hamilelikte beslenmeye karışan saçma insanlar..

zelibon

İKİZ ANASI :)
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2014
8.630
6.515
248
38
Allahıma çok şükür ki bana da nasip etti bu duyguyu..tedavi oldum ama çok şükür ki sonucunu aldık..hemde ikiz bebek bekliyoruz..Rabbim isteyen dileyen herkese nasip etsin inşallah...:dua:

konuya gelince malum ilk 3-4 ay zorlu bir süreç..mide bulantıları yemeklerden tiksinme falan üst düzeyde oldu bende..yumurta korkulu rüyam oldu resmen..her sabah yiyemiyorum malesef..ama kendini bilmez birkaç kişi aa çocukların gelişmicek 1 kilo doğcaklar çıkarsan bile zorla yemen lazım falan...peynir yoğurt hergün yiyorum ama süt ve yumurta hergün olamıyor işte..iştahım açılınca onlarıda yerim eminim ama özellikle 13. haftaya kadar gerçekten midem zor aldı..onları dinlerken şişiyorum resmen..ki bunları söyleyen insanlarda bekar :sopa:

aslında her yediğimin kendim için olduğunu biliyorum bebekler depodan besleniyorlar..ama ben zaten çok zorlu yollardan geçtim bebeklerimin kıymetini çok fazla biliyorum..:anne:

Ne heyecanlı di mi? 2 can birden içinde. Maşallah. :) Kıpırdamaya falan başladıklarında nasıl hissedeceksin acaba? Sağlıkla kucağına al yavruları inşallah.
Boşver kimseyi de takma. Hafif gülümse, içinden he he de geç. Laf anlatmaya çalıştığına değmez.

:sus::sus::sus::sus::KK48::KK48:
Allahıma çok şükür ki bana da nasip etti bu duyguyu..tedavi oldum ama çok şükür ki sonucunu aldık..hemde ikiz bebek bekliyoruz..Rabbim isteyen dileyen herkese nasip etsin inşallah...:dua:

konuya gelince malum ilk 3-4 ay zorlu bir süreç..mide bulantıları yemeklerden tiksinme falan üst düzeyde oldu bende..yumurta korkulu rüyam oldu resmen..her sabah yiyemiyorum malesef..ama kendini bilmez birkaç kişi aa çocukların gelişmicek 1 kilo doğcaklar çıkarsan bile zorla yemen lazım falan...peynir yoğurt hergün yiyorum ama süt ve yumurta hergün olamıyor işte..iştahım açılınca onlarıda yerim eminim ama özellikle 13. haftaya kadar gerçekten midem zor aldı..onları dinlerken şişiyorum resmen..ki bunları söyleyen insanlarda bekar :sopa:

aslında her yediğimin kendim için olduğunu biliyorum bebekler depodan besleniyorlar..ama ben zaten çok zorlu yollardan geçtim bebeklerimin kıymetini çok fazla biliyorum..:anne:
canım ben diyetisyenim benimde ilk üç ay midem allak bullaktı hep bulantı kusma .banada tavsiye veriyorlardı .hatta sonrasonda bile tavsiye alıyodum .yani bizim millet tavsiyeye vermeye alısmıs sen takılma .

Oncelikle hayirli olsun Allah kucagina alip buyutmeyi naasip etsin.evet depolardan besleniyorlar ama depolarında dolu olmasi lazim dimi.o yuzden.yiyebildigin vitaminli ve kan yapici seyleri ye.ben pespese iki hamilelik gecirdim kansizlik hamile ikrn bssladi suan dort bucuk aylik kucugum emziriyorum ve butun kan folik asit demir depolarim bitmis.iki gunde bir serum tedavisi goruyorum suan.o yuzden kendine bak bebeklerin.icin bide senin ikizmis iki kati bak :-)

Hamile birini görmesinler zaten herkes kadın doğum doktoru kesiliyor.
En basiti şirkette falan ayaklarımın şiş olduğunu görenler arkamdan 'tuzlu yeme' diye tavsiyeyi yapıştırıyorlar. Sanki biz bunu bilmiyoruz. Ayrıca el ayak şişmesinin başka sebepleri de vardır ve normaldir. Bu ve bunun gibi bir sürü şey söylerler.

Kimseye kulak asma hatta boz cahil insanları. Bebek senden beslenmiyor ki her şeyi senin kanından temin ediyor şu anda. Vitamini sen güçsüz kalma diye verir doktor.
Zaten şu anda iştahın da yoktur. Allah biliyor da her şeyi sıraya koyuyor.
Benim ablam ikiz doğurdu gayet iyi doğdu bebekler.

Ayy ikiz mi keşke benimde ikizlerim olsaydı :-)
Kimseyi takma boşver valla Bende şuan Bildiğin aç geziyorum
Allah hayırlısı ile kucağına almayı nasip etsin boşver milleti

Ne heyecanlı di mi? 2 can birden içinde. Maşallah. :) Kıpırdamaya falan başladıklarında nasıl hissedeceksin acaba? Sağlıkla kucağına al yavruları inşallah.
Boşver kimseyi de takma. Hafif gülümse, içinden he he de geç. Laf anlatmaya çalıştığına değmez.

heyecan ne demek çok hele kalp atışlarını duyduğumuzda benim kalbim duracak sandım...amin inşallah..
haklısın laf anlatmaya çalışmamam lazım..

:sus::sus::sus::sus::KK48::KK48:
canım ben diyetisyenim benimde ilk üç ay midem allak bullaktı hep bulantı kusma .banada tavsiye veriyorlardı .hatta sonrasonda bile tavsiye alıyodum .yani bizim millet tavsiyeye vermeye alısmıs sen takılma .
aynen öyle hatta tavsiyeden çok azarlamaya bile geçen oluyor..demekki yesemde hiç susmayacaklar :)

Onlar hiç bitmiyor be canım , hep konuşuyorlar...doğduktan sonrada konuşacaklar çünkü hepsi Prof :KK45::KK47: ben hiç tınlamadım.Allaha emanetiz hepimiz.sen yeterli miktarda besin alıyor olacaksın kafana takma . Onlar için en iyi olanını sen bilirsin annesi.:cool:Allah sana evlatlarını bağışlasın.gerisini düşünme.

Merak etme bi sure sonra istahin acilir:-)
Ayrica bebekler senin depolardan beslenir zaten eksik kalmaz ama olan sana olabilir:mad:
Cok kasma kendini, caninin istediklerinden takil cok abartmadigin surece gerekli seyleri az cok almaya calistigin surece sikinti olmaz diye dusunuyorum. Ben de oyle cok hergun yumurta sut balik bilmem ne kasmamistim ama cok sukur bir sikinti olmadi.:KK69: Stre yapma kendine kolay dogumlar:KK73:

maşallah Allah isteyen herkese nasip etsin bence sizde yapıştırın lafı üstünüze çok gelenlere..

çocuklarımı benden çok mu düşüneceksiniz bakın işinize deyin tabi gülücüklerle..
1-2 derken susar herkes merak etmeyin :kk77:

Oncelikle hayirli olsun Allah kucagina alip buyutmeyi naasip etsin.evet depolardan besleniyorlar ama depolarında dolu olmasi lazim dimi.o yuzden.yiyebildigin vitaminli ve kan yapici seyleri ye.ben pespese iki hamilelik gecirdim kansizlik hamile ikrn bssladi suan dort bucuk aylik kucugum emziriyorum ve butun kan folik asit demir depolarim bitmis.iki gunde bir serum tedavisi goruyorum suan.o yuzden kendine bak bebeklerin.icin bide senin ikizmis iki kati bak :-)

amin inşallah..senikilerinide Allah bağışlasın.. aslında şu 3 aylık dönemde iştahım yoktu yavaş yavaş yemeğe başladım..ceviz badem kuru siyah üzüm meyve sebze çok yiyorum..bol bol su içiyorum..benim derdim yumurta ve süt maalesef..ama aşmaya başladım..mesela bu sabah zorda olsa yumurta yedim :)

Ya maşallah iki can taşımak ne güzel bir duygudur. Sağlıkla kucağınıza alın inşallah,boş laflarada kulaklarınızı tıkayın ;)

heyecan ne demek çok hele kalp atışlarını duyduğumuzda benim kalbim duracak sandım...amin inşallah..
haklısın laf anlatmaya çalışmamam lazım..
iki pıt pıt tüm dünyaya bedel değil mi ? :KK48::KK68: sıkma canını ağzı olan konuşuyor hele ikizken sen üç canlısın çok çok yemen lazım erken doğarlar diyorlar beni de deli ediyorlar :confused:

Hamile birini görmesinler zaten herkes kadın doğum doktoru kesiliyor.
En basiti şirkette falan ayaklarımın şiş olduğunu görenler arkamdan 'tuzlu yeme' diye tavsiyeyi yapıştırıyorlar. Sanki biz bunu bilmiyoruz. Ayrıca el ayak şişmesinin başka sebepleri de vardır ve normaldir. Bu ve bunun gibi bir sürü şey söylerler.

Kimseye kulak asma hatta boz cahil insanları. Bebek senden beslenmiyor ki her şeyi senin kanından temin ediyor şu anda. Vitamini sen güçsüz kalma diye verir doktor.
Zaten şu anda iştahın da yoktur. Allah biliyor da her şeyi sıraya koyuyor.
Benim ablam ikiz doğurdu gayet iyi doğdu bebekler.

kesinlikle çok doğru söylüyorsun...ama insanları bu konuda susturmak imkansız..bu arada maşallah sanada ablanada...

Oncelikle bebeklerini hayırlı ugurlu olsun Allah bagislasin
mide bulantısı rahatsızlığı için sabah aç karnına cubuk kraker yiyebilirsiniz
mideyi biraz dizginliyor sonrasında diğer yiyecekleri yemek kolaylaşır
laf söyleyenlere de takilmayin
siz kendiniz için en iyisini bilirsiniz

Zelibon senin adina çok sevindim
hemide ikiz :) allah anali babali buyutsun ve hayırlı evlatlardan olsun
sanada bol sabır diliyorum ilerisi icin :))

Ayy ikiz mi keşke benimde ikizlerim olsaydı :-)
Kimseyi takma boşver valla Bende şuan Bildiğin aç geziyorum
Allah hayırlısı ile kucağına almayı nasip etsin boşver milleti

amin canım amin inşallah..sende bebişini sağlıkla kucağına al inşallah..

bende yıyemıodum yedığımı çıkarıodum sureklı hele yumurta kabus gıbıydı...

Back
X