Hamilelikte ev işleri nasıl yürüyor ?

benimde daha önce bi düşüğüm olduğu için bu sefer daha dikkatliyiz.. o yüzden hiç bir iş yapmıyorum zaten nefes nefese kalıyorum.. bazen tuvalet banyo temizliği yapıyorum o kadar

ben hergün süpürüp siliyorum ev çok büyük kızım çok karıştırıp pisletir yemekte yapmak zorundayım küçük bir kızım var aç eşim yorgun geliyor acıyorum yatsın istiyorum bulantım yok ama halsizlik çok var bende elim kolum zorla kalkıyor ama ev hergün silinmese bana geliyolar taşlar çok açık renk ne yapacam benya...

Hemen hemen hepimiz çok sıkıntılıyız bu konuda anladığım kadarıyla.neyse yine şükretmem lazım halime en azından bakmakta yükümlü olduğum başka bi ufaklık yok evde:)

Anneciğim sayesinde ev işi yapmıyorum. Hamileliğimden itibaren bizle yaşamaya başladı çok desteğini gördüm halada görüyorum iyiki var :)

geçen gece bulaşıkları yıkadıktan sonra mutfağın yerlerini sonrada banyoyu yıkarken buldum kendimi. nasıl bi enerji gelmişse burayıda halledeyim şurayıda temizleyeyim derken gece yarımı geçiyodu

Ben 7. haftadan 15. haftaya kadar korkunç bulantı yaşadım. Temizliği, yemek yapmayı geçtim klozetin başından kalkamıyordum. O kadar halsiz düştüm ki artık banyoya sandalye koyup onda oturuyor dakika başı çıkarıyodum. Allah'tan akşam saat 10 gibi hafiflemeye başlıyordu gece uyuyabiliyordum ama sabah bulantıya uyanıp kaldığımız yerden devam ediyorduk. O zamanlar eşimle çok problemlerimiz oldu. O tertemiz ev, ve yemek derdindeydi. Biraz eşime yardımcı oluyum bugün de atıştırıveriyim derdi yoktu. Ben banyo da öğürücem diye patlıcan gibi kızarırken o kapıdan ''bugün ne yicez'' diye soruyodu. Artık hafif halsizlik dışında pek bi sıkıntım yok çok şükür. Yemeğimi de yapıyorum temizliğimi de ama gönlüm hala kırgın.

geçen gece bulaşıkları yıkadıktan sonra mutfağın yerlerini sonrada banyoyu yıkarken buldum kendimi. nasıl bi enerji gelmişse burayıda halledeyim şurayıda temizleyeyim derken gece yarımı geçiyodu

Bulaşık fln neysede banyo temizlersen dikkatli ol canım ya.çok fazla soluma kimyasalları, körü kendini.dikkat et ayağın kaymasın.ben 17.haftamda düşmüştüm banyoda

Erkekler çok duyarsız olabiliyor çoğu zaman anlayabiliyorum kırgınlığını.en çok korktuğum şey kusmaktı hamile kaldığımda.olmadı çok şükür. Atlatmışsın neyse ki o zor dönemleri canm.

O kırgınlığını anlayabiliyorum. Banada yemek konusunda değilde uyku konusunda yapıyordu aynı şeyi. Çok uykum geliyordu, ha zaten uykucu bi insandım ama o sıra dayanımıyordum.
Hep bundan şikayet ediyordu, çok uyuyorum diye. Neyseki geçti benim o uyku dönemlerim ama dediğin gibi bazen aklıma geliyor söylediği sözler.

Anlamıyorlar işte. Kendileri bi hasta olsa, ilgilenmesen nasıl bozuluyorlar ama sende bişi oldumu aman nolcakki diyorlar. Erkeklerin empati yeteneği sıfır.
Benimde bundan önce düşüğüm oldu, istesemde iş yaptırmıyor bana, ama bi kavga anında nerden yaralayacağını iyi bilip, düzenli değilsin, bi evi toparlayamıyorsun diye lafı yapıştırmayı biliyor.

Rabbim çektiğimiz sıkıntıları mükafatlandırır inşallah ne diyeyim. Atalarımız boşuna dememiş Cennet anların ayakları altındadır diye. Babaların değil işte
Layıkıyla anneliği yerine getirenlerden eylesin Rabbim. Sıkıntılı olanlara da kolaylık versin inşallah.

Hemen hemen hepimiz çok sıkıntılıyız bu konuda anladığım kadarıyla.neyse yine şükretmem lazım halime en azından bakmakta yükümlü olduğum başka bi ufaklık yok evde:)

sizinkide sıkıntı mı arkadaşlar benim evde iki kızım var birde elini hiçbirşeye sürmeyen bir eşim üstelik eve kadın gelicek dediğimde kıyameti koparttı hem çalış hem çocuklar hem gebelik dip bucak yapması için kadınla anlaştım evde terör esti resmen halinize şükredin

Ah ah o erkekleri yetiştiren analarda kabahat.Kadın erkek farketmez hepimiz insanız.
Hayat müşterek diyerek evleniyoruz.Eve para getirmeye gelince süper,ama eline al bir iş yap deyince kötü.
Bu kadar mı aciz bu erkekler?
Benim de oğlum olacak.Kesinlikle her işini yapmayacağım.Kendisi yapmayı öğrensin bir zahmet.Türkiye'deki annelerin en büyük zaafı bu.Aman çocuğumuz yorulmasın,aman ona birşey olmasın.
Nasıl kadınlar erkeklere bağımlı olmamalıysa,erkeklerin de bu konuda kadınlara bağımlı olmamaları lazım.

ilk 4 ay kafamı kaldıracak halım yoktu kusmaktan hıc bısey yapamıyordum. suan azaldı bulantılarım artık herseyı yapıyorum cam ve perde temızlgı harıc tabı.

diyorum ya şükretmeliyim diye şimdi çok üzüldüm sana dilaallah yardımcın olsun ne diyimçok gaddarmış ama senin eşinde yaaa!

Bende sizinle aynı fikirdeyim. Para kazanmaya gelince yok demiyorlar senin parana. Ha zaten birbirimizi ailemiz için çalışıyoruz ama evin işini kendimemi yapıyorum.
Babama hiç bir iş yapmıyor diye kızardım kaldıki annem ev hanımı, ama kocam yine idare eder, öğrenecek ama k.pederimi görünce babamı yere göğe sığdıramadım, o derece yardımcıymış. Yada yardım etmese bile kendince düzenliymiş.
Benim kocam hem dağınık, hemde gözünden hiçbişi kaçmıyor.
Tabii anası her şeyini toplamış ardında, aman oğlum paşam oğlum, eline bi iş vermemiş, utanmasa yemeğini çiğneyip verecek kadar fedakar! sözüm ona. Noluyor acısını biz çekiyoruz.
Benim kızım olacak ama ileride oğlum olursa ve babası yetiştirilmesine karışmadığı müddetçe kendi işlerini kendi görmelerini isticem. Sonuçta kirlilerini sepete koymak, kıyafetlerini asmak, çıkardıkları şeyleri işleri bittikten sonra yerine koymak ne kadar zor olabilirki.

bu konuda yalnız değilmişim demek ki:) ben artık sonlara yaklaştım ama eşim bazen dayanamayıp patlıyodu artık. ev berbat durumda diye. ben de çok kırılıyodum.bulantılarım geçtikten sonra yemeğimi temizliğimi hep kendim yaptım. ki, aynı zamanda çalıştığım halde. bu haftasonuna kadar da temizliğie devam ediyodum ama 2-3 gündür artık yapamıyorum bıraktı. yemeğimi yapıyorum.doğum iznine de bu hafta ayrıldım zaten...

benimde 5 haftalık çok agrım oluo kasıklarımda bide bugun lekelenmem olmus yatıorum durmadan evdeki eşyalar haydi kalk gidelim diolar :) bi misafir gelivercek diye ödüm kopuyo.kalkıp kendıme ıkı lokma yemekte pısıremıom bıde duzgun beslenemıom dıye vıcdan azabım var ahh ahh

bu konuda en şanslı benim heralde. eşim sağolsun evi süpürüyo tozları alıyo halıları silkeliyo ben sadece viledayla siliyorum. bazen halim olmuyo toplamaya yüzüm asılıyo eşim hemen kalkıyo toparlıyo ki canımı sıkmayayım diye 2 aylık hamileyim çok şükür bulantım ağrım yok sadece yemek yaparken biraz zorlanıyorum yapamadığım günler eşim dışardan alıp getiriyo :)

vallahi çok şanslısın:))

bu sabah camları silmeye karar verdim. annemde içine doğmuş gibi aradı sakın cam silmeye falan kalkma ben gelecem diye
zaten yapamazmışım bi kaç gündür sıcak havaların aşkına ağır işlere kalkıştım, çok belim ağrıyo.

ben eziğim herhalde her işimi kendim yapıorum 7 aylık hamileyim allha şükür pek zorlanmamda yok ama.artık tabi karın büyüdükçe eğilip kalkmak zor oldu.şikayet etsemde eşim bi senmisin hamile dio:S allhdan kayınvalidem iiii o sürekli ben geleim yapaım işini dio ama ben yapıorum elimden geldiği kadar.yani olduğu kdr işdeim zaten gündüzleri ne zaman vakit bulursam o zmn yapıorum

benim de cok şükür ne bulantım ne agrım oldu 6.5 aylıgız her ısımı yapıyorum,hatta 1 ay evvel halımı yıkadım annemden bı ton azar işittim:)
eşime gelince hiç iş yapma yorulma der ama ıs yapma kısmına gelınce bırak sonra yaparız der kacmak için yani:)bı arkadasım var hıc ıs yapmıyomus bende dıyorum ben mı deliyim canımın kıymetını bılmıyorum,fır fır donuyorum temızlıgı de hep yapıyorum cam felan hariç,dayanamıyorum evı dagınık görmeye,ama esım de sağolsun annesı yetiştirirken koyuvermıs ya camasırı banyoda ki askıya asıyor da o sepete atmıyo yaa deli oluyorum,naz yapayım yapmayım desem de faydası yok ıkı kez yaparsa ucuncude yapmıyo,ama yok ramazan gelıyo kımseyı davet etmesın soyluycem,ben de ınsanım,hamileyim karnım burnumda ailesine hatta arkadaslarına sofralar kuramam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…