• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelikte Eşler Uzaklaşır Mı?

Aynen benimde son 2 haftada karnım birden büyüdü belkide bu yüzdendir. Duygusal bir uzaklık hiç hissetmiyorum bedenen şiştiğim için beğenmiyor düşüncesindeyim
Beğenmiyor diye düşünme hamilesin can var içinde.. bizim son aylarda kapandı o muhabbet ama elimi tutardı otururken yanıma uzanır sarılırdı özlediğini söylerdi vs vs.. uzaklaştığını hiç hissetmedim.

Her kontrole beraber gidiyoruz zaten sormayı teklif ettiğim zaman utanıyor boşver sormayalım diyor açıkçası bende biraz utanıyorum sormaya.

Evet ama siz sormasanız bile doktorunuz eğer bir sakınca görse size söylerdi. Cinselliği yasaklaması gereken bir durum olmadığı için söylemiyordur.

Ben de 2 hamilelik geçirdim. Sorunsuzdu ikisi de. İkisinde de son 10 gün kalaya kadar beraber olduk. Eşimin isteğinde bir azalma olmamıştı.

Bence eşinizle konuşun. Eğer bebeğe bir şey olacağından korkuyorsa mutlaka ilk kontrolünüzde doktora sorun.

Evet ama siz sormasanız bile doktorunuz eğer bir sakınca görse size söylerdi. Cinselliği yasaklaması gereken bir durum olmadığı için söylemiyordur.

Ben de 2 hamilelik geçirdim. Sorunsuzdu ikisi de. İkisinde de son 10 gün kalaya kadar beraber olduk. Eşimin isteğinde bir azalma olmamıştı.

Bence eşinizle konuşun. Eğer bebeğe bir şey olacağından korkuyorsa mutlaka ilk kontrolünüzde doktora sorun.

Konuştum eşimle.. bebek büyüdüğü için onun hareketleri tekmeleri vs hissettiği için zarar verme korkusu yaşadığını söyledi psikolojik olarak iyi hissetmiyorum dedi.

Son ay doktor uyarısı dediğiniz kaçıncı haftadan sonra oluyor 36 gibi mi? Benim daha 29. hafta erken gibi değil mi
Bana son 1 ay kesin artik demisti. Gogus ucu hassasiyeti, cinsel iliski gibi faktorlar dogumu hizlandirabildigi icin sanirim. Suan yapmanizda zaten bir sakinca yok. İliski sirasinda salgilanan bir hormonun bebege cok faydasi var diye okumustum hatta. Ama erkekler gobek buyudukce bebege de zarat verme ihtimali artiyor gibi dusunuyor. Onceleri hamile oldugunu tam idrak edemiyorlar galiba :)

Bana son 1 ay kesin artik demisti. Gogus ucu hassasiyeti, cinsel iliski gibi faktorlar dogumu hizlandirabildigi icin sanirim. Suan yapmanizda zaten bir sakinca yok. İliski sirasinda salgilanan bir hormonun bebege cok faydasi var diye okumustum hatta. Ama erkekler gobek buyudukce bebege de zarat verme ihtimali artiyor gibi dusunuyor. Onceleri hamile oldugunu tam idrak edemiyorlar galiba :)
Evet bencede öyle çünkü ilk 12 hafta daha çok tehlike olmasına rağmen anlamıyordu şimdi tehlike yok onuda anlamıyor yani kriter göbek :KK70:

Tabiki de seni begeniyor ama hamile psikolojisine esin de seninle beraber girmis olabilir. Cok da uzerine gitme ve o cinsel anlamda uzaklasiyor diye sen de soguk davranma. Iliskiye girmeseniz de cilvelesebilirsiniz mesela :)

Benimki de oyleydi bir de uzerine lohusa depresyonuna girdi benimki :KK70:
Ama dedigim gibi sakin soguk davranma sen de anlayisli ol..

Tabiki de seni begeniyor ama hamile psikolojisine esin de seninle beraber girmis olabilir. Cok da uzerine gitme ve o cinsel anlamda uzaklasiyor diye sen de soguk davranma. Iliskiye girmeseniz de cilvelesebilirsiniz mesela :)

Benimki de oyleydi bir de uzerine lohusa depresyonuna girdi benimki :KK70:
Ama dedigim gibi sakin soguk davranma sen de anlayisli ol..
Lohusa depresyonu mu süpermiş :KK70:en anlayışlı en iyi empati kuran baba

Ay zaten sıcak karın burunda her pozisyon zaten olmayacak, bir kaç ay olmayıversin

Kadınlar kendileri istediği için mi yoksa benden uzaklaşır gözü dışarı kayar diye mi karın burunda cinsellik istiyo harbi anlamıyorum, ben bir çocuk doğurdum genelleme yapamam ama karnın burnunda yaw

Ay zaten sıcak karın burunda her pozisyon zaten olmayacak, bir kaç ay olmayıversin

Kadınlar kendileri istediği için mi yoksa benden uzaklaşır gözü dışarı kayar diye mi karın burunda cinsellik istiyo harbi anlamıyorum, ben bir çocuk doğurdum genelleme yapamam ama karnın burnunda yaw

Doğumdan sonra da böyle devam ederse aramıza soğukluk girerse endişesindeyim

Eşimle duygusal anlamda hiçbir problemimiz yok çok şükür fakat bir iki haftadır cinsel olarak uzağız. Ben zaten basından beri hamilelik hormonlarından olsa gerek cinsel anlamda istekli değildim fakat eşim hep istekliydi. Son zamanlarda doğuma az kaldıkça bebeğe bişey olur endişesi yaşadığını bu yüzden yakınlaşmadığını söyledi. Böyle bir durum yaşayan var mı? Acaba hamilelikte aldığım kilolar yüzünden mi beni beğenmiyor mu gibi düşünceler geliyor aklıma. Ve doğumdan sonrada hep böyle devam ederse diye kaygım var. Yaşayan arkadaşlar akıl verir misiniz bu süreci nasıl atlattınız bu normal mi?
Bence normal çünkü hamilelik insanı değiştiriyor biz üç haftadır uzağız ama duygusal anlamda aramız çok iyi hem de bebeğe zarar gelmemesi için belki

Ben de buna benzer bi konu açmıştım ama benim ki benden kaynaklı cinsellik istemiyorum ve haz almıyorum

Bence normal çünkü hamilelik insanı değiştiriyor biz üç haftadır uzağız ama duygusal anlamda aramız çok iyi hem de bebeğe zarar gelmemesi için belki
Bizimde aramızda duygusal anlamda sorun yok cinsel olarak ilk kez sorun olunca hep böyle kalacak gibi düşüncelere kapıldım. Anne adayının hormonal değişimini anlıyorum baba kısmı bilmediğim bi olay ne hissediyorlar empati yapmak zor

Ben de buna benzer bi konu açmıştım ama benim ki benden kaynaklı cinsellik istemiyorum ve haz almıyorum
Bende ilk zamanlar çok oldu o. Sonra isteksizliğim azaldı ama hiç eskisi gibi olmadım. Eşim hep istekliydi 1-2 hafta öncesine kadar. Birden değişince şaşkınım bende

Back
X