• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte burun tıkanıklığı

kızlar bende 4 haftalık hamileyim. 3 haftalıkken başladı nefes alamama burun tıkanıklığı hala devamm ediyor. şu an tuzlu su çektim ama burnum açılsada sanki göğsümde bir tıkanıklık var. viks zararlı olurmu bebeğe. ne yapmalıyım. kızlar birde siz hamileliğnizde hiç simit yediniz mi

sürekli simit yemek istiyorum gece gündüz hayalini kuruyorum kuru kuru inan su bile istemem yanında ahh ankaranın simitleri valla bana kimsenin simit mimit aldığı yok... :) benim bildiğim viks zararlı burnuna sürme bir kağıt mendile sür onu kokla. vücudunda biryere sürme.

ben de 27. gebelik haftası içindeyim. 5 aydır burnum tıkalı çok zorlanıyorum,hep ağzımdan nefes alıyorum,sinus rinse aldım herşeyi denedim fayda etmedi, ilaç olarak dr otrivine verdi 1-2 gün kullan dedi hiç fayda yok gene tıkalı burun bntları da işe yaramadı... bunu yaşyıp sağlıkla bebeğini kucağına alan anneler de yazarsa sevinirim çözüm bulabildiniz mi? bir de en merak etttiğim ve evham ettiğim şey acaba biz böyle sıkıntı öekerken bebeğe yeterince oksijen gidiyor mu acaba bilen ve ya dr soran varsa acil cevaplarsanız sevinirim:1:herkese sağlıklı hamilelik ve doğumlar diliyorum..

aynı durum bende de mevcut 3 gece hıc uyumadım agzımdan nefes almaktan artık bogazım tahrıs oldu ayrıca dudaklarım kurudu .burun bandı denedim olmadı ben de kemık egrılıgı vardı hamılelık oncesi bilsem bu denli benı zorlayacak kesinlikle ameliyat olurdum.simdı 18 haftalık hamıleyim.artık hergun aglamaya başladım nefes alamıyorum bebegım için endişeleniyorum die.kbb dr lavaj tuzlu su karbonatı karıstır burnuna cek dedi.ayrıca ben burun kanatlarıma vşcks suruyorum .dr sprey verdi ama kullanmadım cok zararlıdır die rabbım su 4.5 ayda yardım etsin.her gece cift yastıkla uyuyorum. başucuma okalıptus yaglı su vıcks lı su koyuyorum bugunde kayın babam buhar makınesi almış ınş o da işe yarar. allah hepimize yardım etsin çok zorr.

Tuzlu suyu denedim ise yaradi. Havanın kuru olmamasına dikkat edin. Bebeğe oksijen gitmemesi gibi bir durum söz konusu değil. Size gidiyorsa ki yaşıyorsanız gidiyor :) ona da gidiyordur rahat olun inş.

benim burnumda kemik eğriliği var biri tıkalı diğeri de az açık çok önceden bir ameliyat geçirdim işe yaramadı artık estetik ile beraber operasyon geçirmem gerekiyor bu kış düşünüyordum ama şu anda 13 hftlık hamileyim ve gribe yakalandım burnum yüzünden gribim çok uzun sürüyor gceleri tıkanıklıktan oturarak uyuyorum 3 gecedir bir kapta kaynamış suyun içine birkaç damla okaliptus yağı damlatıp yatak odasına bir köşeye koyuyorum geceleri tıkanıklığım kalmadı rahat bir şekilde uyuyorum hamileliğe zarar var mı bilmiyourum dr a soracam ama buğu yapmıyorum sadece odanın havasını değiştirmş oluyorum sıkıntı çekenler deneyebilir ben çok faydasını gördüm

arkadaşlar burun tıkanıklığı hamilelikle gelen bişey yani hamileyken vücut daha fazla kan pompaladığı için burun içindeki şişlikler de kanla doluyormuş ve biz böylece tıkanıklığı hissediyormuşuz.

aynı durumdan sıkıntıdayım.yaklaşık 2 aydan fazladır burnumda genel olarak tıkanıklık ve sürekli hafif kanla karışık burun akıntım var ve bir türlü geçmiyor.doktoruma danıştım.Alerjik olabilir dedi bana Nasonex verdi.Ama bir işe yaradığı yok dedikleri gibi burnumun içindeki etlerin şiştiğini hissediyorum.Sanıyorum hamilelikten dolayı ve katlanmak zorunda kalacağız gibi :(

Bugün okyanus suyu aldım hiç faydası yok illiadin kullanıyordum 5 gündür kullanma dedi doktor

Kızlar umarım görürsünüz siz tecrübelisiniz çok zaman geçmiş üzerinden ama nasıl atlattınız, çoğunuz bebişinizi almışsınızdır kucağınıza Allah ın izniyle. Ben de çok fenayım uyuyamıyorum duramıyorum malsef sprey kullanıyorum biliyorum çpk kötü ama ölcek gibi oluyorum hiç ni şi kar etmiyo. Siz nasıl atlattınız şu an nasılsınız ne önerirsiniz

novaris vb. gibi burun spreylerinin kullanımı için gün kısıtlaması konulmasının nedeni içeriğindeki kortizon içeriği.Çok sık kullanırsanız burun kıkırdaklarınızda erime bile meydana gelir. Kesinlikle kullanmayın , sinüs rinse diye bir ürün var ve kimyevi maddeler yok içerisinde.Basnıçlı bir aparatı var , ılık suyun içine içiçnden çıkan bir poşet granülü boşatıyorsunuz tuzlu su gibi bir karışım oluyor.sağ buurun deliğinden sıkıyorsunuz ama ağzını açık kafanız eğik olacak , su sol burun deliğinizden çıkıyor.ben çok sıkıntılı , hiç nefes alamadığımda kullanıyorum.

herkeze merhaba arkadaşlar benim sorunum burun tıkanıklığı 22 haftalık hamileyim ve lk aylarımdan itibaren bu sorunu yaşıyorum geceleri uykudan kalkıçak kadar kötü yani dr söyledim deniz suyu verdi ama hiç işe yaramadı onun yerine novarisin burun spreyini kullanıyorum ama o 5 gunden sonra kullanılması yasak ama ben 3 aydır kullanıyorum ve malesef ne yapcagımı bılmıyorum kullanmadıgımda cok kotu tıkanıyorum ve sizden yardım bekliyorum
Konuyu hortlatmak istemezdim ama şu an tam 23 haftalik hamileyim. Yaklaşik 1 aydir burun tıkaniklıği hat safhada. Bunun hamilelik hormonlarinin burun sinuslerini sisirmesiyle ilgili oldugunu soyledi kbb doktoru. Evde kimyasal deterjan kullanma yumusatici kullanma. Bulasik makinesi tableti kullanma karbonat kullan filan dedi hatta giydiklerin bile toz tutmayacak seylerden olsun dedi. Ama tabi hepsini yapmak mumkun degil. Tonimer diye bir sprey verdi ki cok pahali. Onun muadili otrinatura aldik. Bu zamana kadar otrivine kullaniyodum o da kimyasal ve asil sorun kimyasal olmasindan daha kotu burundaki kan damarlarini büzerek daha rahat nefes almasini sagliyormus bu spreyler. Ama bir sure sonra burun kaslari tembellesip kendini hepten saliyormus bu yuzden surekli kullanilmamaliymis

Konuya yorum yapanlar ne durumda kızlar?
Bir de şu an bu sıkıntıyı yaşayan ve çözüm bulan var mı

Konu başlığı açılalı çok olmuş ama şu an da benim gibi hamile olup burun tıkanıklığı sorunu yaşayan bir çok anne adayı vardır eminim. O yüzden tecrübelerimi paylaşmak istedim çünkü ben bir aydan fazladır bununla uğraşıyorum ve çok fazla araştırdım insanın böyle yaşayanların tecrübelerine ihtiyacı oluyor☺️ Ben zaten burnumla ilgili yıllardır sorun yaşıyorum ameliyat da oldum ayrıca alerjik bir yapımda var ama bir şekilde idare ediyordum ancak hamileliğimin 10. Haftasından beri şu burundan çok çektim şu an 16. Haftamdayım. 3 kez kbb doktoruna gittim burnum çok kötü ödem yapmış hamilelikten. biri otrivine verdi ve onun dışında da açan olmadı ama o da çok zararlı ve bağımlı hale getiriyo ne yazıkki zor da olsa en son çöpe attım😂 Tabi bununla beraber deniz suyu otrinatura gibi daha doğal şeyler denesem de fayda etmedi. En son gittiğim doktor bi çaresi yok geçmesini bekleyeceksin dedi bi çare nasorinse sprey verdi sadece. ben bununla beraber okuduğum yazılarla bi umut papatya buharı yapmaya başladım. Sabah akşam yaptım ve 3. Gün nispeten rahatlamaya başladım. Tam olarak sprey mi huhar mı iyi geldi emin değilim ama en azından daha iyiyim☺️Tamamen mükemmel uyuyamıyorum hala ama en azından bütün gece uyumamaktan iyidir zaten şu an devam ediyorum buhara belki gün geçtikçe daha iyi gelmeye başlar. Umarım kimse bu sorunu yaşamaz gerçekten çekilir gibi değil hiç mide bulantısı çekmedim çok şükür ama diyorum keşke midem bulansaydı da nefes alabilseydim. Bu sorunu yaşayan arkadaşlar, bence bu papatyayı deneyin derim☺️

Benim de saman nezlem var.Sürekli burnum tıkalı geziyorum.Geçen 10 gün boyunca tıkaniklık yüzünden tat ve koku kaybı yaşadım.O derece bıktırdı beni.Deniz suyu dedi doktor.Kullandım ama faydasını çok görmedim.Eşim denizden su getirdi onunla yıkama yaptım o işe yaradı.Şuan gün içinde bir açık bir tıkalı idare ediyorum.Geceleri çok fena sol tarafıma yatınca hissediyorum tıkanıklık tek taraflı kayıyor ve bir taraf açılıyor.Atık yaşam kalitemi düşürüyorki geçen sene sinüzit,burun eti ve burun içi kıkırdak eğriligi ameliyatıda oldum ama alerjim olduğu için hiç işe yaramadı.Hala tıkaliyım.artık burun tıkalı olunca konuşma şeklimde değisti

Bendede aynı sorun var otrivine bağımlı kalmıştım ama organik sirke yı su ile karıştırıp burnuma çekiyorum çok iyi geliyor bir deneyin derim. Yada yada tuzlu suyu

Bendede aynı sorun var otrivine bağımlı kalmıştım ama organik sirke yı su ile karıştırıp burnuma çekiyorum çok iyi geliyor bir deneyin derim. Yada yada tuzlu suyu
çok tıkanık olunca onlar çözüm olmuyor, size iyi gelmesine sevindim

Benim de saman nezlem var.Sürekli burnum tıkalı geziyorum.Geçen 10 gün boyunca tıkaniklık yüzünden tat ve koku kaybı yaşadım.O derece bıktırdı beni.Deniz suyu dedi doktor.Kullandım ama faydasını çok görmedim.Eşim denizden su getirdi onunla yıkama yaptım o işe yaradı.Şuan gün içinde bir açık bir tıkalı idare ediyorum.Geceleri çok fena sol tarafıma yatınca hissediyorum tıkanıklık tek taraflı kayıyor ve bir taraf açılıyor.Atık yaşam kalitemi düşürüyorki geçen sene sinüzit,burun eti ve burun içi kıkırdak eğriligi ameliyatıda oldum ama alerjim olduğu için hiç işe yaramadı.Hala tıkaliyım.artık burun tıkalı olunca konuşma şeklimde değisti
ben de deniz suyu denemek istedim ama burnum o kadar tıkalıydı ki başka bir şehirden gelene kadar mikrop ürer de daha beter olur diye denemedim

Konu başlığı açılalı çok olmuş ama şu an da benim gibi hamile olup burun tıkanıklığı sorunu yaşayan bir çok anne adayı vardır eminim. O yüzden tecrübelerimi paylaşmak istedim çünkü ben bir aydan fazladır bununla uğraşıyorum ve çok fazla araştırdım insanın böyle yaşayanların tecrübelerine ihtiyacı oluyor☺ Ben zaten burnumla ilgili yıllardır sorun yaşıyorum ameliyat da oldum ayrıca alerjik bir yapımda var ama bir şekilde idare ediyordum ancak hamileliğimin 10. Haftasından beri şu burundan çok çektim şu an 16. Haftamdayım. 3 kez kbb doktoruna gittim burnum çok kötü ödem yapmış hamilelikten. biri otrivine verdi ve onun dışında da açan olmadı ama o da çok zararlı ve bağımlı hale getiriyo ne yazıkki zor da olsa en son çöpe attım😂 Tabi bununla beraber deniz suyu otrinatura gibi daha doğal şeyler denesem de fayda etmedi. En son gittiğim doktor bi çaresi yok geçmesini bekleyeceksin dedi bi çare nasorinse sprey verdi sadece. ben bununla beraber okuduğum yazılarla bi umut papatya buharı yapmaya başladım. Sabah akşam yaptım ve 3. Gün nispeten rahatlamaya başladım. Tam olarak sprey mi huhar mı iyi geldi emin değilim ama en azından daha iyiyim☺Tamamen mükemmel uyuyamıyorum hala ama en azından bütün gece uyumamaktan iyidir zaten şu an devam ediyorum buhara belki gün geçtikçe daha iyi gelmeye başlar. Umarım kimse bu sorunu yaşamaz gerçekten çekilir gibi değil hiç mide bulantısı çekmedim çok şükür ama diyorum keşke midem bulansaydı da nefes alabilseydim. Bu sorunu yaşayan arkadaşlar, bence bu papatyayı deneyin derim☺
Allah yardımcınız olsun
Konuyu açalı çok oldu ama sorun tamamen çözüldü mü? hayır.
Hamileliktendir geçer dediler. Alerjiden dediler. Yaz sıcaklarından dediler. Kemik eğriliğinden dediler. Doğum kiloları geçince geçer dediler.
Şehirde kaç kbb doktoruna gittim bilmiyorum. Böğüre böğüre ağlayarak.
Hamilelik ve yaz sıcakları bitince rahatlıyor insan. Ama tat ve koku almada sorun yaşıyorum, çok rahat nefes alamıyorum çünkü burnum tıkalı. hep akıntı var genzimde.
ameliyatta tıkanmamak için illiadin verdi dr. ameliyattan önce sıkıp girdim. sıkıştıkça kullanırsın dedi.
ama burun kemiğini deldiği için çok kullanmak istemiyorum.
alerji ilacı almayı da bıraktım çünkü onu kullanırken de rahat değilim

Konu başlığı açılalı çok olmuş ama şu an da benim gibi hamile olup burun tıkanıklığı sorunu yaşayan bir çok anne adayı vardır eminim. O yüzden tecrübelerimi paylaşmak istedim çünkü ben bir aydan fazladır bununla uğraşıyorum ve çok fazla araştırdım insanın böyle yaşayanların tecrübelerine ihtiyacı oluyor☺ Ben zaten burnumla ilgili yıllardır sorun yaşıyorum ameliyat da oldum ayrıca alerjik bir yapımda var ama bir şekilde idare ediyordum ancak hamileliğimin 10. Haftasından beri şu burundan çok çektim şu an 16. Haftamdayım. 3 kez kbb doktoruna gittim burnum çok kötü ödem yapmış hamilelikten. biri otrivine verdi ve onun dışında da açan olmadı ama o da çok zararlı ve bağımlı hale getiriyo ne yazıkki zor da olsa en son çöpe attım😂 Tabi bununla beraber deniz suyu otrinatura gibi daha doğal şeyler denesem de fayda etmedi. En son gittiğim doktor bi çaresi yok geçmesini bekleyeceksin dedi bi çare nasorinse sprey verdi sadece. ben bununla beraber okuduğum yazılarla bi umut papatya buharı yapmaya başladım. Sabah akşam yaptım ve 3. Gün nispeten rahatlamaya başladım. Tam olarak sprey mi huhar mı iyi geldi emin değilim ama en azından daha iyiyim☺Tamamen mükemmel uyuyamıyorum hala ama en azından bütün gece uyumamaktan iyidir zaten şu an devam ediyorum buhara belki gün geçtikçe daha iyi gelmeye başlar. Umarım kimse bu sorunu yaşamaz gerçekten çekilir gibi değil hiç mide bulantısı çekmedim çok şükür ama diyorum keşke midem bulansaydı da nefes alabilseydim. Bu sorunu yaşayan arkadaşlar, bence bu papatyayı deneyin derim☺
pardon ya, benim konum sandım cevap veriyorum herkese :)
ben de bununla ilgili konu açmıştım

Back
X