Hamilelikte emzirme (Tandem emzirme)

Hamileyken insan her gun ayni olmuyor ki. Benim de gogusleirmin cok hasas oldugu donemler oldu. Birkac kez bıraktırmayi denedim ama basarili olamadim. Kendimi hazir hissetmiyordum. Kizim da hazir degildi. Hafızasında kotu ani kalsin istemedim. Doguma iki gun kaladan beri babasi evde. Son zamanlarda zaten sadece uyurken emiyordu. Uyku saatlerinde babasi uyuttu. Boylelikle anne ve meme kavramini unuttu. Babasi oyun oynayarak oyaladi. Bir de bol bol meyve v.s. verdim ara ogunlerde. Acikmadi pek.
Kadeşini emerken görünce emmek istedi mi? Kardeşine karşı tepkisi ne oldu? Ben acaba nasıl denge kurarım diye beynimde çok kuruyorum 🙄

Kadeşini emerken görünce emmek istedi mi? Kardeşine karşı tepkisi ne oldu? Ben acaba nasıl denge kurarım diye beynimde çok kuruyorum 🙄
Kardesini gorunce once bi sasirdi ama hemen yanina gitti. Oksadi onu. Kardesini her sevmek istedigi de sevdirdim. Kucuk olsugu icin bazen cok sert sevmek istiyor. Boyle durumlarda uzaklastirmadim ters tepki vermesin diye. Sadece eliyle tutup yonlendirdim daha yumusak hareketlerle sevmesi icin. Sonra emerken gordu. 1 dk kadar agladi. Sonra kalkip oyun oynamaya gitti hicbir sey olmamis gibi. Sonraki goruslerinde aglamadi. Meme istedi yok kizim kalmadi dedim. Baska seylerle oyalandi. Birkac seferden sonra da istemyi kesti. Simdi kardesi emerken gelip izliyor, basini yasliyor bize.

Kardesini gorunce once bi sasirdi ama hemen yanina gitti. Oksadi onu. Kardesini her sevmek istedigi de sevdirdim. Kucuk olsugu icin bazen cok sert sevmek istiyor. Boyle durumlarda uzaklastirmadim ters tepki vermesin diye. Sadece eliyle tutup yonlendirdim daha yumusak hareketlerle sevmesi icin. Sonra emerken gordu. 1 dk kadar agladi. Sonra kalkip oyun oynamaya gitti hicbir sey olmamis gibi. Sonraki goruslerinde aglamadi. Meme istedi yok kizim kalmadi dedim. Baska seylerle oyalandi. Birkac seferden sonra da istemyi kesti. Simdi kardesi emerken gelip izliyor, basini yasliyor bize.
Kıyamam ya biz nasıl atlatacağız bu süreci

Merhabalar
Uzun ve yorucu çabalar sonucu hamile kalmıştım. Şu an tatlı kızım 17 aylık oldu. Olmasını istediğimiz ama sanki ilki zor oldu diye hemen gelmez dediğimiz ikinci bebeğime hamileyim. Kızım meme emiyor ve şu an azı dişleri pıtır pıtır patlıyor dolayısıyla acısı var. Aç geziyor ve meme tek gıdası, uyku aracı, kısaca herşeyi oldu.. Çevremdekiler kesmem gerektiğini söylesede ben henüz ikimizin de hazır olmadığını düşünüyorum. Hamileyken emziren var mı? Yoksa yanlız mıyım? İnstagram da tandem yani hamileyken emziren anneler hikayelerini atmış ama nedense güvenemedim. Doktorum hamileliğin son üç ayı önermiyorum dedi. Sizde durumlar nasıl, çevrenizde emziren duydunuz mu?
Evet emziriyorum halen

Kizim su anda 16 aylik oldu ve ben 9 aylik hamileyim. Butun hamileleigimde emzirdim. Doktorlara da sordum. Zehirleme diye bir olay yok. Sadece dusuk tehliken varsa birakmalisin.
Bana moral oldun peki ikincisi cinsiyet ne bende devam ediyorum emzirmeye rabbimin izniyle

Merhabalar
Uzun ve yorucu çabalar sonucu hamile kalmıştım. Şu an tatlı kızım 17 aylık oldu. Olmasını istediğimiz ama sanki ilki zor oldu diye hemen gelmez dediğimiz ikinci bebeğime hamileyim. Kızım meme emiyor ve şu an azı dişleri pıtır pıtır patlıyor dolayısıyla acısı var. Aç geziyor ve meme tek gıdası, uyku aracı, kısaca herşeyi oldu.. Çevremdekiler kesmem gerektiğini söylesede ben henüz ikimizin de hazır olmadığını düşünüyorum. Hamileyken emziren var mı? Yoksa yanlız mıyım? İnstagram da tandem yani hamileyken emziren anneler hikayelerini atmış ama nedense güvenemedim. Doktorum hamileliğin son üç ayı önermiyorum dedi. Sizde durumlar nasıl, çevrenizde emziren duydunuz mu?
Selam bende seninle aynı durumları yaşadım. İkinci bir hamilelik kesin zor olur tedavi gerekir diye düşünürken 18 aylık olan oğluma kardes gelecek Allah kısmet ederse ve dediğin gibi diş çıkarıyor iştahsız sütten kesmek istemediğimden doktoruma sordum oda emzirebilirsin bir sorun olmaz dedi. Senin hamilelik ilerlemiş maşallah. Emzirmeye devam ediyormusun? Acaba emzirmeye devam ettiğimizde ikinci bebekte o ilk süt dedikleri yeşilimsi süt geliyormu? Yani ikinci çocukta o ilk gelen sütten yararlanabiliyormu yoksa ilk çocuğun emdiği sütümü alacak:(

Selam bende seninle aynı durumları yaşadım. İkinci bir hamilelik kesin zor olur tedavi gerekir diye düşünürken 18 aylık olan oğluma kardes gelecek Allah kısmet ederse ve dediğin gibi diş çıkarıyor iştahsız sütten kesmek istemediğimden doktoruma sordum oda emzirebilirsin bir sorun olmaz dedi. Senin hamilelik ilerlemiş maşallah. Emzirmeye devam ediyormusun? Acaba emzirmeye devam ettiğimizde ikinci bebekte o ilk süt dedikleri yeşilimsi süt geliyormu? Yani ikinci çocukta o ilk gelen sütten yararlanabiliyormu yoksa ilk çocuğun emdiği sütümü alacak:KK43:
Kolostrum gelecek yine ayni şekilde ilk doğum gibi ilerleyecek o süreç ama miktar olarak az geliyor biliyorsunuz öncelik küçüğe sonra büyüğü de emzirebilirsiniz

Back
X