hamılelıkte beslenme nasıl olmalı??

burcuwaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2010
133
1
96
İstanbul
kızlar gelın burda hep bırlıkte. duzenlı beslenelım. bırbırımıze yardımcı olalım. yorumlarımızı paylasalım.
ben hamıle oldugumu bugun ogrendım. sıgara ıcıyorum ve kahvaltı alıskanlıgım hıc yok. bu kotu alıskanlıklardan bır an once kurtulmak ıstıyorum.

canım öncelikle hayırlı olsun.ilk aylarda beslenmenin çok önemi yok,bebek zaten çok küçük olduğu için rahatlıkla beslenebiliyor.yani özellikle şunu yemelisin diye bişey yok.ancak elbetteki yememen gereken şeyler var....sigara çok tehlikeli,kesinlikle bırakmalısın,yazık bebeğine.çay,kahve de azaltılmalı...
zzaten ilk zamanlarda bulantı probleminden çok fazla bişey yenemiyor.ama 4. aydan itibaren beslenme çok öenmliymiş.ben henüz 2,5 aylık hamileyim.buraya kadarını biliyorum:)))

hayırlı olsun gözünüz aydın öncelikle:)ilk üç ay yediğiniz hiç bişeyin bebeğe yararı yok ama tabii ki sigarayı hemen bırakmalısınız.ilk üç ayda ne yiyebiliyrsanız yiyin.midenizi bastırmak için gerekirse kuru ekmek.3 aydan sonra herkesin de bildiği gbi bol yeşillik sebze,meyve,süt ve süt ürünleri,balık,tavuk,arada et tüketimi gbi gbi.......

hayırlı olsun bebişleriniz kıslar sağlıkla alın kucağınıza inşallahh
kahvaltı mutlaka şart kahvaltıda kaşar,ceviz ,yumurta olmazsa olmaz
meyve zamanı bol bol tüketin
eğer süt içemiyorsanız yeşil mercimek bir avuç her gün mutlaka tüketin dr.umun tavsiyesi
benim 2.bebeğim geliyor kısmetse
yemeklerinizi mümkünse günlük taze yapmaya özen gösterin kızlar
tabi mideniz izin verdiği zaman
bulantıyada beyaz leblebi veya çubuk kraker çok ii geliyor
taze sıkma portakal suyuna 1 tatlı kaşığı keçi boynuzu pekmezi her gün içmeye çalışın kan seviyeniz düşmüyor 2 hamileliğimdede çok şükür kan seviyem normal seyrinde kan ilacı kullanmadım kullnamamda inşallahh

hadi hayırlısı olsun hepimize inşallah. bende sigara içiyordum, bırakım.bulantım yok ama bu aralar kahvaltıma dikkat ediyorum.kesinlikle akşamları bir avuç ceviz yiyyorum.burda birbirimize destek olursak iyi olur

Arkadaşlar ben balık yiyemiyorum. 3.5 aylık hamileyim. Doktordan omega 3 takviyesi istesem mi?

dr.um bana gnc nin hamileler için üretilmiş balık yağını verdi her gün içiyorum

günlerdir hatta kaç aydır resmen aç geziyordum. ama dün bişey oldu oldu ve ben acayip yemek yedim. eşim dehşete kapılmış bir vaziyette beni izledikaydirigubbakcemile3 şu büyük çupra balıkları olurya hani, işte onlarlar, hemde bir seferde 3 tane birden yedim. 54.5 kilo ile hamile kalıp 15. haftada sadece 55 kilo olan ben hep böle yesem neye dönerim acaba ama benim genel beslenmemde meyveler ve haşlanmış sebzeler ön planda hep. ette yanlızca haşlanmış yada ızgara olursa. iki canlıyız diyip beş canlıyı doyuracak kadar yemeyede gerek yok dimikaydirigubbakcemile3

Arkadaşlar ben balık yiyemiyorum. 3.5 aylık hamileyim. Doktordan omega 3 takviyesi istesem mi?

Canım ben de balık yiyemiyorum.Doktoruma sordum, balık yağı kapsüllerinden önerir misiniz diye? O da 6. ayına gelince alabilirsin dedi. O zaman yazacak reçeteye.

Bende sordum bugün doktoruma. Balık yiyemeyenlere önerim olsun. Arkadaşlar semizotunda bolca omega 3 varmış. Doktorum semizotu yememi önerdi. Balık yemeyen arkadaşlar yoğurtlu semizotu salatası güzel bir omega 3 kaynağı olabilirmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…