Hamilelikte eşten beklentiler

hanımlar tekrardan merabalar yine kafamı kurcalayan ufak bir meseleyi sizlere danışmak istedim. zira hamilelik hormonlarından mıdır bu hassasiyet yoksa haklı beklentiler mi sizlere bırakayım.

5 buçuk aylık hamileyim hamileligim cok sıkıntılı geçti hiper emesis denilen hamilelerin cok azında görülen bir durum yaşadım şuan bir ilac kullanıyorum ve bu ilaçla cok şükür rahatsızlığım geçiyor ama ilacı almazsam yine bayağı kötü olabiliyorum (aşırı kusma aşırı halsizlik tansiyon düşüklüğü vs.). Zor günler yaşadık aylarca evde yemek yapamadım eşim dışarda yemek yedi bana da annem getirdi götürdü sağolsun. Kaynanam da yan binada oturmasına ragmen pek bir destek görmedim diyebilirim 1 veya 2 kere yemeğe çağırması dışında (aramızda bir sıkıntı yoktur normalde).
simdi arada bir kaynanam şehir dışına gidiyor 1 haftalığına (yani öteki gelininin yanına ) yan binada oturdukları için de 2 kaynım ve kayınbabam da akşamları bize geliyorlar yemeğe ve yaşadığım sorun da birinin yedigini biri yemez ortak yedikleri şeyler az. Yemek konusunda sıkıntı yaşıyorum. Şimdi kaynanam şehir dışından döndü eşim yine akşam yemeğine komple çağırmış bizdeyiz bu akşam diye. Ben de biraz bozuldum açıkçası. Zaten kaç gün yemek yapmışım biraz düşünsün istiyorum eşim yorulmuştur bugün dinlensin diye. Hamileyim diye hic ince düşüncesi pek yok eskiden nasılsa öyle devam. (Bu arada 2 aydır maas alamadığı icin durumumuz da birazcık sıkıntılı.) Yani eşim niye bu kadar düşüncesiz diye üzülüyorum ama yersiz bir düşünce mi hamilelik hormonlarından mı yoksa beklentim normal mi sizce ona göre kendimi düzelteceğim. He bir de kv min hamile bir kadına guvenip ailesini ona bırakıp gerekli veya gereksiz şehir dışına gitmesi ne kadar doğru orası da rahatsız etmiyor degil açıkçası beni.
Abartmiyorsunz gayet normal beklentiniz, sıkıntıli bı hamilelik ve anlayışsız bı eş kolaylık versin Allah.

Beklentiniz normal ama erkekler soylemeden anlamiyor. Ben de 3,5 aylik hamileyim. Bulantim ya da baska problemlerim olmadi cok sukur ama calisiyorum ve cok yoruluyorum. Haftasonu dinlenmek istiyorum. Ama esim yine de ara ara beni yoklar, sunu kahvaltiya cagiralim, sunu aksam yemegine cagiralim diye. Her defasinda anlatiyorum kendisine, haftasonu yorulmak istemiyorum. Zaten yogun calisiyorum ve hamilelikle birlikte yorgunlugum artiyor diye. Tamam diyor ama bir sonraki hafta yine bir projeyle geliyor :) ben de usanmadan yine anlatiyorum. Ki kendisi dusunceli bir insandir aslinda. Ama hafiza zayif :) siz de bikmadan anlatin her defasinda ne kadar yoruldugunuzu ve misafir istemediginizi. Size sormadan cagiriyorsa buyuk ayip zaten, hamile olsaniz da olmasaniz da sormadan yemege cagirmak cok yanlis. Boyle bir durumda ben misafire sadece corba cikarirdim sanirim. Sorarsa da o kadar yorgunum ki deyip yataktan cikmazdim bir de ustune. Bi daha cagirmaya utanir.

Bende ayni rahatsızlıktan geçirdim 4 aya kadar kustum serumlarla ayakta durdum. Ve asla mutfağa adım bile atamadım annemde kaldım bu süreçte su bile içemedim kustum.. böyle şeyler okuyunca eşimden allah razı olsun diyorum başlarda o da alışamadı evde olmama ama sonradan çok anlayışlı davrandı anneme geldi beraber yedik hatta ben onların yanında bile yemek yiyemiyordım o kadar tiksinmiştim.. Şu prenses muhabbetine gerçekten ifrit oluyorum yaşamayan bilemez bunu kan geldi boğazımdan kusmaktan asıl bunları yaşamayanlar prensesler gibi hamilelik geçiriyor..
eşine çok net bi şekilde söyle hamilelik bitene kadar eve misafir falan getirmesin

Aılesı bıle olsa ben zor hamılelık surecındeysem bana saygı duymalı kı duydu da o zamanlar ınsanlar canının derdınde oluyor kendımı doyuramadm kı baskasını doyuraym. Allahtan mısafır sevgımı esım bılıyor az ıyı olsam agırlayacagımı. esımden Allah razı olsun her an ustume tıtrer az bısey kaldırsam dınlen der bı kere mısafır davet ettık basımda bekledı dınlen kendını yorma dıye erkegın herseyden once merhametlı olması lazım.

Gayet haklısınız hamilelikle alakası yok hamile olmasanız da size sormadan misafir davet edemez hazirlikları siz yapıyorsunuz sormadan çağırıyorsadakat bir zahmet girsin mutfağa kendisi yapsın. Hamile bir insana yapılmaz kayinvalideniz de benim kayinvalidem gibi düşüncesiz rahat bir kadın demekki valla kötü günümde bana destek olmayana yemek falan da yapamam gitsin evinde yesin

Bence de düsünceleriniz gayet normal.

Hamile olmasaniz bile yemegi yapacak kisi sisseiz size sormadan birini cagirmasi dogru degil bu kendi ailesi bile olsa.
Belki iyi degilsiniz, belki bugün icin baska bir planiniz vardi vs. yani danismadan emri vaki güzel degil.

Hamilesiniz gercegine gelirsek.
Yan binada oturuyor ama zor zamaninizda size yardimci olmuyor,
istediginde 1 hafta evden uzaklasip kendi evinin sorumlulugunu size birakiyor.
Bu hic normal ve kabuledilebilir degil.

Bence her konuda haklisiniz.

durumu sakinlikle eşinize ve kayınvalidenize anlatın aranız iyiyse. 'anne ben artık yapamıyorum çok yoruluyorum zaten sıkıntılarım oldu biliyorsunuz şimdi de inanılmaz bel ağrılarım oluyor istersen yine bize gelin birlikte yapalım yiyelim içelim birlikte ama tek başıma yemek yap mutfağı topla sofra kur tekrar topla falan artık yapamayacağım sanırım' gibi şeyler söyleyin hiddetlenmeden sakinlikle.

zaten eşinizde kayınvalidenizde anlayışlı insanlar ise konu kapanıp gidecektir.

Eşiniz berbat biri. Ailesi daha fena. En nefret ettiğim erkek tipi. Kendi dışarda yiyor ama size bir çorba yapmaktan aciz. Bu kadar mı zavallı bunlar? Siz eğer o hasta olsa ne yapacaksınız annesine mi göndereksiniz? Ne demek size sormadan davet etmek? Bu ne cesaret. Kendi yapsın o zaman yemekleri. Bir gece önceden yapsın zamanı yoksa. Size ne.

Bir diğer sorunda ailesi. Koca kazık kadar adamlar kendilerini beslemekten aciz mi? Ben olsam, koca adamım elim kolum tutuyor gidip hamile bir kadından asalak gibi beni beslemesini istiyorum diye düşünürüm. Bu ne yüzsüzlük hiç utanmada yok. Eşiniz size bir çorba yapmıyor zor zamanınızda ama siz onun yedi sülalesini beslemekle meşgulsünüz.

Yapacak çok şey var da siz yapar mısınız bilmem. Kimsenin sizi düşündüğü yok. Şu adamlarla da bir hata yapıp evlenmişsiniz bari üremelerine izin vermeyin

Kendi disarda yemek yemis evdeki kadin ne yaparsa yapsin tabi. Dusuncesizligi buradan belli
Dışarda yemek yeme konusunda her defasında arardı ben şunu yiyorum sana da paket yaptırayım ne istersin onu alayim vs.diye ama ben yemek yiyemiyordum ki. Kaşarlı ekmek tost o tarz şeyler. Yoksa şunu al bana desem gelirken mutlaka getirirdi

Haklısın.. sonuna kadar hemde.
Şuan hamileyim çok şükür hiç bir sıkıntım yok ama misafir ağırlayacak gücümde yok.
Akşam yemek yedikten sonra mutfağı bile hemen toplayamıyorum bazen eşim topluyor bazen bırakıyorum sabaha..
Hamilelik hastalık değil ama bu hormon hareketleri de hafife alanıcak bir şey değil.
Adet döneminde bile 2 gün gecikince kadınlar ne hale geliyor.. hamileyken bu daha üst seviyelerde yaşanıyor.
O yüzden çevremizdeki insanların daha anlayışlı olması gerekiyor..
Herkes aynı şeyleri yaşayacak diye bir şey yok ama kendileri rahat geçirmişler diye bu süreci karşısındakinden de aynı şeyi beklemek çok yanlış.
Bence eşinize güzel bir dille yapamayacağını ağırlayamayacağını söylemelisin.
Böyle alışmasın..

hanımlar tekrardan merabalar yine kafamı kurcalayan ufak bir meseleyi sizlere danışmak istedim. zira hamilelik hormonlarından mıdır bu hassasiyet yoksa haklı beklentiler mi sizlere bırakayım.

5 buçuk aylık hamileyim hamileligim cok sıkıntılı geçti hiper emesis denilen hamilelerin cok azında görülen bir durum yaşadım şuan bir ilac kullanıyorum ve bu ilaçla cok şükür rahatsızlığım geçiyor ama ilacı almazsam yine bayağı kötü olabiliyorum (aşırı kusma aşırı halsizlik tansiyon düşüklüğü vs.). Zor günler yaşadık aylarca evde yemek yapamadım eşim dışarda yemek yedi bana da annem getirdi götürdü sağolsun. Kaynanam da yan binada oturmasına ragmen pek bir destek görmedim diyebilirim 1 veya 2 kere yemeğe çağırması dışında (aramızda bir sıkıntı yoktur normalde).
simdi arada bir kaynanam şehir dışına gidiyor 1 haftalığına (yani öteki gelininin yanına ) yan binada oturdukları için de 2 kaynım ve kayınbabam da akşamları bize geliyorlar yemeğe ve yaşadığım sorun da birinin yedigini biri yemez ortak yedikleri şeyler az. Yemek konusunda sıkıntı yaşıyorum. Şimdi kaynanam şehir dışından döndü eşim yine akşam yemeğine komple çağırmış bizdeyiz bu akşam diye. Ben de biraz bozuldum açıkçası. Zaten kaç gün yemek yapmışım biraz düşünsün istiyorum eşim yorulmuştur bugün dinlensin diye. Hamileyim diye hic ince düşüncesi pek yok eskiden nasılsa öyle devam. (Bu arada 2 aydır maas alamadığı icin durumumuz da birazcık sıkıntılı.) Yani eşim niye bu kadar düşüncesiz diye üzülüyorum ama yersiz bir düşünce mi hamilelik hormonlarından mı yoksa beklentim normal mi sizce ona göre kendimi düzelteceğim. He bir de kv min hamile bir kadına guvenip ailesini ona bırakıp gerekli veya gereksiz şehir dışına gitmesi ne kadar doğru orası da rahatsız etmiyor degil açıkçası beni.
bende bozulurdum bu durumda.
bence haklısınız..

Allah'ım keşke sadece bir günlüğüne şu erkekler hamile ve bir günlüğüne lohusa olsalardı.
Kendi başları azıcık ağrısın dünyayla ilişkilerini keserler. Bize gelince de ne var ki ne olmuş ki derler.:KK62::KK62::KK62:

Ben daha çok şu erkeklerin yemek yapamamasına sinir oluyorum. Niye hep birilerine muhtaç oluyorlar karınlarını doyurabilmek için? Koca koca insanlar, kendilerine bakmayı bilmiyorlar resmen. Rica ediyorum erkek çocuklarınıza öğretin kendi başının çaresine bakmayı. Hamile kadına yüklenilir mi bu kadar ya? Özel bir durumu varsa hele. Bence kocanız bile yanlış yapıyor. Ben olsam acayip sinirli olurdum eşimin yemeği dışarıda yiyip gelmesine.

öff şu erkeklerin kadın olmayınca yiyecek yemek bile bulamamalarına deliriyorum! koca adamlarsınız bu ne aciziyet, bu ne zavallılık! illa ki bir kadın pişirecek yıkayacak paklayacak, yoksa temel yasamsal faaliyetlerini yerine getiremiyorlar. allahtan kıçlarını silmeyi beceriyorlar.
siz haklısınız tabiki. ama şnu söyleyim, ağlamayana meme vermezler. hiç bir ihtiyacınızı dile getirmeyip anlaşılmayı beklerseniz çok beklersiniz. hele erkekler mümkün degil anlamiyor düşünemiyor. o sebeple durumunuz neyse söyleyin. yapamıyorum deyin, gücüm yok deyin. neyse o. siz üstlendiğiniz sürece kimse aman dur yapma biz yapalım demez.

Back
X