Hamilelikte esini kaybetme korkusu

Ruyalaz

Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2016
39
8
6
34
Arkadaşlar anksiyete hastasiyim 28.haftamdym cok asiri kaygilarim var hamileligimle artti ilac kullanamiorm terapiye basladim herseyden korkar oldun hergun biseyi dert ediorum ama en cok olum korkusu oluo esimi kaybedicem olucek die cok korkuorum hicbiseyden zevk alamiorum bu yuzden haberlerde ki kotu olaylar basima gelcekmis die dusunuorm bole sikintilar yasayan var mii cok kotuym

Benimde böyle korkularım ansızın bi tanıdığımı genç yaşta kaybettikten sonra aşırı arttı.
Abilerime anne ve eşime karşı aşırı hassas oldum.
Mesela eşim bakkala bile giderken bin kere dikkat et diyorum aklımda hep ya bişey olursa düşününce ağlama isteği oluşuyor ..
Ansızın ya bişey olursa bana veya sevdiklerime düşüncesi aldı beni de bunun psikolojide bi adı var mı ?
Aşılması gereken bi rahatsızlıksa eğer tedavi olmam istiyorum çünkü çok zor bu düşüncelerle baş etmek anlıyorum sizi.

Bu yıl Ankara'da patlayan tüm bombalarda hamileydim, hepsi yanı başımda oldu. darbe günü doğurdum allah sabrımı denedi herhal :)
Seni çok iyi anlıyorum. Yaşanan olumsuzluklarla beraber normal bir kaygı düzeyi hastalık boyutuna geçiyor. ben süt vermeyi kesince doktora gidicem. o vakte kadar da doğal yollarla kendimi rahatlatmaya çalışıyorum. bitki çayları, müzik, nefes egzersizi vs.

Biraz da kaderci olmak lazım. ömür korkarak yaşanmaz.

Size buradan ne soylesek bos. sizin de elinizde olmayan, engel olamadiginiz bir illet bu. icinde bulundugunuz durum daha da tetikler normaldir. bunun bir hastalik olduğunu, biraz sabredeceginizi, dogumdan sonra tedavi olacağınızı düşünün surekli. varsayin ki hamileyken grip oldunuz, antibiyotik kullanmaniz sakincali, biraz agir atlatacaksiniz ama gececek.

Düşündüklerin değil düşünmediklerin başına gelir hayat sürprizlerle dolu

Son yaşadığımız terör saldırıları ile birlikte bu gayet normal hal aldı aslında. Şahsen ben elim yüreğimde yaşıyorum.. Sürekli düşünüyorum sürekli.. Her insanın bir kaderi var hepimiz onunla yaşayacağız. Siz sevdiklerinizi koruması için Allah'a dua edin içiniz rahatlayacaktır muhakkak.

Allah hepimizi korusun. Ülkemizi korusun..

Tabiki var bu hastalik cok ciddi.kesinlikle ilac tedavisi ve psikolog gerekli.basimdan gecti hersey den korkmak haberlerdeki heerseyin basina gelecegini dusunmek tamamen psikolojik bir rahatsizlik.bir uzmandan yardim alin kendi kendine gecmez hergecen gun kotuye gider.nezle grip gibi buda bir hastalik telkinle yada iyi dusunmekle olacak birsey degil...

Dun esim de bana biz seninle neden hic tartismiyoruz ne bicim evlilik bu diye takildi ve gulduk. Bugun evde yalnizken esimin bu sozu aklima geldi. Ona bir sey olsa soyledigi son soz bu olacakti. Ya biz bu kadar mutluyken serefsiz vatan hainlerinin yaptigi bi saldirida ona bir sey olursa naparim diye aglamaya basladim. Suan saglikli dusunemiyoruz malesef. Cok aci gunler geciriyoruz. Siz hamilesiniz ustelik, daha fazla etkileniyorsunuzdur. Bir muddet televizyondan bilgisayardan uzak durun. Allaha siginin. Bu insana guven verir.

Bana da olmuştu. Sürekli ağlıyordum. Zaten hamileliğim berbat bir psikolojiyle geçmişti. Hoş, doğurdum hala toparlanabilmiş değilim.

Anksiyete hamilelikte artıyor ben 11 haftalığım okb var normalde ama şimdilerde daha hassasım.Twmizlik konusunda takıntılarım arttı bu aralar..Bahsettiğiniz sevdiklerini kaybetme korkusu bende de var.Ama düşünmemeye çalışıyorum çünkü bu sefer korktuğumu başıma getiririm diye korkuyorum:) Terapist ve kişisel çabayla da atlatırsınız inşallah..Ama iyi düşün iyi olsun derler ben o felsefeye güvenmeye çalışıyorum :)

Off off benim beynim iyi dusun iyi olsun degil de kendini kotuye alistir guzel hayaller kurupta hayal kirikligi yasama en kotusunu dusunup aciyi onceden yasa psikolojisi var cok kotu cokkk

Bu hamilelik herşeyi tetikler oldu ağlıyorum aklıma üzücü şeyler geliyor zati haber bakamıyorum çünki yerle bir oluyorum eşim işe giderken tembih ediyorum karşıdan karşıya geçerken dikkat et diye hep bir kaygı var hormonlar tavan deliyor

Yoga nefes egzersizi gibi etkinlikler iyi gelebilir .
Bunun yanında sakinleşmek için bolca zikir çekip ilahi kitabınızı okuyabilirsiniz . :) Rabbim tez zamanda şifa versin .

Allah var ve yazdığı bir Kader var

Sadece bunu tekrarlayın , O ne derse o olur bizim dusundugumuz değil...

Ay inanır mısın o bende de çok vardı, ama geçti ÇOK ŞÜKÜR

Bende hamileyim 14 haftalik bendede var bu oriblem.biktim artik surekli anneme babama kardesime bisey olcakmis qibi qeliyo sanki i ani yasiyomus qibi hissediyorum...sizce bebeqimin beyni etkilenmismidir bundan

canım sen hamilelikten evvel bu problemin için tedavi olmadın mı hiç ? bende bekarken geçirdim bu durumu . hatta daha ağır bi durumdu sokaga çıkamıyordum , heran kötü bişey olacak hissi , acaba bu akşam ölecekmiyim diye pencere kenarında beklerdim nefesim giderdi tekrar nefes alırdım o kadar berbat bişeyki ölüp ölüp dirilmek.. baktımki baş edemiyorum ailemde zaten gözleri önünde eriyordum , doktora gittim ilaca başladık 2 yıl ilaç kullandım , o ilaçların uyuttuğunu insanı uyuşturduğunu hiç iyi bişey olmadığını söyleyip durdu çevremdekiler ama aksine dozunda ve iyi bir doktorla kullanıldığında hayat sana geri veriliyor sanki. toparlandım ve o kötü düşünceler beynimden silinip gitmişti. allahımada çok dua ettim kuranı kerim okumak , cami ziyareti yapmakta beni manevi olarak rahatlatıyordu böyle böyle aştım. hala üzerimde etkileri var yok değil ama senin anlatıığın durumu çok iyi bildigim için çok acı çektiğinide anlayabiliyorum. şuan hamile olduğun için yapabileceğin tek şey , rahatlatıcı müzikler dinle , inançlı biriysen kuranı kerim oku cami türbe ziyaretleri yap manevi huzur buluyor insan , doğumdan sonrada ilaç tedavisine başlarsın iyi bir doktorla. tabi bide bunun lohusalığı var , lohusalık depresyonunu hemen herkes geçirmiş , bende eskiye dönüp lohusalıkta aynı şeyleri yaşamaktan çok korkuyorum , allahıma sığınıyorum. o kadar isterdmki böyle geniş gönüllü , vurdumduymaz tiplerden olmayı . inşallah sağlıklı , iyi doğumlar geçiririz. allah bebeğine şimdiden sağlık ömür versin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…