Hamilelikte cinsel hayat

birdelimuallime

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2016
2.769
6.333
158
Merhabalar tatlı hamişler :)
Ben 12 haftalık hamileyim ve ilk gebeliğim olduğu için çok acemiyim. Sormam gerekiyor yoksa içim rahat etmeyecek. Internetten araştırdığım kadarıyla cinsel yaşamın hamilelikte zararı yokmuş karın çıkana kadar pozisyonda da bir sıkıntı olmaz deniliyor ama karına baskı olduğunda bebeğe zarar geliyor mudur hep aklım bebeğimde oluyor bir fikri olan varsa paylaşırsa memnun olurum ki :)

Uygun olan pozisyonlari araştırabilirsiniz. Su gune kadar dr yasaklamadiysa zaten problem olmaz .Bize ilk 3 ay yasakti mesela .

Karnınıza baskı yapmayacağınız şekilde bir sakıncası yok.

Düşük tehlikesi olduğunda ilk 3 ay yasaklıyor doktor. 3 ayı atlatmışsınız zaten.

Bir de son 1 ay yasaklamıştı doktorum. O zamana kadar dikkat ederek, ani hareketlerden kaçınarak devam ettik.

Eşiniz korunduğu taktirde 34. Haftaya kadar biseycik olmaz. İnternette uygun pozisyonlar var.

Bana da doktor yasaklamadı canım eşin korunduğu zaman sorun yok dedi fakat içime sinmediği için , sonrasında içimdeki vesveselerimi dinleyeceğime uzak durmayı tercih ediyorum.. Benimde ilk bebeğim ve en ufak zarar gelsin istemiyorum.. belki zararı yoktur ama korunmakta fayda var bence :)

eğer düşük tehlikesi gibi durumlar yoksa cinsel hayatı sekteye ugratmaya gerek yok korkmayın o çok içerde ve güvende :)

eğer düşük tehlikesi gibi durumlar yoksa cinsel hayatı sekteye ugratmaya gerek yok korkmayın o çok içerde ve güvende :)
Evet doktorda yasaklamadı , göbek üzerine düşseniz bile kaybetme riski az o derece korunaklı dedi ama işte sanırım annelik iç güdüsü oluşmaya başladı.. Pek sıcak bakamıyorum o yüzden :)

Evet doktorda yasaklamadı , göbek üzerine düşseniz bile kaybetme riski az o derece korunaklı dedi ama işte sanırım annelik iç güdüsü oluşmaya başladı.. Pek sıcak bakamıyorum o yüzden :)

34. haftaya dek normal canım ama tabi senin psikolojin de önemli

Bana da doktor yasaklamadı canım eşin korunduğu zaman sorun yok dedi fakat içime sinmediği için , sonrasında içimdeki vesveselerimi dinleyeceğime uzak durmayı tercih ediyorum.. Benimde ilk bebeğim ve en ufak zarar gelsin istemiyorum.. belki zararı yoktur ama korunmakta fayda var bence :)

Eşin korunması derken ne için acaba bu gerekli.korunmasız ilişki tehlikeli ya da zararlı mı

Ben olası bir enfeksiyon durumundan dolayı erkek hamilelikte korunursa daha iyi diye düşünüyorum. Sonuçta gebelik enfeksiyon için riskli bir dönem eşimizin spermlerinden geçebilir farkında olmayız. Doktorumda o yüzden eşin korunarak ilişkiye girebilirsiniz demişti bana.

Back
X