Hamilelikte böbrek sıkışması ve büyümesi nedeniyle kateter taktıran var mı?

ben pek anlamadım sanırım konuyu böbrek büyümesi nedenile takılan telmi bu? böbrekte neden ağrı oluyodu ve katateri böbreğemi takıyolar kafam karıştı benim dediğim şey değilmi canım bu :26: allah şifa versin buarada hepinize

36 hafta 4 günlük hamileyim canım, 24 haftalıkken bebğim böbreğime yaslandğından dolayı böbreğimde şişme oldu ve böbrekte idrar birikti. o da çok fena ağrı yaptı duramadım. bunun için katater taktırmayı söyledi doktorlar. o sürede baya bi doktor aradık. hamdolsun kaliteli bi doktorla tanıştık çorumda oturuyorum ben bu arada. o zaman taktırdık katater denilen teli böbreğime. artık hamdolsun pek ağrım olmuyo bol bol su içmem gerekiyo enfeksiyon olmaması için. ben kasım 16da taktırmıştım üç ay sonra yeniliycez demişti doktor şubat 14te tekrar operasyona girdim ama aksilik oldu doğumdan sonra çıkartabilceğim dedi doktor. çünkü ben de doktor da hamileyken bebeğe zarar vereceği için anestezi yapmak istemiyo. doğumdan sonra anestezi ile katater çıkartılacak inşallah. sadece taş olma riski var onun için de bol bol su içmem gerekiyo inşallah taş olmaz sağlıkla sıhhatle bebişi kucağımıza alırız kataterden de hayırlısıyla kurtulurz canım.

Durumum bundan ibaret, sana çok teşekkür ederim canım yardımcı olmak istediğin için. hayırdır senin ne sıkınttın var böbrekte?

Benim sezeryanda spinal anestezi cok zor oldu üç kere denediler yeri bulmak için ve cok ağrım oldu sonradan belimde katater takilirkende spinal oldum emziriyorum diye genel istemedim dedim anestesisiz çıkaralım lokal anestezi yapıldı ama hiçbirşeye yaramadı bütün acıyı hissettim gerçi çıkarması saniyelik bir işlem asıl çıkardıktan sonra mesele katater takılmadan önceki ağrının aynısı oldu dedim eyvah keske cikarttirmasaydim bütün gün agri kesici serum yedim ertesi gün hiçbirşeyim kalmamıştı. Bence narkozsuz dayanabilirsin canım ama cikarilinca bigün ağrıyor oda agri kesicilerle geciyor.

benim de narkozsuz çıkarcaktı bu hafta ama katater böbreğe mi girmiş idrar yollarında bükülmüş mü öyle bi şeyler olmuş o yüzden çıkartmam için anestezi yapmak zorundayım yoksa çok acı çekersin dedi doktor. o yüzden doğumdan sonra anesteziyle çıkartcak doktor inşallah canım. sen atlatmışsın ne iyi olmuş ben de o günleri görürürüm inşallah bebeğimle sağlıkla sıhhatle hayırla.. yalnız o bi gün de beni telaşlandırdı bebeğimle kim ilgilenir ki o kadar ağrı sıkıntı içinde neyse allah kerim vardır tabii bi hayır

36 hafta 4 günlük hamileyim canım, 24 haftalıkken bebğim böbreğime yaslandğından dolayı böbreğimde şişme oldu ve böbrekte idrar birikti. o da çok fena ağrı yaptı duramadım. bunun için katater taktırmayı söyledi doktorlar. o sürede baya bi doktor aradık. hamdolsun kaliteli bi doktorla tanıştık çorumda oturuyorum ben bu arada. o zaman taktırdık katater denilen teli böbreğime. artık hamdolsun pek ağrım olmuyo bol bol su içmem gerekiyo enfeksiyon olmaması için. ben kasım 16da taktırmıştım üç ay sonra yeniliycez demişti doktor şubat 14te tekrar operasyona girdim ama aksilik oldu doğumdan sonra çıkartabilceğim dedi doktor. çünkü ben de doktor da hamileyken bebeğe zarar vereceği için anestezi yapmak istemiyo. doğumdan sonra anestezi ile katater çıkartılacak inşallah. sadece taş olma riski var onun için de bol bol su içmem gerekiyo inşallah taş olmaz sağlıkla sıhhatle bebişi kucağımıza alırız kataterden de hayırlısıyla kurtulurz canım.

Durumum bundan ibaret, sana çok teşekkür ederim canım yardımcı olmak istediğin için. hayırdır senin ne sıkınttın var böbrekte?

bak sen yaramazın yaptığına:16::9:
duyduğum şeyin biraz farklısıymış ben hastanede karşılaşmıştım öyle yeni bebeği olan bi hastayla ordan biliyorum canım az buçuk. ama arkadaşlar anstezi almadan dayanırsın falan diyince şaşırdım nasıl dayanılır cerrahi bi işlem sonuçta kafamı karıştırmıştı o biraz:26: inşallah olmaz ama taş olsa bile canını sıkma canım herşey taş kadar basit olsa keşke :21: bende kitle var dokunamıyolar böbrek hassas oluyomuş büyürse alcaklar ufak tefek sorunlar var bunun yanında kontrol altındayım hep. geçmiş olsun canım bebeğin doğunca unutursun hepsini inşallah doktor konusunda endişen olursa özelden yazdığım doktora güvenebilirsin çevre illerden onun için gelen çok hastası var

merhaba ben de aynı şikayetten muzdaribim şu an ben de çorumda oturuyorum bahsettiğiniz dktor kim acaba yazar mısınız sancıdan kıvranıyorum şu an.. çok acil cevap bekliyorum sizden

merhaba ben de aynı şikayetten muzdaribim şu an ben de çorumda oturuyorum bahsettiğiniz dktor kim acaba yazar mısınız sancıdan kıvranıyorum şu an.. çok acil cevap bekliyorum sizden
Bende ayni sorundayim arasdiriyodum bakdim ayni hafta hamileyiz Allah yardimcimiz olsun

Merhaba kızlar 22 haftalık hamileyim. Böbreğime şişme olmuş. Ve ağrıdan dolayı Dr hemen sitendt takılmasını önerdi. Takıldıktan sonra çok fazla ağrı batma var. Ve hatta kanama oluyor. Bu stdent bünyeme alışır mı acaba bilemiyorum. Sistik ağrısı gibi çok zor geçiyor. Hemen ilaç alıyorum. Bir kaç saat etki ediyor ve ağrı tekrar devam ediyor. Bu ağrı ve acılar geçer mi acaba. Çok zor dayanıyorum..

Kizlar bu hafta bana da takilicak ve cok korkuyorum zor bi operasyon mu ..Allah yardimcimiz olsun..sizlerin kac mm genişlemede takildi

Merhaba kızlar 22 haftalık hamileyim. Böbreğime şişme olmuş. Ve ağrıdan dolayı Dr hemen sitendt takılmasını önerdi. Takıldıktan sonra çok fazla ağrı batma var. Ve hatta kanama oluyor. Bu stdent bünyeme alışır mı acaba bilemiyorum. Sistik ağrısı gibi çok zor geçiyor. Hemen ilaç alıyorum. Bir kaç saat etki ediyor ve ağrı tekrar devam ediyor. Bu ağrı ve acılar geçer mi acaba. Çok zor dayanıyorum..
Merhaba cnm öncelikle geçmiş olsun ve Allah yardımcın olsun stent takılınca bir nevi o ağrı hafifliyor hiçbir zaman tam geçmiyor ama ben çok ağrı kesici kullanmak zorunda kalmıştım Stentten sonra bide sürekli idrarda yanma acı ve kanama yaşamıştım wc ye her gittiğimde ağlıyordum benimki çok zor bir süreçti malesef çok acı çektim allah kimseye yaşatmasın gerçekten yaşayan bilir ogünleri hatırlamak bile istemiyorum

Kizlar bu hafta bana da takilicak ve cok korkuyorum zor bi operasyon mu ..Allah yardimcimiz olsun..sizlerin kac mm genişlemede takildi
3 sene geçti üzerinden 28 haftalık hamileyken takıldı spinal anestezi ile hissetmedim tabi. Mecbur anestezi yaptılar çünkü ağrıdan ordan Oray'a atıyordum kendimi kontrol edemiyordum. Malesef takıldıktan sonrada biraz hafifleme olsada ağrıda son üç ayım hep hastanede ve ağlayarak geçti Allah bu rahatsızlığı bide hamileyken geçiren herkesin yardımcısı olsun çok zor bilirim çok çektim

Merhaba arkadaşlar.22 haftalık hamileyim. 18.haftamda sağ tarafımda şiddetli ağrıyla hastaneye koştum. İdrar yolu enfeksiyonu ve böbrek büyümesi çıktı. Antibiyotik kullandım. Sürekli ağrı kesiciler verildi ve ağrım geçti. 3-4 gün yattıktan sonra taburcu oldum. Ağrıların devam etmesi halinde kateter takılacağı söylendi. Şu an hala hafif hafif ağrım oluyor tamamen hiç geçmedi. Buradan ve çeşitli sitelerden okuduklarımla o kadar çok korktum ki psikolojim bozuldu, hamileliğim hep stres ve korkuyla geçiyor 1 aydır. Merak ettiğim şu ki bu problemi yaşayan herkese tel takılıyor mu? Yoksa yaşadığım bu sıkıntıyı tek seferle anlatabilir miyim? İlla ki tekrarlar mı bu sıkıntı:( bol su içiyorum ama daha doğuma 4 ay var. Şu an gecenin 1 i oldu ama yine uyuyamıyorum ve çok korkuyorum :(

Merhaba arkadaşlar.22 haftalık hamileyim. 18.haftamda sağ tarafımda şiddetli ağrıyla hastaneye koştum. İdrar yolu enfeksiyonu ve böbrek büyümesi çıktı. Antibiyotik kullandım. Sürekli ağrı kesiciler verildi ve ağrım geçti. 3-4 gün yattıktan sonra taburcu oldum. Ağrıların devam etmesi halinde kateter takılacağı söylendi. Şu an hala hafif hafif ağrım oluyor tamamen hiç geçmedi. Buradan ve çeşitli sitelerden okuduklarımla o kadar çok korktum ki psikolojim bozuldu, hamileliğim hep stres ve korkuyla geçiyor 1 aydır. Merak ettiğim şu ki bu problemi yaşayan herkese tel takılıyor mu? Yoksa yaşadığım bu sıkıntıyı tek seferle anlatabilir miyim? İlla ki tekrarlar mı bu sıkıntı:KK43: bol su içiyorum ama daha doğuma 4 ay var. Şu an gecenin 1 i oldu ama yine uyuyamıyorum ve çok korkuyorum :KK43:
Arkadaşlar şuan ayni sancıları ben çekiyorum. Ve daha 21 haftalık. Daha önümde 4 ay var. 10 gündür saçımı başımı yoluyorum. Bu ağrılarınız ne zaman bitti allah aşkına çıldırıcam artık. Doktorlar böyle giderse bu sancılar doğumu tetikler diyor en olmadı katater takarız ama daha da kötü olabilirsin diyorlar. ama kızım daha çok küçük yaşayamaz napıcam :( ağırlarınızı nasıl dindirdiniz bebeğiniz zamanında mı doğdu ? Lütfen görünce cevap verin Çok zor durumdayım :(

çok geçmiş olsun canım ben de bi hafta kadar çektim ama yıllar gibiydi her saniye, şimdi sıkıntım yok iyi ki taktırmışım diyorum. sen taktırdın mı şimdi nasılsın?
Merhaba ben 15.haftadayım genişleme 21mm taktırmak istemiyorum ama çok hızlı ilerliyor genişleme. Burada hep taktıranlar 25-30 haftalarda taktırmış ve hep pişman olmuş. Çok korkuyorum doğumu tetikler düşüğe neden olur bebeğe zarar verir diye. Nerede hangi doktora yaptırdınız? Genişleme kaç mm di ve kaçıncı haftada oldu?

Back
X