HAMİLELİKTE ÇOK FAZLA KAYGILI OLMAK

tgcozdmr

Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2024
58
19
8
34
Merhaba Anneler ve Anne adayları,
Ben 18 haftalık gebeyim. Hamile kaldığım ilk günden beri bir şey olur mu ? Sağlıklı gebelik yaşar mıyım ?
Doktorlar ne diyorsa altında olumsuz bişey varmı diye saatlerce hatta günlerce o konuyu araştırıyorum. Referans dışı gelen her değeri tek tek makaleler araştırıp, okuyorum. En saçma kan değeri için bile kafayı yiyorum. Kendi özel doktorum haricinde kalp atışı dinlemek için bi bahane bulup acile gidip kalp atışlarını dinliyorum. Her gittiğim doktorun sözlerinden bişey cıkarıyorum.
Benim gibi olan anne adayları yada anneler oldumu.
Bu süreç bi tek bana mı bu kadar endişe verici korkutucu geçiyor.
Kısacası benim gibi olan varmı hanımlar teselli verin lütfen cok yoruldum hamile olduğumun mutluluğunu yaşayamıyorum sadece kaygı ve korku var 🥺

Merhaba Anneler ve Anne adayları,
Ben 18 haftalık gebeyim. Hamile kaldığım ilk günden beri bir şey olur mu ? Sağlıklı gebelik yaşar mıyım ?
Doktorlar ne diyorsa altında olumsuz bişey varmı diye saatlerce hatta günlerce o konuyu araştırıyorum. Referans dışı gelen her değeri tek tek makaleler araştırıp, okuyorum. En saçma kan değeri için bile kafayı yiyorum. Kendi özel doktorum haricinde kalp atışı dinlemek için bi bahane bulup acile gidip kalp atışlarını dinliyorum. Her gittiğim doktorun sözlerinden bişey cıkarıyorum.
Benim gibi olan anne adayları yada anneler oldumu.
Bu süreç bi tek bana mı bu kadar endişe verici korkutucu geçiyor.
Kısacası benim gibi olan varmı hanımlar teselli verin lütfen cok yoruldum hamile olduğumun mutluluğunu yaşayamıyorum sadece kaygı ve korku var 🥺
Sen bensin 😂😂😂 doktorum benden net bıktı haftada iki gittigim oldu aylık olması gereken kontrollere ve ekstra dediğin gibi baska hastanelere acile gittim en cok ultrason resmi olan bebek olabilir doktorum hatta sen bi psikolojik destek al kendine zehir ettigin yetmıyor etrafındakilerede zarar veriyosun artık demişti haklı olarak😂😂 okuyup okuyup netten sacma sapan seyleri kafaya taktım desiğin gibi tahlilleri o ne hu ne bu niye yüksek enfeksiyonum var erkenmi dogurcam o mu olcak bu mu olcak derken suan bebegim kucagımda ve dedimki sonra napmısım ben ya hamileliği kendime zehir ettim 😂 insallah saglıkla hayırla zamanında sende kucagına al 🤲🏻🥰❤️

Araştırmalarını çocugun doğduktan sonra onu nasım yetiştireceğim sağlıkla kucağına aldıktan sonra iyi bir insan yapmak için neler yapmam gerek kendı davranıslarını nasım degıstırmen gerekır onlara odaklan ilk aylarda cocuklar nasıl olur nasıl beslemeliyin şu hareketi neyi gosterır neleri geliştirmeliyim onlara odaklan merak etme aydan aya yada 2 haftada bır zaten kontroller oluyor doktorun dedıklerıne odaklan baskasını dusunme bende senin gibi biriyim nırmal hayatumda ama suan hamileliğin iyi gidiyor diyip kasık agrılarımı bile önemsemşyorum cunku doktorum aşırıya kacmadıgı surece hafıf agrılarda birşey yok dedi bebeğini basıl buyutecegıne odaklan dedı bende o sekılde yapıyorum ve inan gercekten hayat daha guzel ve enerjık oluyor sağlınla kucağına alırısn insallah🥰

Canım şöyle düşün. Dünyanın tüm başka ülkelerinde hamileliklerde ultrasona görünme sayısı en fazla 3 veya 4 dür. Her ne kadar bizim doktorlarımız sıkıntı olmuyor deselerde tüm gelişmiş dünya ülkeleri ultrasonun bebeğe zarar verdiğini otizme sebep olduklarını savunuyor. Tabi gerçeklik payı olmayabilir bilemem ama dünyada bizim ülke kadar ultrasona giren hastaneye giden başka bir millet yok. Bende başlarda evhamlıydım ama bunları duyup araştırdıkça ultrasona gitmeye çekinir oldum açıkçası 🫠

Hic bir sey bizim kontrolumuzde degil, haftada 5te gitsen bir şey olacaksa olucak tevekkulde kalip akisa birakmaktan baska care yok 🌸

Canım şöyle düşün. Dünyanın tüm başka ülkelerinde hamileliklerde ultrasona görünme sayısı en fazla 3 veya 4 dür. Her ne kadar bizim doktorlarımız sıkıntı olmuyor deselerde tüm gelişmiş dünya ülkeleri ultrasonun bebeğe zarar verdiğini otizme sebep olduklarını savunuyor. Tabi gerçeklik payı olmayabilir bilemem ama dünyada bizim ülke kadar ultrasona giren hastaneye giden başka bir millet yok. Bende başlarda evhamlıydım ama bunları duyup araştırdıkça ultrasona gitmeye çekinir oldum açıkçası 🫠
Bu sitede o kadar çok riskli gebelik yaşayan ve sık ultrasona girmek zorunda olan hamile arkadaşımız var ki , bu yazdıklarınızla onları da endişelendiriyorsunuz. Ultrason ve otizmin kanıtlanmış hiçbir ilişkisi yok. Otizme sebep olabilecek şeylerin listesi o kadar uzun ki , ultrason çok çok alt sıralarda yer alıyor. Yurt dışında ultrasona az girilmesinin sebebi sağlık sektörünün işleyiş farkı, devlet sadece belli bir sayıdaki ultrasonu karşılıyor, yine isterseniz ücretiyle birlikte siz ultrason sayısını arttırabiliyorsunuz . Devlette zararlı olduğu için değil maliyet sebebiyle sayıyı sınırlı tutuyor.
Arkadaşımızın da dediği gibi olacaksa pamuklara sarsanda oluyor maalesef , o yüzden belki hayatınızda bir defa yaşayacağınız bu dönemi kendinize zehir etmeyin, ilerde bu günlerinizi hatırlayıp keşke demeyin🦋

Bu sitede o kadar çok riskli gebelik yaşayan ve sık ultrasona girmek zorunda olan hamile arkadaşımız var ki , bu yazdıklarınızla onları da endişelendiriyorsunuz. Ultrason ve otizmin kanıtlanmış hiçbir ilişkisi yok. Otizme sebep olabilecek şeylerin listesi o kadar uzun ki , ultrason çok çok alt sıralarda yer alıyor. Yurt dışında ultrasona az girilmesinin sebebi sağlık sektörünün işleyiş farkı, devlet sadece belli bir sayıdaki ultrasonu karşılıyor, yine isterseniz ücretiyle birlikte siz ultrason sayısını arttırabiliyorsunuz . Devlette zararlı olduğu için değil maliyet sebebiyle sayıyı sınırlı tutuyor.
Arkadaşımızın da dediği gibi olacaksa pamuklara sarsanda oluyor maalesef , o yüzden belki hayatınızda bir defa yaşayacağınız bu dönemi kendinize zehir etmeyin, ilerde bu günlerinizi hatırlayıp keşke demeyin🦋
Zaten yurtdışında da riskli gebeliklerde bu ultrason sayısı artıyormuş doktorlar sıkı takibe alıyorlarmış🫠 evet çoğusu öyle diyor bende kimseyi etkilemek istemem tabiki sadece kendilerine çok stres yüklemesinler isterim💖

Ayni ben de böyleydim. Şiddetli hapsirdigim icin bile esimi kaldirip hastaneye götürmüştüm bebegim iyi mi diye , sürekli doktor aradim hangisi daha iyi diye vs. Cok şükür saglikla geldi bebegim. Ama bu hisler bitmiyor simdide doğunca kaygilarim basladi . Cok az uyuyorum bebegimi uyurken izlemekten , ben esimi basina dikiyorum bebegim uyuyunca falan sonra uyuyorum zamanla buyudukce gecer diye dusunuyorum. Yalniz degilsiniz cevremdeki bi cok anne bu sekilde. Sağlıkla gelsin bebeginiz inşallah 🙏

Back
X