haftalık hamileyim. 1.60 boyundayım ve kendimi bildim bileli 46-47-48 kilo civarındayım. Hamileliğimin ilk aylarında çok bulantı ve kusma yaşadım ve 48 den 42 ye falan düştüm. Bugün sağlık ocağına gittim ve 52 kilo olmuşum. Yani ortalama 4 kilo almış oluyorum. Ebe hanım sen hiç kilo almamışsın bebek almış. Bundan sonra da dikkatli beslen kilo yapan şeylerden uzak dur, balık ye falan dedi işte. En son doktora gittiğimde bebeğin hiçbir sorunu olmadığını boy-kilosunun yerinde olduğunu söyledi. Benim de kan değerlerim düşmüştü ama ilaçla falan düzeldik. Kısacası ikimizde de bir sorun yok ama çevremden birkaç kişi sen nasıl doğum yapacaksın ? Gören hiç 6,5 aylık demez sana zayıfsın falan diyor. (Leblebi yutmuş solucan gibiyim ) Özellikle bugün akşam eşimle konuşurken o da aynı şeyi söyledi moralim bozuldu. Aslında bunları takmıyorum hatta sağlık olarak ikimiz de iyiyiz ama işte yorumlar üzdü beni. Size sormak istediğim şey ise doğum yaparken kilonun ne gibi artıları eksileri var ? Benim gibi olan var mı ?

Bence hamilelikte kilo almak boşuna hamallık etmek gibi
Sonuçta sizde bebeğiniz de sağlıklıymış maşallah
Zaten önemli olan bebeğ8n olması gereken kiloya ulaşması
İlk gebeliğimde 35 kilo aldım hala vermedim yapıştı üstüme
İkinci gebeliğimde 6 kilo aldım doğum yapar yapmaz verdim onları da ama ilk doğumun eserleri hala üzerinde
Rabbim bi avazda kurtarsın inşallah

Yani kilonun doğumu kolaylaştırması zorlaştırması diye bir şey yok mu ? Eşim bilmeden etmeden zayıfsın nasıl doğum yapacaksın dedi :S

Yani kilonun doğumu kolaylaştırması zorlaştırması diye bir şey yok mu ? Eşim bilmeden etmeden zayıfsın nasıl doğum yapacaksın dedi :S
Yani bana göre yok ben ilk gebeliğimde 95 kiloydum 12 saatte anca normal doğum yapabildim
İkinci gebeliğim ikizdi o mecbur sezeryan oldu
Hastanede bi kız bildiğin 40 kilodur o kadar minyon ve zayıftı bi göbek vardı 10 dk da yaptı normal doğum u
Bunlar kiloyla ilgili değildir bence içinizi rahat tutun.

Teşekkür ederimm demek ki zayıf olanlardan da rahat doğum yapanlar varmış :)

Merhaba
Hamilelikte normal kilo alimi 9-12 kilodur
Ebemiz bundan sonra kilo alırsın dedi illa ki alırım herhalde ama işte 9-12 yi sağlamak için çaba göstermek gerekli mi bilemedim. Sağlığında ya da benim sağlığımda problem olacaksa tabi ki kilo almaya çalışırım da ortada sorun yok ki

Ben hemsireyim
Cabaya gerek yok normal dengeli beslenin hayatiniza devam edin zaten buna o yuzden gebelikte normal kilo alimi diyoruz

Çook teşekkür ederim gece gece biraz da olsa içim rahatladı. Tekrar doktoruma gidip bu konuyu ayrıntılı ayrıntılı konuşacağım.
Zaten son aylarında da alırsın biraz.arkadaşın yazdığı normal kilo alımına denkgelmiş olur
Ama bence kilo almak için bi çabaays gerek yok sağlıklı beslenmek senin ve bebeğin için en güzeli

Zaten son aylarında da alırsın bira.arkadaşın yazdığı normal kilo alımına denkgelmiş olur
Ama bence kilo almak için bi çabaays gerek yok sağlıklı beslenmek senin ve bebeğin için en güzeli
Ben zaten şimdiye kadar hamileyim 2 kişilik yemeliyim diye düşünmedim. Sağlıklı beslenmeye çalıştım hep. Rejim de yapmadım az kilo almalıyım diye çabam olmadı. Kötü yorumlar bilgisizlikten kaynaklanmış demek ki :) Kulaklarımı tıkamaya devam edeyim bari de moralim bozulmasın.

En güzelini yaparsınız zaten bu günlerinin keyfini çıkarın
Sağlıkla kucağın8za alın inşallah

Kilolu olan her işi sıkıntılı yapar...insanlar sizin gibi olmak için çaba gösteriyor ayrıca almanız gereken kadar kilo almışsınız zaten almaya uğraşmayın

2 kişilik yemeliyim diye bişey yok...daha fazla kaloriye ihtiyacınız var onu da gayet güzel karşılamışsınız yeter....üstelik dr unuz bebek sağlıklı diyorsa ötesini boşverin....ben de 27. haftamdayım 5 buçuk 6 kg arası aldım ve gereksiz almamaya çalışıyorum

Ay benim gibi olan birisiii :) Çevremde 3 tane hamile var ve o kadar çok kilo aldılar kii sanırım eşim de onlarla kıyaslıyor beni. Şu ne kadar kilo almış bu nasıl olmuş gördün mü falan fistan işte... Kıyaslamalara karşıyım zaten de bugün de çok zayıfsın falan dedi ona canım sıkıldı. İyi bari aynen böyle devam o zaman. Doğru yoldayım :))

O ne sacma sey. Kiloyla mi dogum yapiliyormus. Bende sizinle ayni durumdaydim, toplamda 9 kilo aldim. Kizim normalden biraz kucuk dogdu ama cok sukur saglikliydi.

O ne sacma sey. Kiloyla mi dogum yapiliyormus. Bende sizinle ayni durumdaydim, toplamda 9 kilo aldim. Kizim normalden biraz kucuk dogdu ama cok sukur saglikliydi.
Ben de açıkçası bebeğin tombiş olmasını beklemiyorum. Genetik diye bir şey var ve eşim de ben de zayıfız. Sağlıklı olsun başka bir şey istemiyorum zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…