- 1 Ocak 2025
- 25
- 3
- 1
- 28
- Konu Sahibi dolubosben
Merhabalar 27 haftalık hamileyim ve zor hamile kaldığım için bazı konularda çok dikkat etmeye çalışıyorum. Hamileliğimin başından beri kırmızı et balık tavuk yumurta yaparken çok iyi pişiriyorum onlara dokununca hemen elimi yıkıyorum ama şuan yaklaşık 1,5 aydır kayınvalidem ve kayınpederim yanımda. Bu konularda kayınvalidem dikkatsiz ben ne kadar uyarmaya çalışsam da sen pinpiriklisin bir şey olmaz falan diyor ve çiğ ete yumurtaya dokununca elini yıkamadan diğer eşyalara ve. Yiyeceklere dokunuyor, temiz çatal kaşıkların ve tabakların olduğu yerden çatal kaşık, tabak vb. alıyor .çiğ etin tezgahın üzerine falan koyuyor dünde lavaboda çiğ karın yıkadı kendilerine işkembe yapmak için ( ben yemedim tabi) aynı tezgahta az önce lavaboda kavun yıkadı kesti ve ben yedim önce bi şüphe düştü aklıma ama yemesem ayıp olacaktı ama çiğ karın yıkanan yere kavun dilimi değdi ve korkuyorum acaba ben mi çok dikkat ediyorum ama internette de bu şekilde de bulaş olabileceği yazıyor korkuyorum. Bu şekilde benim gibi dikkatli davranan var mı ya da bu şekilde bana geçme ihtimali var mi? Ya da bebeğime çok zararı olur mu şuan 3. Trimesterdeyim. Ya da geçerse bile bebeğimde çok riskli bir durum olur mu? Benden habersiz mutfağa giriyor ve yumurta ya da çiğ ete, balığa dokunduktan sonra mutfakta hangi yerlere dokunduğunu ve bu sebeple dezenfekte edemiyorum.