Hamilelikte eş

solitude

Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2024
506
141
18
İyi akşamlar hanımlar dertleşmek ve akıl almak için yazmak istedim ben 27 eşim 29 yaşında 10 aylık evliyiz ve ben 18 haftalık hamileyim. 7 senelik sevgililik sonucu evlendik. Bebeği ikimizde isteyerek yaptık. Ama hamile kaldıktan sonra hiç bi kıymeti olmadı bir kere bile elini karnıma koyup kızım diye sevmedi. Ben hamileyim diye en ufak bi hassasiyet göstermiyor hiç bişey değişmemiş gibi. 3 ay boyunca kustum bir kere nasılsın demedi hep normal bunlar diyip rahat rahat konuşuyor. Duygusal olarak daha fazla ilgi ve sevgi bekliyorum sanırım çok ağladım bu süreçte akşamları bırakıp bırakıp okeye gitti yine evde yalnızken yazıyorum bunu. Kızımı sadece ben istiyormuşum gibi geliyor yalnızlıktan bu süreçte çok yoruldum

Bugün de tüm hamilelerin gelip özel ilgi görememelerinden yakınma günü galiba.

Eşiniz bir günde değişmedi herhalde? Öncesinde de dışarı gidiyormuştur elbet. Ayrıca hamilelik özel bir durum değil ki neden özel ilgi bekliyorsunuz? Üstelik daha ortalarındasınız, henüz ağırlaşmamışsınız. Son haftalarda ne yapacaksınız acaba?

Hanımlar her hamilelik kendine özeldir elbet ama hamileyken poh pohlanmak, eş tarafından hamilelik nasıl gidiyor diye sorulması falan biraz saçma değil mi? Adama derdinizi anlatırsınız duymamazlığa verir ya da riskli hamileliğiniz vardır ilgilenmiyordur falan anlarım da… bugün biraz fazla oldu sanki.

Bebeği isteyerek yaptığınızı söylüyorsunuz, demekki daha 2 aylık evlilikte , bu adamdan baba olur, bu adam bana hamileliğimde iyi bakar , zor günümde yanımda olur dediniz. Kendi seçimlerinizin sonucu bu .

Hayırlı olsun bebeğiniz inşallah sağlıkla gelsin...O dediğiniz ilgili kocalar genelde ya dizilerde ya da instgram sayfalarında.. Erkekler düz mantık..siz de hamilelik duygusallığı yasiyorsunuz muhtemelen ,çok takipta kendinizi üzmeyin..Keyfini çıkartın ciddi sağlık sorununuz yoksa hamilelik çok güzel birşey..Sonrası zaten zor.

Bence eşin hep aynıydı sadece sen şuan çok daha fazla duygusal olduğun için moralin bozuluyor.
Eşini bu aralar fazla takma üzülme.
Üzgün anne üzgün bebek demek.
Bebeğin huzursuz olur.

Eşiniz hamilelik öncesi nasıldı diyeceğim ama çok erken hamile kalmışsınız. Yine de genel ilişkinizde nasılsa hamilelikte de öyle devam eder çoğunlukla. Kadınlar erkeklerin hamilelik haberiyle başka bir sürüme geçeceğini sanıyor ama öncesinde eşine karşı ilgili, merhametli olan kocalar hamilelikte de öyle olur. Tam tersi olanlar da hamilelikte aynı davranışlarına devam ederler.

Annelik içgüdüsel, babalık sonradan öğreniliyor.
Bence açıkça konuşun, ben hamileyim ve bu sekilde ilgisiz davranmam kötü hissetmeme sebep oluyor vs gibi.
Sağlıkla kucağınıza alin

Hamilesiniz, hasta değilsiniz. Neden özel ilgi bekliyorsunuz?
Yani bu tarz yanıtlara anlam veremiyorum, uzun uzun yazmadım lakin hastaneler de yatış yapılarak geçirdim haftalarımı oldukça zordu hala da kolaylaşmış değil. Ki eşinden ilgi beklemek kadar doğal ne olabilir hassas dönem ne olursa olsun

Evet öncesinde de çıkıyordu lakin hamilelik bence gayette özel bi durum özellikle zor geçiriyorsan, yani gerçekten yazdığınız kadar duygusuz musunuz merak ettim

Çok sağolun, baya yıpratıcı geçti keşke ailem yakınımda olsaydı

Evet öncesinde de çıkıyordu lakin hamilelik bence gayette özel bi durum özellikle zor geçiriyorsan, yani gerçekten yazdığınız kadar duygusuz musunuz merak ettim
Yeni evli olup okeye vs çıkan adam ben ilgisizim diye bağırmış. Erken hamile kalmissiniz, adam bu yapacak pek bir şey yok maalesef Hayırlı olsun bebeğiniz, umarım kocanız insafa gelir.

Gerçekten merak ediyorum. Hamileyken özel ilgi beklenmesini saçma bulanlar evli ve çocuklu mu? Ben her daim ilgi beklediğim ve bunu doğru bulduğum için hamileyken ekstra bir beklentim olmadı ancak bir kadının hamileyken pohpohlanmak istiyor oluşu bana garip gelmiyor. İlla hasta mı olmak lazım özel şeyler beklemek için?

Konu sahibine de gelince bu adam bence akışta baba olmak istemiş ancak siz çok istemişsiniz. İstek seviyeniz aynı olmadığı için yaklaşımlarda aynı olmuyor. Muhtemelen doğunca da büyütürken de aynı şekilde olacak. Siz evdeyken bebeğinizle o arkadaşlarıyla dışarıda olacak bunu kabullenmeniz sizin için daha hayırlı.

29 yaşında olupta tek keyfi akşamları arkadaşlarıyla okey oynamak olan adam da ne bileyim sığ mı desen avam mı desem bilemedim çok saçma geliyor bana. Bu mudur yani kendinize eş çocuğunuza baba seçtiğiniz adamın vizyonu?

Bakın hamilelik hastalık değildir
Lakin hormonlarınız normal değil duygusal hassasiyeti çok yoğun hissettiğiniz bir dönem o yüzden siz normal düşünemiyor hissedemiyorsunuz
Eşinizden bunu anlayacak olgunlukla değil baba yapmamalıydınız ya Neyse geçecek bu dönem

Bence ilkte anlamıyorlar, benim ikinci bebeğim eşim ilkinden çok daha farkında her şeyin. O zaman babalığı bilmiyordu çünkü doğunca bile anlayamamıştı bir süre. Eşin de neye uğradığını şaşırmış olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…