Hamilelikte emzirme (Tandem emzirme)

moonheart

herkesin bir hikayesi var..
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2015
373
308
103
Merhabalar
Uzun ve yorucu çabalar sonucu hamile kalmıştım. Şu an tatlı kızım 17 aylık oldu. Olmasını istediğimiz ama sanki ilki zor oldu diye hemen gelmez dediğimiz ikinci bebeğime hamileyim. Kızım meme emiyor ve şu an azı dişleri pıtır pıtır patlıyor dolayısıyla acısı var. Aç geziyor ve meme tek gıdası, uyku aracı, kısaca herşeyi oldu.. Çevremdekiler kesmem gerektiğini söylesede ben henüz ikimizin de hazır olmadığını düşünüyorum. Hamileyken emziren var mı? Yoksa yanlız mıyım? İnstagram da tandem yani hamileyken emziren anneler hikayelerini atmış ama nedense güvenemedim. Doktorum hamileliğin son üç ayı önermiyorum dedi. Sizde durumlar nasıl, çevrenizde emziren duydunuz mu?

Merhabalar
Uzun ve yorucu çabalar sonucu hamile kalmıştım. Şu an tatlı kızım 17 aylık oldu. Olmasını istediğimiz ama sanli ilki zor oldu diye hemen gelmez dediğimiz ikinci bebeğime hamileyim. Kızım meme emiyor ve şu an azı dişleri pıtır pıtır patlıyor dolayısıyla acısı var. Aç geziyor ve meme tek gıdası, uyku aracı, kısaca herşeyi oldu.. Çevremdekiler kesmem gerektiğini söylesede ben henüz ikimizin de hazır olmadığını düşünüyorum. Hamileyken emziren var mı? Yoksa yanlız mıyım? İnstagram da tandem tani hamileyken emziren anneler hikayelerini atmış ama nedense güvenemedim. Doktorum hamileliğin son üç ayı önermiyorum dedi. Sizde durumlar nasıl, çevrenizde emziren duydunuz mu?

canım benim arkadaşım tıpkı senin gibi ilk bebeği çok geç geldi ve 2.bebek hemen oldu. doğuma kadar emzirmeye devam etti sonra ikisini birlikte emzirmek istesede maşallah sütten kesti . sende emzirebilirsin kimselere kulak asma .

Peki sütünde değişim olmuş muydu, kızım bir haftadır ishal oldu, diş çıkardığı için mi, yoksa şehir efsanesi olan sütün zehirler durumu mu bilemedim 🙄

Peki sütünde değişim olmuş muydu, kızım bir haftadır ishal oldu, diş çıkardığı için mi, yoksa şehir efsanesi olan sütün zehirler durumu mu bilemedim 🙄

süt zehirlemez canım veya hasta yapmaz , diş dönemi bütün çocuklar ishal.ateş.kusma işrahsızlık uykusuzluk gibi rahatsızlıkları yaşarlar. ama sen kendİ durumunada bak.
hem enzireveksin hem içerdeki bebek senden vitamin alacak. çok kansızlık yaşarsan halsizlik vs o zaman bilki vucudun kaldırmıyor ama yooo gayet iyiyim ikisinede yetecek gücüm var dersen devam edersin doğuma kadar.

Kizim su anda 16 aylik oldu ve ben 9 aylik hamileyim. Butun hamileleigimde emzirdim. Doktorlara da sordum. Zehirleme diye bir olay yok. Sadece dusuk tehliken varsa birakmalisin.

kolay gelsin tatlım. can sağlığı ile kucağına alırsın inşallah. maşallah ne güzel kızınlâ emzirme dönemindeki bağlanmayı kaçırmadın. peki özel olmazsa birşey soracağım?

nasıl bir duygu ,zorlukları varmı?
benimde midem bulanıyor kaçgündür. hamilelik şüphesi içindeyim. ama korkuyorum test yapmaya. bebeğim 3 aylık oldu.

kolay gelsin tatlım. can sağlığı ile kucağına alırsın inşallah. maşallah ne güzel kızınlâ emzirme dönemindeki bağlanmayı kaçırmadın. peki özel olmazsa birşey soracağım?

nasıl bir duygu ,zorlukları varmı?
benimde midem bulanıyor kaçgündür. hamilelik şüphesi içindeyim. ama korkuyorum test yapmaya. bebeğim 3 aylık oldu.
Son aya kadar gayet rahattik. Sadece son ay gogsum cok hassaslasti. Her zaman olmasa da bazen emmesini hic istemedim. Gogsume dokunulmasini istemiyordum hic. Zaten emmeyi bu arada bayagi azaltti. Sadece uyurken emmeye basladi. Son 2 gundur de bir kez emdi sadece. Emmek isteyince bir seylerle oyalandik, direkt vermedim memeyi.belki sutumun tadi degismistir o da etkilemistir. 3 aydan sonra ve dogum zamaninda sutun tadi degisiyormus. Bazi bebekler kendiliginden birakiyormus. Bu zamana kadar emzirdigim icin cok mutluyum. Cunku daha once kizim da ben de hazir degildik.

Son aya kadar gayet rahattik. Sadece son ay gogsum cok hassaslasti. Her zaman olmasa da bazen emmesini hic istemedim. Gogsume dokunulmasini istemiyordum hic. Zaten emmeyi bu arada bayagi azaltti. Sadece uyurken emmeye basladi. Son 2 gundur de bir kez emdi sadece. Emmek isteyince bir seylerle oyalandik, direkt vermedim memeyi.belki sutumun tadi degismistir o da etkilemistir. 3 aydan sonra ve dogum zamaninda sutun tadi degisiyormus. Bazi bebekler kendiliginden birakiyormus. Bu zamana kadar emzirdigim icin cok mutluyum. Cunku daha once kizim da ben de hazir degildik.

Şu an ben de kendimi hiç hazır hissetmiyorum

Hazir hissedene kadar emzir canim. Bak ben dun dogumu yaptim. Bu 9 ay suresince emzirdim.
Kızımın azı dişleri patladığı için mi yoksa gögüslerim mi hasaslaştı bilmiyorum çok canım yanmaya başladı özellikle bu gün ama sanırım kızımın da canı yanıyor ki emerken mutsuz mutsuz bakıyor. Onun adına çok üzgünüm. Sizin bebiş kendi isteğiyle mi bıraktı yoksa siz mi bir şekilde unutturdunuz?

Bende oğlum 15 aylıkken hamile kaldim 20 aya kadar emzirdim.Hic sorun olmadi küçük için hatta kilosu da gayet iyiydi.Benim dr umda emzirebilirsin demişti.

Şu an 3.5 aylık hamileyim 1 yaşında oğlum var emziriyorum bizim de diş dönemşmiz çocuk ısırmıyor ama çok acıyor uçlar

Bende oğlum 15 aylıkken hamile kaldim 20 aya kadar emzirdim.Hic sorun olmadi küçük için hatta kilosu da gayet iyiydi.Benim dr umda emzirebilirsin demişti.
Doktor bana 15. Haftana kadar emzirebilirsin sonra önermiyorum dedi ama bende emzirmeyi istiyorum lakin bu acıma olayı motivasyonumu bozdu 🙄

Ve benim doktorum bir emzir bebeğini dedi. Krem sürünce biraz rahatlıyorlar ama sürekli memede olduğu için krem de işe yaramıyor pek inşallah geçici bir durumdur 1.5 aydın böyleyim ben
Gece diş ağrısıyla uyanıp hırsla emdiği için ben merhem de süremem. Özellikle sol meme daha çok ağrıyor, hissediyor mu nedir özellikle onu içesi var. Sağ meme seven ve sağı solun iki katı büyüklüğe getiren kızım sol memeden ayrılmıyor. Bazen ağrısından dişimi sıkıyorum. İnşallah dediğiniz gibi geçer

Gece diş ağrısıyla uyanıp hırsla emdiği için ben merhem de süremem. Özellikle sol meme daha çok ağrıyor, hissediyor mu nedir özellikle onu içesi var. Sağ meme seven ve sağı solun iki katı büyüklüğe getiren kızım sol memeden ayrılmıyor. Bazen ağrısından dişimi sıkıyorum. İnşallah dediğiniz gibi geçer
Lasonil krem silmeyi gerektirmiyor ben onu kullanıyorum

Tandem anneyim. Oğlum 15 aylıkken kızıma hamile kaldım. Şu an kızım 24 günlük oğlum 2 yaşında. Günlerim emzirmek ve süt saymakla geçiyor. Size yardımcı birileri varsa tandem anne olabilirsiniz çok özverili bir dönem..

Kızımın azı dişleri patladığı için mi yoksa gögüslerim mi hasaslaştı bilmiyorum çok canım yanmaya başladı özellikle bu gün ama sanırım kızımın da canı yanıyor ki emerken mutsuz mutsuz bakıyor. Onun adına çok üzgünüm. Sizin bebiş kendi isteğiyle mi bıraktı yoksa siz mi bir şekilde unutturdunuz?
Hamileyken insan her gun ayni olmuyor ki. Benim de gogusleirmin cok hasas oldugu donemler oldu. Birkac kez bıraktırmayi denedim ama basarili olamadim. Kendimi hazir hissetmiyordum. Kizim da hazir degildi. Hafızasında kotu ani kalsin istemedim. Doguma iki gun kaladan beri babasi evde. Son zamanlarda zaten sadece uyurken emiyordu. Uyku saatlerinde babasi uyuttu. Boylelikle anne ve meme kavramini unuttu. Babasi oyun oynayarak oyaladi. Bir de bol bol meyve v.s. verdim ara ogunlerde. Acikmadi pek.

Back
X