hamilelikte doktor kontrolü hakkında bilgi paylaşırmısınız

mavispembis

Guru
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2011
11
0
286
Bursa
hamileliğimin 7+5 haftasındayım istanbulda gebeliğimi söyleyen doktor 5 haftalık gebesin dedi ve şehir değiştireceğimi söylediğim için bundan 2 hafta sonra doktora git kalp atışlarını duyman gerek 7 haftalık olunca dedi yaptığı betahcg testini ve ultrason görüntüsünü bana verip devam edeceğin doktora götür demişti bursaya yerleştim ve burda gittiğim doktora verdim gerek yok ben anlarım ultrasondan dedi bu normalmi? VE ultrason kontrolü yaptı herşey yolunda dedi başka da birşey demedi hiç bir test yapmadı istemedi ve beni kasımın 12 sine çağırdı bebeğim 15-16 haftalık olacak merak ediyorum bana hiçbir test yapmadı kansızlığımı söyledim hee bana göre sorun yok ama o zaman test yapalım dedi bunu doktorun istemesi gerekmez mi bana benimle pek ilgilenmedi gibi geldi ikili test için geç bir zaman olmuyor mu ben mi şüpheye kapılıyorum kalp atışlarını duyduktan sonra sadece ultrason bakıp gönderir mi yani deneyimi olan hamişler hamilelikteki doktor takibi böylemi olur yardımcı olun lütfen doktor değiştirmelimiyim kasımı beklemelimiyim :44::18:

hamileliğimin 7+5 haftasındayım istanbulda gebeliğimi söyleyen doktor 5 haftalık gebesin dedi ve şehir değiştireceğimi söylediğim için bundan 2 hafta sonra doktora git kalp atışlarını duyman gerek 7 haftalık olunca dedi yaptığı betahcg testini ve ultrason görüntüsünü bana verip devam edeceğin doktora götür demişti bursaya yerleştim ve burda gittiğim doktora verdim gerek yok ben anlarım ultrasondan dedi bu normalmi? VE ultrason kontrolü yaptı herşey yolunda dedi başka da birşey demedi hiç bir test yapmadı istemedi ve beni kasımın 12 sine çağırdı bebeğim 15-16 haftalık olacak merak ediyorum bana hiçbir test yapmadı kansızlığımı söyledim hee bana göre sorun yok ama o zaman test yapalım dedi bunu doktorun istemesi gerekmez mi bana benimle pek ilgilenmedi gibi geldi ikili test için geç bir zaman olmuyor mu ben mi şüpheye kapılıyorum kalp atışlarını duyduktan sonra sadece ultrason bakıp gönderir mi yani deneyimi olan hamişler hamilelikteki doktor takibi böylemi olur yardımcı olun lütfen doktor değiştirmelimiyim kasımı beklemelimiyim :44::18:

:)) endişeni anlıyorum ve mesajını gülümseyerek okuyorum :) gebeliğimin 37. haftasındayım, bende ilk öğrendiğimde hiç bir doktor begenmez benimle ilgilenmemiş gibi gelmişti.. :))

gebeliğin ilk aylarında doktorun seni 2 hafta max. 3 haftada 1 çağırması lazım.. ultrason yani gecmiş ultrason çok önemli değil yeni doktorun dediği gibi görebilir, doktorun istemesini bekleme sen sor ve söyle doktorlar sanki onların bildiklerini biliyormuşuz gibi davranıyorlar, ve senden kan tahlili istemesi gerekiyordu.. 12-14. haftada ikili test yapılası gerekiyor ki mutlaka yaptır, bazı doktorlar gerek duymuyor, yakın bir arkadaşımın doktoru istemedi şimdi çocuk dawn sendromlu gözüktü kız 25. haftasında.. eğer doktorun içine sinmediyse sana yakın gelmediyse salla gitsin.. unutma ki sen ve bebeğin herşeyden önce geliyorsunuz..

ilk 3 ay senin en hassas ve yardıma ihtiyacın olduğu aylar, doktorunun maşşallah çok güzel demesi veya seni anlıyorum demesi bile öyle huzur veriyorki insana. onun için eğer içine sinmiyorsa değiştir. detaycı bir doktor bul bursada doğum hastanesi var, ben yalovadayım buradan oraya gelen arkadaşlarım çok..

ben kafama göre beni tatmin eden doktor bulana kadar ne istanbul kaldı nede bursa en az 7 doktor gezdim.. bu çok normal.. onun için araştırmacı ve sorgucu ol. istemesini bekleme, sen sor bunu yapmak gerekmiyormu de, geç kalınırsa ne olur bunun sorumluluğu fazla değilmi de.

bu senin evladın, artık onun kalbi atıyor :))
allahım bizlere bağışlasın, harika günler seni bekliyor...

Back
X