- 18 Ağustos 2014
- 1.293
- 864
- 158
- 32
- Konu Sahibi Hayvanseverdost
Esiniz dusuncesizlik etmis gercekten
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
regli de olsunlar bir kere :) zaten erkekler regl olsa o günü resmi tatil ilan etmezlerse ben hic bi sey bilmiyorum. ilk reglde sünnet düğünü gibi şenlik düzenlenir hatta. doğursalar olacakları tahmin bile edemiyorumAllah'ım keşke sadece bir günlüğüne şu erkekler hamile ve bir günlüğüne lohusa olsalardı.
Kendi başları azıcık ağrısın dünyayla ilişkilerini keserler. Bize gelince de ne var ki ne olmuş ki derler.![]()
regli de olsunlar bir kere :) zaten erkekler regl olsa o günü resmi tatil ilan etmezlerse ben hic bi sey bilmiyorum. ilk reglde sünnet düğünü gibi şenlik düzenlenir hatta. doğursalar olacakları tahmin bile edemiyorum![]()
Benimle tecrübelerinizi paylaştığınız icin tesekkur ederim. Aslında dediğiniz gibi herşeyi eşimin hatırına yapıyorum her ne kadar bu kadar düşüncesizlik etmiş olsa da ailesine mahçup olmasın diye ses etmiyorum güler yüzlülükle yapıyorum elimden geleni ve onunla bu konuyu daha sonra güzelce konuşarak halletmeyi düşünüyorum. Kaynım ve kayinbabamlar da iyi insanlar mesela kb canın ne istiyor söyle sana gelirken ne alayim diye cok ısrar eder bisey istemedigim halde çiğköfte ve pasta almış sevdiğimi bildiği icin.İlk hamileliğimde bende yaşadım benzer şeyleri. O yüzden abartıyorsunu demicem. Dışarı çıkıp 200 mt yolu iki defa fenalaşarak yürüdüğümü bilirim eczaneye gitmek için. Eczacı bu tansiyonla nasıl ayağa kalkabildiniz demişti. Bırak ki misafir ağırlayayım akşam. Bak canım 20 yıla yakın evli, çoğu şeyi deneyimlemiş dersini almış biri olarak tavsiye vereceğim sana. Evimi, sorumluluğumu, eşimi, eşimin ailesini, akraba, dost gerekliliğini ve kıymetini bilen biriyim. He bunu niye yazdım pireyi deve yapıp, yangına körükle gitmem hatta fazlasıyla tavizkar bir yapım var ona göre değerlendir yazdıklarımı.
Küçük denecek yaşta evlendim hiç k.validem yada eşim tarafından nazlandırılmadım. Herşeyi içten içe kendini yerken bile, ayakta duramayacak halde de olsam, işimi kendim gören biriyim belkide o yüzden kimse üstüme düşmedi. Şimdi o taviz verdiklerim yada eşimin hatırına yaptıklarını alttan aldığım insanlar dar gününde kapımı açmıyor bunu bil. Lohusayken daha dikişlerimden oturamazken eşimin 6-7 kişilik akraba grubunu yemekte ağırladım ki o insanların evine kahveye bile gidemiyorsun randevu almadan. Gelende suçlu, çağıranda hödük (şimdi hatırlatınca eşim bin pişman, ne kadar cahilmişim der) ama bu duruma dur demeyen ben en suçlu. Keşke nazlanıp, ay şuram buram tutuldu, ağrıdı diye naz yapsaymışım yada kavga etmeyi göze alıp istemiyorum deseymişim. Mıy mıy içten içe ağlanır, Allah'tan kolaylık diler yapardım işimi. Kimse boynuma madalya,kafama taçta takmadı. Ha yine gelenim gidenim eksik olmaz, eş dost kıymeti bilirim ama kendimi ezdirmeden, herkesten aldığım kadarını veriyorum.
Eşimde, bekarken evimizde yiyen içen, istediğinde yatıya kalann kardeşleri, kuzenleri evlenince evlerine parmak ucuyla girmeye başlayınca artık kapımızı kapatıp kendi huzurumuza bakalım düşünsecesine erdi şükür. Eğer düzelmeseydi bu yaşımla, kafamla artık çekemez hadi eyvallah derdim. Genç ve tecrübesizken çekiliyormuş herşey. Tabi bu kafaya gelene kadar neler yaşandı, nelere üzünüldü, kaç gece gözyaşı döküldü o ayrı. Sana diyeceğim insanlar çeşit çeşit. Kimi değer kıymet, hatır gönül bilir, kiminin menfaati bitince senide siler. Ona göre temkinli olacaksın. Önce evimin huzuru diyeceksin ki bunu eşinin de öğrenmesi lazım. Ama malesef bazı şeyleri tecrübe etmeden olmuyor, iletişim, inatla konuşmak (kavga demiyorum) çok önemli.
Evet bu akşam ağırla ama öyle her birine zevkine göre yemek yaparak değil. Yap koca tencere kuru fasulye, pilav yesin hepsi. Arada kocanı çağır mutfağa yardım et "ağrım var kasıklarımda" de, dolaşsın peşinden. Onlar gidince de yorulduğunu, kaldıramadığını belirt. Baktın çok oturdular "kusura bakmayın kötü oldum ben uzanıcam" de geç yatağına yat. Benim gibi yumuşak yüzlüysen direkt söyleyemeyeceksen hiç değilse bunu yap ki anlasınlar. Sonrasında da uyar eşini söylesinler ikişer lahmacun doyursun kendini koca koca adamlar. Sen yokken k.validen gitmiyormuydu hiç bir yere, açlıktan ölmediklerine göre sensizde olur. He tabi pireyi deve yapan, en ufak şeyde kapı kapatan, dışlayan gelinlerden olma. O tarzlarında kocalarına çok üzülüyorum. Herşeyin fazlası zarar. Kolay gelsin.
Senin çalışman sanırım etkili olmuş acaba çalışmasaydın evde olsaydin tüm gün bir beklenti içine girerler miydi eşin ve kpBenm hamileligmn 5. Ayinda kv koye gitti diger kaynimla eltimin yanina, kp evde kaldi 10 gunden fazla kaldi bu arada ben de cok yogun calisiyordum esim cok yogun calisiuordu, kv kp e yemek yapip gitmisti ama onlar 3 gun anca yetti bu arada ben kendime yemek yapamiyordum ki kp e yollayim, esim disardan aliyordu ya da gelince hazrliyordu kp in bu arada hic bir beklentisi olmadi hatta o da kv ye kizmisti neden gitti diye bence hersey esinde bitiyor insann gercekten hali olmuyor
Sanmiyorum cunku kv daha oncedende giderdi ben hamile degildim ama kp hic gelmezdi yemege biz cagirirdik zorla...simdi evdeyim esim niye yemek yok demiyor bazen cocukla ugrasiyorum ya da yorgun oluyorum disardan alip geliyor misal bu aksamda oyle yaptik bence esin yasadigin zorlugun farkinda degil yani sen onun hatrina katlaniyorsun ama o senn zorlandigini anlamiyor bunu uygun bir dille anlat beni dusun artik deSenin çalışman sanırım etkili olmuş acaba çalışmasaydın evde olsaydin tüm gün bir beklenti içine girerler miydi eşin ve kp
Ahahahaha bende atlamışım hemenBir sene önceki konuyu hortlamışsınız yine![]()